Επίθεση με βιτριόλι – Λύτρας: «Η Ιωάννα έχει γίνει σύμβολο δύναμης και αυτό θα στοιχειώνει την κατηγορουμένη»

Επίθεση με βιτριόλι – Λύτρας: «Η Ιωάννα έχει γίνει σύμβολο δύναμης και αυτό θα στοιχειώνει την κατηγορουμένη»

«Τραγελαφική» χαρακτήρισε την απολογία της 37χρονης Έφης Κακαράντζουλα, ο συνήγορος της Ιωάννας Παλιοσπύρου, Απόστολος Λύτρας.

Ο δικηγόρος έκλεισε την αγόρευσή του σημειώνοντας πως η μεγαλύτερη τιμωρία της κατηγορουμένης θα είναι η ίδια η Ιωάννα η οποία έχει μετατραπεί σε σύμβολο δύναμης.

«Ποια θα είναι η μεγαλύτερη τιμωρία της; Θα είναι η Ιωάννα. Η Ιωάννα έχει γίνει σύμβολο. Αυτό που θα τη στοιχειώνει είναι ότι η Ιωάννα θα είναι ένα σύμβολο δύναμης στο ότι δεν τα βάζουμε κάτω με τις δυσκολίες. Για όλη της τη ζωή θα βλέπει την Ιωάννα ως σύμβολο. Αυτή θα είναι η μεγαλύτερη ποινή της και όχι τα 15 χρόνια. Ισόβια καταδίκη της κατηγορούμενης θα έρθει από τη δύναμη αυτού του κοριτσιού που είναι κούκλα με αυτή τη μάσκα και θα μείνει κούκλα για πάντα ως σύμβολο», είπε χαρακτηριστικά.

Ο Απ. Λύτρας έκανε λόγο για «καραμπινάτη περίπτωση απόπειρας ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο, γιατί η κατηγορούμενη αποδέχτηκε το γεγονός ότι μπορεί να σκοτώσει την Ιωάννα», ενώ συμπλήρωσε πως η Έφη Κακαράντζουλα «είναι η κακή πλευρά της κοινωνίας που δεν θα έπρεπε να υπάρχει ανάμεσα μας. Η Ιωάννα είναι η το κορίτσι της διπλανής πόρτας. Την κατηγορούμενη την κυρίευε η ζήλεια η εκδίκηση και ο φθόνος. Είναι άτομο με αντικοινωνική συμπεριφορά. Μετά το έγκλημα ανέβαινε σε τραπέζια και χόρευε. Σκεφτείτε για τι επικίνδυνο άτομο μιλάμε. Δεν ήθελε απλά να σκοτώσει την Ιωάννα. Ήθελε να τη σκοτώσει βασανιστικά. Ήθελε να τη βλέπει να πεθαίνει λιώνοντας».

Αναφερόμενος στα ψέματα τα οποία υποστήριξε ότι είπε η κατηγορούμενη ο συνήγορος της Ιωάννας, στάθηκε στον ισχυρισμό της ότι δεν ήθελε να την σκοτώσει, ότι οι αναζητήσεις που έκανε στο ίντερνετ για καυστικό υγρό ήταν για να αυτοκτονήσει αλλά και στο θέμα της παρακολούθησης της Ιωάννας και του 40χρονου με τον Απ. Λύτρα να επιμένει πως η κατηγορούμενη παρακολουθούσε μόνο την πελάτισσα του.

«Τόλμησε να πει ενώπιον του δικαστηρίου σας “με περιέπαιζαν”. Όχι απλά αμετανόητη. Μας δουλεύει κιόλας. Πήρε ένα υγρό στα χέρια της και είδε μία νεκροκεφαλή. Τώρα υποστηρίζει ότι δεν κατάλαβε ότι είναι θανατηφόρο. Αυτό το πανούργο μυαλό δεν κατάλαβε; Την πράξη που έκανε όχι μόνο δεν τη μετάνιωσε αλλά μέχρι κ σήμερα παίρνει ικανοποίηση. Δεν κατάφερε να τη σκοτώσει αλλά παίρνει ικανοποίηση. Σηκώθηκε κ έφυγε τώρα γιατί δεν την ενδιαφέρει. Η απολογία της ήταν τραγελαφική», σημείωσε ο Απ. Λύτρας και συνέχισε λέγοντας:

 «Στην αρχή ξεκίνησε να πει μέσω μιας κασέτας ένα αφήγημα αλλά μπλόκαρε όταν ξεκίνησαν οι ερωτήσεις σας. Είχε ξεκινήσει ένα μονόλογο χωρίς να νιώθει τίποτα με μηδέν συναίσθημα. Είδα όλους εμάς να τρέμουμε με τις φωτογραφίες που της δείξατε, η μόνη ατάραχη ήταν η κατηγορούμενη και μάλιστα πλησίασε να τις δει και δεν έσκυψε καν το κεφάλι. Γύρισε και είπε ‘’ναι δεν είναι αποδεκτό αυτό που έκανα’’.

Ο συνήγορος θέλοντας να τονίσει την ψυχρή στάση της Έφης Κακαράντζουλα πρόσθεσε: «Έχει τύχει να υπερασπιστώ πολλούς εγκληματίες. Είναι η πρώτη φορά που βλέπω έναν άνθρωπο -που μόνο άνθρωπος δεν είναι- να έχει τέτοια συμπεριφορά μετά. Βλέπω ανθρώπους που έχουν σκοτώσει και είναι με σκυμμένο το κεφάλι, εδώ ούτε καν έσκυψε το κεφάλι. Είναι χαρακτηριστικό αυτό. Κοιτούσε συνέχεια ευθεία με καμάρι».

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter