Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο θύμα και κατηγορουμένη – Ιωάννα: «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι λιώνω» (Photos)

Επίθεση με βιτριόλι: Στο δικαστήριο θύμα και κατηγορουμένη – Ιωάννα: «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι λιώνω» (Photos)

Ενώπιον των δικαστών και των ενόρκων του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου αλλά και απέναντι στη γυναίκα που της άλλαξε μια για πάντα τη ζωή βρίσκεται η 35χρονη Ιωάννα Παλιοσπύρου που καταθέτει για την επίθεση που δέχθηκε με καυστικό υγρό τον Μάιο του 2020. «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω» και «έλεγα “θεέ μου βοήθησε με, μόνο εσύ μπορείς”», ανέφερε μεταξύ άλλων, με δάκρυα στα μάτια, η Ιωάννα Παλιοσπύρου στην συγκλονιστική της κατάθεση.

Η 35χρονη Ιωάννα, η οποία έχει δηλώσει πως θα είναι παρούσα σε κάθε δίκη, έφτασε στις 9 το πρωί στα δικαστήρια. Λίγο αργότερα έφτασε στα δικαστήρια και η 36χρονη κατηγορούμενη της υπόθεσης Έφη Κακαρατζούλα. Οι δυο γυναίκες βρέθηκαν για πρώτη φορά πρόσωπο με πρόσωπο μετά την επίθεση. 

Πρώτη στο βήμα από τους συνολικά 34 μάρτυρες που έχουν κληθεί να καταθέσουν ανέβηκε η Ιωάννα προκειμένου να περιγράψει λεπτομερώς τα όσα συνέβησαν εκείνη την ημέρα της επίθεσης.

Η Ιωάννα που κινδύνευσε να χάσει ακόμα και τη ζωή της και αναγκάζεται να φοράει ειδική μάσκα για τη θεραπεία των εκτεταμένων εγκαυμάτων που της προκάλεσε το βιτριόλι, πέρα από την ημέρα της επίθεσης, αναμένεται να μιλήσει και για τη σχέση της με την κατηγορούμενη, η οποία σημειωτέον δια του δικηγόρου της Σάκη Κεχαγιόγλου ζητεί από το δικαστήριο να μετατρέψει την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας που αντιμετωπίζει σε βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη.

Ιωάννα: «Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω»

«Αν αισθανθείτε δυσκολία, δυσφορία ενημερώστε με», είπε  ο πρόεδρος της έδρας απευθυνόμενος στην Ιωάννα Παλιοσπύρου λίγο πριν ξεκινήσει την κατάθεσή της. Η Ιωάννα περιέγραψε: «Στις 29 Μαΐου λοιπόν, σηκώθηκα ντύθηκα ετοιμάστηκα για να πάω στη δουλειά μου. Φτάνοντας στην είσοδο της πολυκατοικίας του γραφείου που εργάζομαι. Πάτησα το κουμπί του ασανσέρ. Ήμουν αφηρημένη. Άκουσα κάποιους θορύβους στο υπόγειο και δεν έδωσα σημασία. Σκέφτηκα ότι ήταν η καθαρίστρια ή κάποιος άστεγος επειδή έχει συμβεί και στο παρελθόν. Ξαφνικά εμφανίστηκε μπροστά μου μία γυναίκα. Στάθηκε μπροστά. Δεν πέρασα τρέχοντας. Σήκωσε το βλέμματα με κοίταξε στα μάτια και μου έριξε το υγρό. Έφυγε τρέχοντας».

«Θέλω να σας πω ότι λούστηκα με αυτό το υγρό που μου έριξε. Το ένιωσα παντού πάνω μου. Στα μαλλιά μου στο πρόσωπο μου. Κατευθείαν μου ήρθε η μυρωδιά. Καταφέρω να τρέξω για βοήθεια επειδή θυμήθηκα το φαρμακείο. Πήγα τρέχοντας. Πέρασα τον δρόμο χωρίς να κοιτάξω καθόλου. Δεν έβλεπα καταρχάς από το ένα μάτι καθόλου», συμπλήρωσε.

«Μπήκα ουρλιάζοντας μέσα στο φαρμακείο. Οι άνθρωποι δεν καταλάβαιναν. Επειδή άρχισα να φωνάζω «βοήθεια κάποιος μου έριξε κάτι καυστικό, δώστε μου λίγο νερό». Με πήγαν στο πίσω μέρος του φαρμακείο που υπήρχε ένας νιπτήρας. Τα μαλλιά μου έπεφταν μέσα στο νιπτήρα», ανέφερε η Ιωάννα.

«Έπιανα το πρόσωπο μου και ένιωθα ότι καίγομαι, ότι λιώνω. Από το βλέμμα στα μάτια των ανθρώπων που με κοίταζαν, ένιωθα ότι κάτι χάνω», είπε η Ιωάννα.

«Φώναζα θεέ μου βοήθησέ με»

Εν συνεχεία, με δάκρυα στα μάτια είπε: «Έλεγα “θεέ μου βοήθησε με, μόνο εσύ μπορείς”. Έβγαλα τα ρούχα μου. Με σκέπασαν. Θυμάμαι απλά να με βρέχουνε να ουρλιάζω να πονάω να ξανακοιμάμαι να ξανά ξυπνάω, μ έκαναν τομές στο μάτι μ και στο αυτί. Αυτά δεν θυμάμαι παραπάνω. Προσπαθούσα απλά να αντέχω για να μην πονάω».

«Την επόμενη μέρα με ενημέρωσαν ότι θα διακομιστώ στο Θριάσιο. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τη διακομιδή μου, επειδή δεν μπορούσα να δω, μπορούσα μόνο να ακούω, θυμάμαι την ώρα που περνούσαν τα φορεσιά στους διαδρόμους. Μια κυρία αναφώνησε θεέ μου κ κατάλαβα ότι το είπε για μένα (κλαίει) κατάλαβα ότι η κατάσταση δεν είναι καλή», πρόσθεσε.

«Κατάλαβα ότι έχω σοβαρά εγκαύματα κ απλά παρακαλούσα να επιβιώσω. Μέσα στο νοσοκομείο ήταν η πιο δύσκολη περίοδος της ζωής μου, έκανα επτά χειρουργεία. Θυμάμαι ότι δεν άντεχα το φως γιατί τα μάτια μου ήταν τραυματισμένα, ακόμα και το φως του δωματίου ήταν επίπονο», σημείωσε η Ιωάννα.

Ακόμα, η Ιωάννα Παλιοσπύρου, είπε πως: «Η κατηγορούμενη είπε στην ξαδέρφη μου μετά την επίθεση ότι “εντάξει, αν δεν μπορεί να δουλέψει, θα πάρει αποζημίωση και θα ζήσει”. Αυτό το σχόλιο σε συνδυασμό με τις ανακρίσεις και με όσα μου έχει αναφέρει η μητέρα μου, ότι “κάποιος ή κάποιοι είχαν προσπαθήσει να με δουν στο νοσοκομείο”, δείχνουν ότι στόχος ήταν να με σκοτώσει».

«Αυτό που είπε στην ξαδέρφη μου δείχνει άνθρωπο με έλλειψη συναισθήματος, λες και μιλούσε για ένα αυτοκίνητο που χάλασε», κατέληξε.

«Χόρευε πάνω στα τραπέζια»

«Όλοι ψάχναμε να δούνε ποιος ήταν πίσω απ’ την επίθεση και όλο αυτό το διάστημα είχε μια συμπεριφορά σαν να μην είχε συμβεί τίποτα, χόρευε πάνω στα τραπέζια. Και μετά αρχίζει και αναζητά τρόπους και όπλα και πληροφορίες για διάφορα πράγματα, όπως το φυτό το μανδραγόρα», είπε.

«Ένας άνθρωπος που δεν πτοείται, δεν μετανιώνει, γίνεται ακόμα χειρότερος. Δεν γνωρίζω ούτε τα κίνητρα, ούτε ποιοι άλλοι γνώριζαν , γιατί σίγουρα κάποιοι γνώριζαν, αλλά ξέρω ότι δεν έχει μετανιώσει», πρόσθεσε.

Ακολούθησε ο εξής διάλογος:

Πρόεδρος: Πώς σας προσέγγισε και σας έριξε το υγρό;

(Ο δικηγόρος δείχνει φωτογραφία από την είσοδο του κτιρίου για να δείξει ότι ήταν στο ίδιο επίπεδο)

Ιωάννα: Ήμασταν στο ίδιο επίπεδο, σημάδεψε το πρόσωπο μου, ήταν τόσο κοντά που είδα μόνο το πρόσωπο της. Το έριξε όλο στο πρόσωπο μου και κατευθείαν θόλωσε η όραση μου. Δεν μου είπε τίποτα, με κοίταξε με ψυχραιμία, νομίζω ότι μπορεί και να ήθελε να την αναγνώριση, διακινδύνευε να έρθει τόσο κοντά μου με κίνδυνο να την αναγνώριση που μου έδωσε την εντύπωση ότι είχε την ικανοποίηση να δω τα μάτια της, να τη δω.

«Δέχτηκα μήνυμα από την κατηγορούμενη»

«Στη συνέχεια δέχτηκα μήνυμα από την κατηγορούμενη για αυτό το θέμα, μου ζήτησε να τον διαγράψω γιατί σχετίζεται με εκείνου, δεν ρώτησα λεπτομέρειες, της είπα ότι δεν έχω κανένα προβλημα από τη στιγμή που μου το ζητάς εσύ που είσαι γνωστή μου και τον διέγραψα. Μου ζήτησε να της στείλω το κινητό μου και να με καλέσει. Το έκανα, με πήρε , ήταν πολύ αναστατωμένη, έκλαιγε , της είπα να μην ανησυχεί, να μείνει ήσυχη μαζί μου, προσπάθησα να τη συμβουλεύσω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος δείχνει την εντύπωση ότι στέλνει σε διάφορες κοπέλες μηνύματα, προσπάθησα να την καθησυχάσω και να την ηρεμήσω», είπε.

«Θέλω να διευκρινίσω ότι δεν τον έχω δει ποτέ, δεν τον ξέρω, δεν ξέρω αν είναι στη δικαστική αίθουσα, προσπάθησα να τη βοηθήσω σε βαθμό που μπορούσα και δεν έβλαψα κανένα από τους δύο. Επικοινώνησαν και οι δύο με εμένα και εγώ προσπαθούσα ευγενικα να το διαχειριστώ», ανέφερε.

Πρόεδρος: Πώς είναι η κατάστασή σας σήμερα;

Ιωάννα: Καταρχάς να σας πω ότι μου έχουν πιστοποιήσει 90 % σωματική αναπηρία. Αυτή τη στιγμή αφού έχω ξεπεράσει τον κίνδυνο ζωής, έχουν πάρει δέρμα να καλύψουν τα εγκαύματα, έχω πρόβλημα στην ακοή, έχω τραύμα χειρουργικό στον λαιμό μου,έχω τραύματα στα χέρια μου που αρκετά συχνά δεν μπορώ να ανοίξω, τα δάχτυλα μου έχουν ενώσεις λόγω των τραυμάτων,έχω προβλήματα λειτουργικά και ψυχικά , τα οποία δεν θα γίνουν ποτέ όπως πριν.
«Θα χρειαστούν πολλά επίπονα χειρουργεία αποκατάστασης με όλους τους κινδύνους που αυτά περιλαμβάνουν, λοιμώξεων και λοιπά», υπογράμμισε.

Παρούσα η κατηγορούμενη

Λίγο μετά τις 09:30 η 36χρονη κατηγορούμενη μπήκε στη δικαστική αίθουσα. Γύρω από την κατηγορούμενη βρίσκεται ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Η δίκη ξεκίνησε την Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου και διεκόπη προκειμένου να εκδικαστούν πρώτα οι άλλες υποθέσεις του πινακίου.

Η Ιωάννα Παλιοσπύρου παρευρέθηκε στο δικαστήριο, σε αντίθεση με την κατηγορούμενη η οποία ήταν απούσα. «Με την απουσία της στη δίκη απέδειξε ποσό ψυχρή και δειλή είναι» είπε η χαρακτηριστικά η 35χρονη κατά την αποχώρησή της.

Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο ακολούθησε την πρόταση του εισαγγελέα Γ. Νούλη, η κατηγορούμενη είχε πρόθεση να σκοτώσει την 35χρονη Ιωάννα, λόγω της μεγάλης ποσότητας και πυκνότητας του καυστικού υγρού που έριξε στο θύμα και θα δικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και όχι για βαριά σκοπούμενη βλάβη.

Μέχρι και σήμερα, η κατηγορουμένη δεν έχει εξηγήσει στις αρχές ποιος ήταν ο λόγος που την ώθησε να προβεί σε μία τέτοιας σκληρότητας επίθεση και επιμένει ότι δεν είχε σκοπό να σκοτώσει, αλλά να πονέσει και να τραυματίσει το θύμα.

Για την δίκη έχουν  κληθεί να καταθέσουν 35 μάρτυρες κατηγορίας ανάμεσά τους και θεράποντες ιατροί της 35χρονης Ιωάννας.

 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter