Επίθεση Πέτσα σε Μαξίμου – Γεραπετρίτη για τη Λιβύη: Δεν νοείται απάντηση από πηγές (Video)

Επίθεση Πέτσα σε Μαξίμου – Γεραπετρίτη για τη Λιβύη: Δεν νοείται απάντηση από πηγές (Video)

Βράζει όπως όλα δείχνουν η Νέα Δημοκρατία με στελέχη και υπουργούς να βρίσκονται καθημερινά απολογούμενοι και να μην προλαβαίνουν τις «αστοχίες» της παράταξής τους, συμπεριλαμβανομένων των σκανδάλων και της απάθειας απέναντι στην Τουρκία και τη Λιβύη.

Τελευταίο επεισόδιο ο καθ’όλα «συγκρατημένος» Στέλιος Πέτσας, βουλευτής και  πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος που στην ουσία «βγήκε από τα ρούχα του» μετά και τη νέα ρηματική διακοίνωση της Λιβύης όσον αφορά την ΑΟΖ.

Διαβάστε σχετικά: Λιβύη: Νέα ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ και χάρτης με υφαλοκρηπίδα έως την Κρήτη – Η αντίδραση της Αθήνας

Και όλα αυτά όταν αποκαλύφθηκε ότι η κυβέρνηση γνώριζε την κατάθεση της ρηματικής διακοίνωσης της Λιβύης αλλά καθυστέρησε τη δημοσιοποίησή της, ενδεχομένως για να πάρει χρόνο αφού είχε γίνει γνωστό το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Ο Στέλιος Πέτσας μιλώντας στο Blue Sky προχώρησε σε σαφή διαφοροποίηση απέναντι στον υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και προφανώς και κατά του Μαξίμου, στο θέμα των προκλήσεων της Λιβύης και του παράνομου τουρκολιβυκού μνημονίου:

Διαβάστε σχετικά: Μανιάτης: Για 3 βδομάδες η κυβέρνηση έκρυβε πως η Λιβύη είχε προβεί σε ρηματική διακοίνωση στον ΟΗΕ (Video)

«Πλέον πρέπει να σκληρύνουμε τη στάση μας πολύ. Δεν νοείται δύο ημέρες μετά να έχουμε τοποθέτηση μόνο με πηγές. Είμαι ξεκάθαρος σε αυτό που λέω, θέλω μια σκληρή απάντηση», είπε με σαφήνεια ενώ εκτιμάται ότι εξέφραζε και άλλους βουλευτές και στελέχη της Νέας Δημοκρατίας.

Ο Στέλιος Πέτσας στην ουσία συνέχισε την κριτική κατά του Μαξίμου-Γεραπετρίτη:

«Θα πρέπει να εξαντλεί τα διπλωματικά μέσα όσον αφορά την Κοινότητα τα Ηνωμένα Έθνη. Θυμίζω ότι όταν είχε κατατεθεί το τουρκολιβυκό μνημόνιο, το παράνομο το ανυπόστατο, είχαμε καταθέσει ρηματική διακοίνωση με την επικεφαλής τότε της μόνιμης αντιπροσωπείας μας στον ΟΗΕ και πιστεύω ότι πρέπει να γίνει ανάλογη κίνηση και τώρα ενώ χρειάζεται και πολιτική κινητοποίηση και δυνατή απάντηση».

Όπως όλα δείχνουν οι βουλευτές και τα στελέχη του κυβερνώντος κόμματος «βράζουν» καθώς καθημερινά πλέον καλούνται να απολογηθούν τόσο απέναντι σε έλλειμμα χειρισμών όσον αφορά τα ευαίσθητα εθνικά θέματα αλλά και θέματα σκανδάλων είτε πρόκειται για το κουκούλωμα του εγκλήματος των Τεμπών, είτε για το το σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ ενώ οι πληροφορίες από τις Βρυξέλλες αναφέρουν ότι η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία «δεν έχει ακόμα τελειώσει».

Διαβάστε επίσης:

Η Τουρκία αγοράζει δύο νέα γεωτρύπανα – Το ένα στη Λιβύη: Γεωπολιτική πίεση σε Ελλάδα και Κύπρο

Για εσωτερική κατανάλωση οι απαντήσεις της κυβέρνησης μετά τη νέα ρηματική διακοίνωση της Λιβύης

ΚΚΕ: Εκθέτει την κυβέρνηση της ΝΔ η Ρηματική Διακοίνωση της Λιβύης στον ΟΗΕ

Λιβύη: Ρηματική διακοίνωση για τη γραμμή της Ελλάδας νότια της Κρήτης – Τι απαντά η ελληνική κυβέρνηση

 

Documento Newsletter