Επίθεση στον Σαμαρά από φιλοκυβερνητικά Μέσα: Παλαιοκομματικός ο λόγος και τα πολιτικά επιχειρήματά του

Επίθεση στον Σαμαρά από φιλοκυβερνητικά Μέσα: Παλαιοκομματικός ο λόγος και τα πολιτικά επιχειρήματά του

Σφοδρή κριτική στην Νέα Δημοκρατία από την Νέα Δημοκρατία προκύπτει πως αναδύεται μετά το 14ο Συνέδριο, καθώς σταδιακά φιλοκυβερνητικά μέσα τα οποία μάλιστα διατηρούν καλές σχέσεις με το Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται να στρέφονται κατά μιας συγκεκριμένης μερίδας της γαλάζιας κομματικής βάσης και συγκεκριμένα της μερίδας που εκπροσωπεί ο Αντώνης Σαμαράς.

Σχολιάζοντας την ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο 14ο Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, ο Γιάννης Κουρτάκης σε άρθρο του στα Παραπολιτικά αναφέρει «Με λέξεις -κλειδιά προσπάθησε να “κατεβάσει” μια πατριωτική πλατφόρμα, θέτοντας «κόκκινες γραμμές» στο σημερινό πρωθυπουργό, έχοντας ως επίκεντρο τα εθνικά θέματα. Ήταν ένας Σαμαράς από τα παλιά, που τα έβαλε όλα στο μπλέντερ του πολιτικού του λόγου. Από την ΑΟΖ και τις σχέσεις με την Τουρκία, έως τα Σκόπια και το (τηλεοπτικό) σίριαλ για τον Άγιο Παΐσιο. Όλα μα όλα, έχοντας έναν και μόνο στόχο: Να προκαλέσει το χειροκρότημα των κομματικών κλακαδόρων, που ίδιος είχε καλέσει για να τον αποθεώσουν», αποκαλύπτοντας πως οι εσωκομματικές διχόνοιες που αναδύθηκαν στο συνεδριακό πλαίσιο έχουν προσωποκεντρικό χαρακτήρα και βαθύτερες ρίζες από την παρούσα συγκυρία.

Σχολιάζοντας μάλιστα τους λεκτικούς αστερισμούς που επέλεξε να χρησιμοποιήσει ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός ως αναχρονιστικούς το δημοσίευμα των Παραπολιτικών σημειώνει: «Σαν να μην έχει αλλάξει απολύτως τίποτα στον κόσμο, από την εποχή που ήταν σημαιοφόρος ενός πατριωτικού κόμματος με την επωνυμία “Πολιτική Άνοιξη”». «Μας μίλησε, όμως, και πιο κομματικά ο Αντώνης Σαμαράς. Μας είπε ότι η Ν.Δ. δεν μπορεί να γίνει “Ποτάμι”. Θα συμφωνήσω. Όντως, ούτε “Ποτάμι” μπορεί να γίνει, ούτε “Πολιτική Άνοιξη”. Απεναντίας, η Ν.Δ. είναι ένα μεγάλο κόμμα που εκφράζει διαχρονικά τη μεγάλη κεντροδεξιά παράταξη και όσες φορές άνοιξε τις πόρτες της κατέγραψε μεγάλα ποσοστά, σε αντίθεση με τον Μάη του 2012, τότε που κλείστηκε στα δεξιά, επί της ηγεσίας Σαμαρά, καταγράφοντας το ιστορικό χαμηλό του 18%», συμπληρώνει.

Το δημοσίευμα κλείνει λέγοντας: «Οι εποχές που είχαν αξία τα χειροκροτήματα στα αμφιθέατρα έχουν εκλείψει. Πλέον αξία (και μάλιστα) μεγάλη έχει το χειροκρότημα που λαμβάνει ένας ηγέτης από την κοινωνία. Και εκεί ο λόγος και τα επιχειρήματα του Αντώνη Σαμαρά, όχι μόνο δεν επικροτούνται, αλλά απεναντίας αποδοκιμάζονται, γιατί πολύ απλά ανήκουν σε μιαν άλλη εποχή. Όταν έκανε καριέρα η «Πολιτική Ανοιξη. Από τότε έχουν περάσει σχεδόν τρεις δεκαετίες, με την Ελλάδα να έχει αλλάξει, μαζί με τον υπόλοιπο κόσμο», κατηγορώντας ουσιαστικά τον πρώην Πρωθυπουργό για χρήση μιας συναισθηματολογίας παλιακιάς και άκαιρης, για λαϊκισμό και για έλλειψη επικοινωνιακής σύνδεσης με την βάση των γαλάζιων ψηφοφόρων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter