Επίτιμος δημότης Αθηναίων ο Τζιάνι Πιτέλα

Επίτιμος δημότης Αθηναίων ο Τζιάνι Πιτέλα

Με τους αρχηγούς των κομμάτων της Ευρωομάδας των Σοσιαλιστών θα συναντηθεί κατά την παραμονή του στην Αθήνα, για την ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη της πόλης, ο Τζιάνι Πιτέλα, πρόεδρος της Ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Ο κ. Πιτέλα αναμένεται στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαρτίου και το μεσημέρι της Παρασκευής, 17 Μαρτίου, θα πραγματοποιηθεί η τελετή ανακήρυξης, στο δημαρχιακό μέγαρο. Στη συνέχεια, θα γίνει δεκτός από τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα και θα συναντηθεί με την επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Φώφη Γεννηματά και τον επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρο Θεοδωράκη.

Ο κ. Πιτέλα έχει ταχθεί πολλές φορές υπέρ της ευρύτερης δυνατής, προοδευτικής, κεντροαριστερής συμμαχίας, όπως σημειώνουν πηγές των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών, σχολιάζοντας τις παραπάνω επαφές. Επίσης, ο επικεφαλής των Σοσιαλιστών ευρωβουλευτών ήταν από τους συντελεστές για την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη και σήμερα «είναι μεταξύ αυτών που πιέζουν προς την κατεύθυνση των δανειστών για να κλείσει η αξιολόγηση το συντομότερο, χωρίς νέα επιβαρυντικά μέτρα», προσθέτουν οι ίδιες πηγές.

«Η Αθήνα είναι για μένα το σύμβολο της Δημοκρατίας και είμαι περήφανος για την ανακήρυξή μου, την ερχόμενη Παρασκευή, σε επίτιμο δημότη αυτής της πόλης», δήλωσε σήμερα ο κ. Πιτέλα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Στρασβούργο. Στην εκδήλωση, που διοργανώνει ο δήμαρχος Αθηναίων, Γιώργος Καμίνης, ο κ. Πιτέλα έχει προσκαλέσει τους ευρωβουλευτές και επικεφαλής όλων των ελληνικών κομμάτων στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, εκτός της Χρυσής Αυγής.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter