Θα αναγορευτεί την Πέμπτη

Επίτιμος διδάκτορας στο Αριστοτέλειο ο Γιούνκερ

Ως βαθιά ευρωπαϊστής και ένθερμος φίλος της Ελλάδας θα τιμηθεί ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα αναγορευτεί επίτιμος διδάκτορας της Νομικής Σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, την Πέμπτη 13/7 και ώρα 20.00, στo Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Γιούνκερ χαρακτηρίζεται βαθιά ευρωπαϊστής και ένθερμος φίλος της Ελλάδας και είναι χαρακτηριστικό των πεποιθήσεών του το θέμα της ομιλίας που θα εκφωνήσει : ''Ελλάδα και Ευρώπη: Ένα ταξίδι ανθρωπισμού''. "Είναι μια έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στις αξίες του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού, τιμή για τον ίδιο αλλά και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης», δήλωσε ο επικεφαλής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα Πάνος Καρβούνης, για την επικείμενη αναγόρευση.

«Ακόμη και τώρα, ίσως αρκετοί δεν γνωρίζουν τη συμβολή του προέδρου Γιούνκερ στην υπόθεση της Ελλάδας. Και αυτό, όχι μόνο από συμπάθεια στη χώρα μας, αλλά κυρίως, από βαθιά πίστη στα ευρωπαϊκά ιδεώδη και στην αξία της διατήρησης της ευρωπαϊκής συνοχής», προσθέτει ο κ. Καρβούνης, τονίζοντας ότι «ο πρόεδρος Γιούνκερ ανήκει στο εξέχον είδος των πεπεισμένων Ευρωπαϊστών, που δεν διανοούνται άλλο δρόμο πέραν της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης».

«Γι' αυτό», λέει καταλήγοντας, «σε μια δύσκολη στιγμή για την Ευρώπη, άνοιξε το διάλογο μέσω των προτάσεων της Λευκής Βίβλου, συμβάλλοντας ουσιαστικά σε μια αλλαγή κλίματος που ήδη διακρίνεται αλλά και στην ανανέωση επί της ουσίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης".

Το πρόγραμμα της τελετής

- Προσφώνηση από τον κοσμήτορα της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ, καθηγητή Γεώργιο Δέλλιο

- Προσφώνηση από τον πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Περικλή Α. Μήτκα

- Έπαινος του τιμώμενου από την αναπληρώτρια πρύτανη Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, καθηγήτρια της Νομικής Σχολής, Δέσποινα Κλαβανίδου

- Αντιφώνηση και ομιλία από τον τιμώμενο, με θέμα: ''Ελλάδα και Ευρώπη: Ένα ταξίδι ανθρωπισμού''

Μουσικό Μέρος

- «Ωδή στη Χαρά» από την 9η Συμφωνία του L.w.Beethoven σε ποίηση

F. Schieller - Επίσημος Ύμνος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

- «Τσάμικος» του Μάνου Χατζηδάκι

(Χορωδία «Γιάννης Μάντακας» του ΑΠΘ - Διεύθυνση: Εριφύλη Δαμιανού)

Η εκδήλωση θα καλυφθεί με ζωντανή μετάδοση διαδικτυακά από το EBS

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.