Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Με πρόταση του Πρύτανη

Επίτιμος διδάκτορας του ΑΠΘ ο… Γιούνκερ - Διαμαρτύρονται οι φοιτητές (Video)

Διαμαρτυρία μπροστά στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ πραγματοποίησαν μέλη φοιτητικών παρατάξεων της Αριστεράς, εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην προγραμματισμένη για τις 13 Ιουλίου τελετή αναγόρευσης του προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε επίτιμο διδάκτορα της Νομικής Σχολής.

Οι φοιτητές, από τις παρατάξεις ΕΑΑΚ, ΑΡΕΝ και Σοσιαλιστική Σπουδαστική Πάλη, ανάρτησαν πανό στην είσοδο του κτιρίου της πρυτανείας, ξεκαθαρίζουν ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ είναι ανεπιθύμητος στο Ίδρυμα. «Τα μνημόνια και οι υπηρέτες τους δεν χωρούν στις σχολές μας. Γιούνκερ ανεπιθύμητος», ανέφερε χαρακτηριστικά το πανό.

Ακολούθησε αντιπαράθεση με τον αναπληρωτή πρύτανη, Θεόδωρο Λαόπουλο, από τον οποίον και ζήτησαν ακύρωση της προγραμματισμένης αναγόρευσης.

Ο κ. Λαόπουλος δήλωσε ότι πρόκειται για απόφαση του πανεπιστημίου και αυτό δεν θα αλλάξει, ενώ οι φοιτητές δήλωσαν την πρόθεσή τους να μπλοκάρουν τη διεξαγωγή της τελετής.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου, η πρόταση επιτιμοποίησης του κ. Γιούνκερ έγινε από τον πρύτανη, Περικλή Μήτκα, «ως έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς του στην πρωταρχία των αξιών του ευρωπαϊκού πολιτικού και νομικού πολιτισμού».

Δείτε τα video από το thestival.gr

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.