Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ: Εισήγηση για -10 βαθμούς στην ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό σε Μελισσανίδη

Επιτροπή Δεοντολογίας ΕΠΟ: Εισήγηση για -10 βαθμούς στην ΑΕΚ και ισόβιο αποκλεισμό σε Μελισσανίδη

Εξοντωτικές ποινές εισηγείται για την ΑΕΚ και τον διοικητικό της ηγέτη Δημήτρη Μελισσανίδη, μέλος του ερευνητικού τμήματος της Επιτροπής Δεοντολογίας της ΕΠΟ για την υπόθεση της φερόμενης εμπλοκής της Ενωσης στις εκλογές της ΕΠΣ Καρδίτσας, μετά από καταγγελία σωματείου – φάντασμα (Ενωση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας). Στην εισήγηση του ερευνητή – δικαστή Ανδρέα Αθανασίου

προτείνεται ποινή αφαίρεσης 10 βαθμών από την ΑΕΚ και ισόβιος αποκλεισμός από το ποδόσφαιρο για τον Δ. Μελισσανίδη, τον συνεργάτη του στην ΠΑΕ Γιάννη Παπαδόπουλο, καθώς και για το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ και πρόεδρο της ΕΠΣ Αχαΐας, Άγγελο Δανιήλ. Οι εμπλεκόμενοι μέχρι τις 20 Απριλίου πρέπει να καταθέσουν υπομνήματα και στην συνέχεια το ερευνητικό τμήμα θα αποφασίσει αν θα παραπεμφθούν σε δίκη.

Από την πλευρά της ΑΕΚ αναμένεται έντονη αντίδραση, όπως διέρρευσε η ΠΑΕ, καθώς θεωρούν πως «πρόκειται για μια στημένη διαδικασία». Ξεκαθαρίζουν πως «δεν πρόκειται καν για παραπομπή της ΠΑΕ ή του Δημήτρη Μελισσανίδη, παρά μόνο για μια εισήγηση του ερευνητή Ανδρέα Αθανασίου προς την Επιτροπή που θα αποφασίσει αν θα γίνει η παραπομπή».

Η διαρροή σε συγκεκριμένα ΜΜΕ προκάλεσε την οργή της ΑΕΚ, καθώς η διαδικασία είναι ακόμα πλήρως εμπιστευτική και δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί με την οριστική παραπομπή στο ακροατήριο εν αναμονή των υπομνημάτων των όσων κατηγορούνται μέχρι να κάνει η Επιτροπή Δεοντολογίας την τελική της εισήγηση. Μάλιστα η Ενωση δεν αποκλείεται να στραφεί και εναντίων της Επιτροπής για παραβίαση της εμπιστευτικότητας της διαδικασίας.

Η ΠΑΕ ΑΕΚ έχει αναφέρει πως είχαν ενημερωθεί στις 23/3 για καταγγελία ενός σωματείου (την Ένωση Πολιτών-Φιλάθλων Καρδίτσας) που θεωρούν ανύπαρκτο, καθώς δεν υπάρχει σε κανένα σχετικό μητρώο. Μιάμιση ώρα μετά το πρώτο mail ενημερώθηκε ότι διερεύνηση ολοκληρώθηκε και στις 30 Μαρτίου, επτά μέρες μετά, έφτασε ολόκληρο πόρισμα 65 σελίδων του εισηγητή-ερευνητή της υπόθεσης Ανδρέα Αθανασίου που εμπλέκει την ΑΕΚ στις καταγγελίες για παρατυπίες στις εκλογές κάποιων ΕΠΣ με νομικά επιχειρήματα συμπεράσματα που οι κιτρινόμαυροι θεωρούν παντελώς έωλα και αστήρικτα».

Στην ΑΕΚ μιλούν για «υπόθεση ξεκάθαρα κατασκευασμένη με προφανή στόχο να δημιουργήσουν πρόβλημα στην ομάδα επειδή δεν τους άρεσε το πρόσφατο αποτέλεσμα στις εκλογές της ΕΠΟ», ενώ αναφέρουν πως «το πόρισμα βασίζεται σε όσα κατέθεσε ο Αλέξης Κούγιας για υποθέσεις του 2016 και οι οποίες έχουν ήδη κριθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο». Μάλιστα εκφράζεται από πλευράς ΑΕΚ η απορία πώς «κινήθηκαν τόσο γρήγορα οι διαδικασίες από την Επιτροπή, στην οποία έχουν μείνει στάσιμες υποθέσεις ετών με δεκάδες μάρτυρες».

Από την «Ένωση» γίνεται επίσης λόγος για «αστεία υπόθεση που δεν ανησυχεί στο ελάχιστο την ΠΑΕ» και μάλιστα προαναγγέλλουν… «αντεπίθεση απέναντι σε όσους επιχειρούν να την σπιλώσουν εξυπηρετώντας συμφέροντα καταγγέλλοντας φυσικούς και ηθικούς αυτουργούς στην ελληνική δικαιοσύνη». Τονίζουν, δε, πως η εισήγηση για το -10 δεν έχει καμία νομική βάση, καθώς αυτή η ποινή αφορά σε δωροδοκία και αλλοίωση αποτελέσματος αγώνα, ενώ προσθέτουν πως δεν προκύπτει από πουθενά εμπλοκή του Δημήτρη Μελισσανίδη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας.

«Στήνουν την ΑΕΚ στο εδώλιο με μία ξεκάθαρα από την πρώτη στιγμή στημένη διαδικασία. Αλλά την ΑΕΚ και τον Μελισσανίδη δεν μπορεί να τον ακουμπήσει κανείς», έλεγαν χαρακτηριστικά από την ΠΑΕ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter