Επιτροπή LIBE: Δεν απαλλάσσει τη Frontex για τα πεπραγμένα του 2020

Επιτροπή LIBE: Δεν απαλλάσσει τη Frontex για τα πεπραγμένα του 2020
φωτογραφία αρχείου / AP Images

Για άλλη μία φορά αρνήθηκε η αρμόδια Επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου να ψηφίσει υπέρ της λεγόμενης απαλλαγής της Frontex σχετικά με τη διαχείριση του προσφυγικού ζητήματος το 2020.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κώστα Αρβανίτη, που συμμετέχει στη σχετική επιτροπή, «για μια ακόμη χρονιά η Frontex παραμένει η ντροπή της Ε.Ε., και με τη βούλα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου!»

Όπως εξηγεί σε δήλωσή του ο Κ. Αρβανίτης, η έκθεση που πρότεινε να μη δοθεί ούτε και τώρα η απαλλαγή στη Frontex  υπερψηφίστηκε με το καθαρό αποτέλεσμα 33 υπέρ, 7 κατά και 13 αποχές.

Επίσης, ο ίδιος σημειώνει ότι «η σκανδαλώδης εμπλοκή της Frontex σε περιστατικά παραβίασης ανθρωπίνων δικαιωμάτων στα Ευρωπαϊκά σύνορα και η άρνηση – στην ουσία – του οργανισμού αλλά και των εμπλεκόμενων κυβερνήσεων να παράσχουν επαρκείς εξηγήσεις για μια σειρά από βαριές καταγγελίες έχει εξοργίσει τους εκπροσώπους των Ευρωπαίων πολιτών, τόσο που ακόμη και οι περισσότεροι βουλευτές της Ευρωπαϊκής Δεξιάς (ΕΛΚ) οδηγήθηκαν στη στάση της αποχής από την ψηφοφορία».

«Σε μια περίοδο που η συντριπτική έκθεση της OLAF ρίχνει βαριά σκιά στη Frontex, έστω κι αν παραμένει απόρρητη, μία από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες Επιτροπές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα πως δεν πρόκειται να αποδεχθεί τα ευρωπαϊκά κονδύλια να χρησιμοποιούνται για την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Η Ευρωομάδα της Αριστεράς θα συνεχίσει να παλεύει για μια ανθρώπινη μεταναστευτική πολιτική στην Ευρώπη. Για μια πολιτική φύλαξης των συνόρων χωρίς να χάνονται ανθρώπινες ζωές, που δεν θα φυλακίζει ούτε ανθρώπους, ούτε ολόκληρες χώρες.

Μια πολιτική σύμφωνη με το Διεθνές Δίκαιο. Μια πολιτική Ευρωπαϊκή» καταλήγει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter