Επιτροπή πόθεν έσχες: Σαν τον… αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού απάντησε ο Μπούρας για την πρόσφατη αρχειοθέτηση Πάτση

Επιτροπή πόθεν έσχες: Σαν τον… αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού απάντησε ο Μπούρας για την πρόσφατη αρχειοθέτηση Πάτση

Κωμικοτραγικές ήταν οι απαντήσεις του προέδρου της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Θανάση Μπούρα, στα ερωτήματα του documentonews.gr για το πώς και το γιατί προέκυψε η αρχειοθέτηση της δήλωσης πόθεν έσχες του Ανδρέα Πάτση για το 2019, η οποία πλέον θα διαβιβαστεί από κοινού με τη δήλωση του 2020 στον Οικονομικό Εισαγγελέα, τον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών και τον Γενικό Επίτροπο του Ελεγκτικού Συνεδρίου για να διαπιστωθούν τυχόν παρανομίες και πρόστιμα.

Δείτε επίσης: Επιτροπή πόθεν έσχες: «Κόλαφος» η εισήγηση του αντεισαγγελέα ΑΠ για Πάτση – Βαρύς ο πέλεκυς για το κοινοβουλευτικό ‘κοράκι’

Τα γραφεία των κοινοβουλευτικών συντακτών επισκέφτηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης, Θανάσης Μπούρας, προκειμένου να «ενημερώσει» τους δημοσιογράφους για την απόφαση της Επιτροπής σε σχέση με τον έλεγχο των δηλώσεων πόθεν έσχες του πρώην «γαλάζιου» βουλευτή, Αν. Πάτση.

«Ποτέ δεν έκλεισε η υπόθεση…» είπε ο Θ. Μπούρας ενώπιον των κοινοβουλευτικών συντακτών τη στιγμή πουτον περασμένο Σεπτέμβριο τέθηκε στο αρχείο -και με την ψήφο του εκπροσώπου του ΣΥΡΙΖΑ, Σπύρου Λάππα- η έρευνα για τη δήλωση του 2019, στην οποία εντοπίζεται η αλλοδαπή εταιρία, Sightgreen Ltd.

«Η αρχειοθέτηση δεν αφορούσε τον έλεγχο, αφορούσε το γεγονός ότι η δήλωση του συγκεκριμένου (σ.σ. Ανδρέα Πάτση) ήταν ελλιπής. Και η ορκωτός έκανε υπερπροσπάθεια για τη συμπλήρωση της δήλωσης. Και μετά από αυτά, αναρτήθηκε -όπως ξέρετε- αμέσως. Και δεν σταματά ο έλεγχος, ποτέ δεν σταματάει…» είπε ο πρόεδρος της Επιτροπής θυμίζοντας τον αντιπρόεδρο του Εδεσσαϊκού, Θωμά Μάτσιο.

Σε εκείνο το σημείο, ρωτήσαμε τον κ. Μπούρα: «Δηλαδή, τον Σεπτέμβριο τι ψηφίσατε;». Και ο πρόεδρος της Επιτροπής απάντησε: «Τον Σεπτέμβριο έκλεισε ο έλεγχος ως προς τα δηλωθέντα». «Άρα, ήταν επαρκή τα στοιχεία που είχε καταθέσει ο κ. Πάτσης;» επανήλθαμε, με τον κ. Μπούρα να αντιτείνει: «Είχε καταθέσει τα στοιχεία, αλλά τα στοιχεία συνεχίζουν να ελέγχονται!». «Αφού έκλεισε ο έλεγχος, εσείς το είπατε…» επιμείναμε και ο πρόεδρος ισχυρίστηκε: «Δεν έκλεισε ο έλεγχος. Όχι! Έκλεισε ο έλεγχος ως προς τη δήλωση και ως προς την πληρότητα των γραφόμενων».

Μάλιστα, όταν έτερη κοινοβουλευτική συντάκτρια επισήμανε πως χωρίς τις τελευταίες αποκαλύψεις για τον Αν. Πάτση κανένα στοιχείο δεν θα οδηγούταν στους εισαγγελείς, ο κ. Μπούρας είπε: «Κάνετε λάθος!». Έφτασε δε στο σημείο να ισχυριστεί ότι «όλα έγιναν σε ταχύτατο χρόνο» και πως «μέσα σε έξι μέρες ολοκληρώθηκε ο έλεγχος…» ενώ η πρώτη καταγγελία κατά του Αν. Πάτση έχει κατατεθεί εδώ και χρόνια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Μπούρας δεν θέλησε να αποδώσει ευθύνες στην ορκωτό ελεγκτή αλλά και στον αρμόδιο εισαγγελικό λειτουργού που είχαν εισηγηθεί την αρχειοθέτηση Πάτση, αποφεύγοντας να απαντήσει στις σχετικές ερωτήσεις.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter