Επιτροπή Θεσμών: Ο «καραμανλικός» και βολικός (;) Βλάχος είναι ο αντικαταστάτης του Τζαβάρα

Επιτροπή Θεσμών: Ο «καραμανλικός» και βολικός (;) Βλάχος είναι ο αντικαταστάτης του Τζαβάρα

Ο Γιώργος Βλάχος, μέλος της «καραμανλικής» συνιστώσας, θα πάρει τη θέση του Κώστα Τζαβάρα στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας μετά την αιφνίδια αντικατάσταση του μη αρεστού στο Μαξίμου πρώην αναπληρωτή υπουργού Παιδείας.

Δείτε επίσης: Σκάνδαλο υποκλοπών: Εκτός Επιτροπής Θεσμών ο «αντάρτης» Τζαβάρας

Ο βουλευτής Ανατολικής Αττικής και πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής θα δώσει το «παρών» στην εξέταση του πρώην γ.γ. του πρωθυπουργικού γραφείου, Γρηγόρη Δημητριάδη, καθώς οι λοιποί μάρτυρες, Γ. Λαβράνος, Φ. Μπίτζιος και Ταλ Ντίλιαν, αναμένεται -σύμφωνα με τις πληροφορίες- να μην προσέλθουν στο Κοινοβούλιο.

Με δεδομένες τις αναφορές του Γ. Βλάχου στον Κώστα Καραρμανλή πολλοί αναρωτιούνται αν θα συμβάλλει στην ανάγκη για «κάθαρση», όπως είχε επισημάνει από τα Ανώγεια για το σκάνδαλο των υποκλοπών ο πρώην πρωθυπουργός.

Ωστόσο, με τις εκλογές να πλησιάζουν επικίνδυνα και τον ίδιο να πιέζεται από τις υποψηφιότητες των Στ. Πέτσα και Σ. Ζαχαράκη στη συγκεκριμένη περιφέρεια, δεν είναι λίγοι αυτοί που προβλέπουν ότι ο Γ. Βλάχος θα συμβάλλει στη «στεγανοποίηση» της διαδικασίας, κάτι που επιθυμεί διακαώς ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Κατά τις πληροφορίες, από τη συνεδρίαση θα λείπουν και οι (εξίσου «καραμανλικοί») Ευριπίδης Στυλιανίδης και Ανδρέας Κουτσούμπας εξαιτίας «ταξιδιού στο εξωτερικό», με τους Δημήτρη Μαρκόπουλο και Γιάννη Κεφαλογιάννη να είναι οι αντικαταστάτες. 

Και οι δύο ήταν μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής για τις υποκλοπές Μητσοτάκη, με τον τελευταίο να είχε αναλάβει και αρμοδιότητες προέδρου της Επιτροπής.

Πλέον, μένει να αποδειχτεί αν η Όλγα Κεφαλογιάννη κάνει πράξη όσα έχει διαμηνύσει περί ανάγκης άρσης του απορρήτου, το οποίο χρησιμοποιήθηκε από την πλειοψηφία για τη συσκότιση του πολύκροτου σκανδάλου.

Να σημειωθεί ότι στην πολυτάραχη συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών την 1η Σεπτεμβρίου, η κ. Κεφαλογιάννη ευθυγραμμίστηκε με τις επιταγές του Μεγάρου Μαξίμου για το απόρρητο. Άραγε, τι θα κάνει σήμερα;

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter