Διευκρινήσεις από το περιβάλλον του

Επίτροπος Χαν εναντίον Spiegel: «Εγώ είπα ΠΓΔΜ, αυτοί έγραψαν Μακεδονία»

Ο επίτροπος Γιοχάνες Χαν χρησιμοποίησε την επίσημη ονομασία της ΠΓΔΜ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στο περιοδικό «Der Spiegel», διευκρίνισαν πηγές από το περιβάλλον του αρμόδιου επιτρόπου για τη διεύρυνση της ΕΕ.

Οι ίδιες πηγές σημείωσαν πως ήταν το περιοδικό αυτό που επέλεξε, κατά την επεξεργασία του κειμένου, να χρησιμοποιήσει τον όρο «Μακεδονία».

Σημειώνεται ότι στη συνέντευξή του προς το περιοδικό «Der Spiegel» ο Επίτροπος Γιοχάνες Χαν είχε αναφερθεί εκτενώς στη διαδικασία διεύρυνσης της ΕΕ, λέγοντας μεταξύ άλλων χαρακτηριστικά ότι «μια χώρα που έχει άλυτα ζητήματα με τους γείτονές της, δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ».

«Μία σταδιακή, δίκαιη πολιτική διεύρυνσης είναι ταυτόχρονα πολιτική ασφάλειας και οικονομίας για όλους τους πολίτες της ΕΕ. Αυτό καταδεικνύει μία ματιά στο χάρτη: οι χώρες των Δ. Βαλκανίων βρίσκονται ως ένας θύλακος στην ΕΕ, τα προβλήματά τους μας αφορούν άμεσα. Είτε πρόκειται για την εγκληματικότητα, την ανεξέλεγκτη μετανάστευση, τα οικονομικά προβλήματα ή τις εθνοτικές εντάσεις. Δεν επιτρέπεται να υπάρχει εκεί (στην περιοχή) κανένα κενό», ανέφερε ο κ. Χαν και πρόσθεσε: «Είμαστε πολύ απαιτητικοί με όσα ζητούμε. Με τη νέα μας στρατηγική εστιάζουμε σθεναρά στις μεταρρυθμίσεις στη δικαιοσύνη και την εσωτερική ασφάλεια, στη μάχη κατά της ανεργίας των νέων, στη περιφερειακή συμφιλίωση. Μία χώρα που έχει ακόμη άλυτα ζητήματα με τους γείτονές της, όπως π.χ. η Σερβία με το Κόσσοβο, ασφαλώς δεν μπορεί να ενταχθεί στην ΕΕ όσο υπάρχει αυτή η εκκρεμότητα».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.