Επιτυχημένη η επέμβαση στον πρίγκιπα Φίλιππο

Επιτυχημένη η επέμβαση στον πρίγκιπα Φίλιππο

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, ηλικίας 96 ετών, σύζυγος της βασίλισσας Ελισάβετ, υποβλήθηκε σήμερα με επιτυχία σε μια επέμβαση στο ισχίο και θα παραμείνει στο νοσοκομείο για κάποιες ημέρες, ανακοίνωσε το παλάτι του Μπάκιγχαμ.

«Ο δούκας του Εδιμβούργου υποβλήθηκε σε μια επιτυχημένη επιχείρηση αντικατάστασης του ισχίου. Αναρρώνει ικανοποιητικά αυτή τη στιγμή» επισήμανε το βασιλικό ανάκτορο σε ένα δελτίο τύπου.

«Η Αυτού Υψηλότης θα παραμείνει υπό νοσηλεία αρκετές ημέρες. Αισθάνεται καλά και έχει καλή διάθεση».

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε με γενική αναισθησία, όπως μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο ITV. Το 1995, η μητέρα της Ελισάβετ είχε παραμείνει για τρεις εβδομάδα στο νοσοκομείο αφού είχε υποβληθεί σε εγχείριση αντικατάστασης του ισχίου, σε ηλικία 95 ετών.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος δεν παρέστη στη λειτουργία της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών, σε αντίθεση με τη βασίλισσα. Την περασμένη εβδομάδα είχε επίσης ακυρώσει την εμφάνισή του σε μια προγραμματισμένη εκδήλωση διότι υπέφερε, μετέδωσαν βρετανικά ΜΜΕ.

Ο πρίγκιπας Φίλιππος αποσύρθηκε από τον δημόσιο βίο τον Αύγουστο του 2017, αφού είχε παραστεί σε περισσότερες από 22.000 επίσημες εκδηλώσεις μετά την ενθρόνιση της συζύγου του το 1952. Εντούτοις, συνέχισε να συνοδεύει τη βασίλισσα σε κάποιες επίσημες εμφανίσεις.

Τον Ιούνιο του 2017 ο πρίγκιπας Φίλιππος είχε νοσηλευτεί για 10 νύχτες προκειμένου να αντιμετωπιστεί μια «λοίμωξη που σχετίζεται με μια υπάρχουσα παθολογία».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter