Επιτυχία Μητσοτάκη: Στον πάτο της Ευρώπης η Ελλάδα όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα

Επιτυχία Μητσοτάκη: Στον πάτο της Ευρώπης η Ελλάδα όσον αφορά το κατά κεφαλήν εισόδημα

Τραγικά είναι τα στοιχεία για την οικονομική κατάσταση στη χώρα μας, και ιδιαίτερα για την οικονομική κατάσταση των νοικοκυριών, παρά την κυβερνητική προσπάθεια παραπληροφόρησης όπως αποτυπώνονται στους επίσημους πίνακες της Eurostat και αφορούν το κατά κεφαλήν εισόδημα.

Το 2021, το κατά κεφαλήν ακαθάριστο εγχώριο προϊόν (ΑΕΠ) εκφρασμένο σε πρότυπα αγοραστικής δύναμης (ΜΑΔ) κυμαινόταν μεταξύ 55% του μέσου όρου της ΕΕ στη Βουλγαρία και 277% στο Λουξεμβούργο.

Τα στοιχεία δείχνουν σημαντικές διαφορές μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ ως προς το κατά κεφαλήν ΑΕΠ, που χρησιμοποιείται για τη μέτρηση της οικονομικής δραστηριότητας. Το 2021, το Λουξεμβούργο και η Ιρλανδία κατέγραψαν τα υψηλότερα επίπεδα κατά κεφαλήν ΑΕΠ, 177% και 121% πάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

Ακολούθησαν εξ αποστάσεως η Δανία (33% πάνω), η Ολλανδία (32% πάνω), η Σουηδία (23% πάνω) και το Βέλγιο (22% πάνω).

Αντίθετα, η Κροατία (30% κάτω από τον μέσο όρο της ΕΕ), η Σλοβακία (32% κάτω), η Ελλάδα (35% κάτω) και η Βουλγαρία (45% κάτω) κατέγραψαν το χαμηλότερο κατά κεφαλήν.

Δηλαδή, με απλά λόγια, αν δεν υπήρχε η γειτονική Βουλγαρία η Ελλάδα θα ήταν τελευταία στον κατάλογο των κρατών της Ευρωπαϊκής Ένωσης! 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter