Επιβάλλουν φτώχεια  

Επιβάλλουν φτώχεια  
¸

Ο προϋπολογισμός του 2024 που κατέβασε η κυβέρνηση Μητσοτάκη για ψήφιση στη Βουλή αποκρυπτογραφεί απόλυτα την πολιτική της που στοχεύει στην διαιώνιση της φτώχειας για το μεγαλύτερο τμήμα του ελληνικού πληθυσμού.

Και ενώ οι κυβερνητικοί όλων των βαθμίδων πανηγυρίζουν για τη βελτίωση κάποιων δημοσιονομικών μεγεθών η Ελλάδα είναι πρώτη στην Ευρωπαϊκή Ενωση σε ποσοστό φτώχειας στον γενικό πληθυσμό, και στην κατηγορία 15-24 ετών ενώ βρίσκεται στις πρώτες θέσεις σε όλους τους δείκτες υλικής στέρησης και κοινωνικής δυστυχίας.

Όταν κατά την Oxford Economics το 2022 ο μέσος μισθός στην Ευρωζώνη το 2022 ήταν 3,3 φορές υψηλότερος από αυτόν της Ελλάδας είναι πραγματική κοροϊδία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η παρέα του να θριαμβολογούν από το βήμα της Βουλής.

Βέβαια κρύβουν την μη ενίσχυση της ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας καθώς οι εξαγωγές αυξήθηκαν οριακά κατά 1% το πρώτο τρίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, ενώ στους φόρους προβλέπεται αύξηση κατά 4,9% λόγω της διατήρησης των ίδιων συντελεστών στις τιμές που καλπάζουν λόγω της ακρίβειας και του ΕΝΦΙΑ λόγω της εκτίναξης των αντικειμενικών τιμών των ακινήτων.

Κρύβουν επίσης και τη μείωση κατά 3,6% στο κεφάλαιο «Μεταβιβάσεις», κονδύλι από το οποίο τροφοδοτούνται όλες οι κατηγορίες κοινωνικών δαπανών.

Με την πολιτική Κωστή Χατζηδάκη να αποσκοπεί στο κλείσιμο του συνόλου των μικρών και μικρομεσαίων επιχειρήσεων με το υποτιθέμενο κίνητρο της συγχώνευσής τους και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα να συνεπικουρεί υποστηρίζοντας ότι «η εκτεταμένη παρουσία μονοπρόσωπων και πολύ μικρών επιχειρήσεων αποτελεί κυρίαρχο και προβληματικό χαρακτηριστικό, καθώς η παραγωγικότητα στις επιχειρήσεις αυτές είναι γενικά χαμηλή και υπολείπεται του ευρωπαϊκού μέσου όρο», η κοινωνία φτωχαίνει ακόμη περισσότερο.

Ο προϋπολογισμός του 2024 της κυβέρνησης Κυριάκου Μητσοτάκη αποκαλύπτει στην ολότητά της την πολιτική της βούληση.

Για να μην υπάρχουν αυταπάτες.

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter