Επιχείρησαν το ΣτΕρεότυπο πραξικόπημα

Επιχείρησαν το ΣτΕρεότυπο πραξικόπημα

Όπως ακριβώς είχε προβλέψει το Documento αναφερόμενο στην παραίτηση του προέδρου του ΣτΕ Νικόλαου Σακελλαρίου, μόλις μερικές ημέρες πριν από την συνταξιοδότησή του, η διαδικασία υπέκρυπτε προσπάθεια να ξανασυζητηθεί η συνταγματικότητα για το νόμο που αφορούσε τις περικοπές των συντάξεων

Χθες, με πρωτοστατούντες τους συμβούλους επικρατείας κύριο Μαρκάτη και την κυρία Χριστοφορίδου και με ανοχή της προεδρεύουσας, Μαίρης-Ειρήνης Σαρπ (αντικαθιστά προσωρινά τον κ. Σακελλαρίου) επιχειρήθηκε να επαναληφθεί ψηφοφορία για την συνταγματικότητα ή όχι του νόμου για τις περικοπές των συντάξεων.

Η προσπάθεια δεν ευδοκίμησε αφού ξεσηκώθηκαν σύμβουλοι και της μειοψηφίας και της πλειοψηφίας κατά την προηγούμενη ψηφοφορία λέγοντας πως αυτή η απροκάληπτη χρήση των νομικών διαδικασιών για πολιτικούς λόγους εκθέτει το ΣτΕ.

Συγκεκριμένα κάποιοι μάλιστα, είπαν χαρακτηριστικά πως με τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα Σακελλαρίου, και με όσα έχουν γραφτεί πως η αποχώρησή του έγινε για αυτό ακριβώς το λόγο (για να ξαναγίνει δηλαδή η ψηφοφορία) το μόνο που θα επιτευχθεί είναι να γίνουν ρεζίλι.

Έτσι, η ψηφοφορία ματαιώθηκε.

Το Documento από την πρώτη στιγμή της αποχώρησης του κ. Σακελαρίου είχε διατυπώσει την εκτίμηση πως ο πρόεδρος του ΣτΕ αποχωρεί 15 μέρες πριν την επίσημη συνταξιοδότηση θέλοντας να δημιουργήσει πολιτικό θέμα και όχι για άλλο λόγο.

Ως ένα από τα ενδεχόμενα γράφαμε πως είναι η προσπάθεια να ξαναμπεί σε ψηφοφορία ώστε να κριθεί αντισυνταγματικός ο νόμος που στην πρόσφατη ψηφοφορία είχε κριθεί συνταγματικός και να δημιουργηθεί ανάλογο πολιτικό κόστος.

Διαβάστε εδώ τι είχε δημοσιεύσει το Documento.  

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter