Επιχείρηση βρόμικο 2019 στο Documento της Κυριακής – Mαζί το HOTDOC, το Docville και το βιβλίο του πέους

Επιχείρηση βρόμικο 2019 στο Documento της Κυριακής – Mαζί το HOTDOC, το Docville και το βιβλίο του πέους

-Επιχείρηση βρόμικο 2019. Σχέδιο Μητσοτάκη για την πολιτική εξόντωση υπουργών του ΣΥΡΙΖΑ που χάλασαν το πάρτι διαφθοράς στην Υγεία. Αναζητούν «πρόθυμους» στη Δικαιοσύνη. Πρόσωπα του στενού περιβάλλοντος του πρωθυπουργού προωθούν το «πρότζεκτ» με τη συμμετοχή φίλα προσκείμενου εκδότη.

-Παύλος Πολάκης: «Η Νέα Δημοκρατία θέλει να με εκδικηθεί γιατί έκοψα το μαύρο χρήμα». Συνέντευξη με τον τέως αναπληρωτή υπουργό Υγείας, βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

-Γκρίζες επενδύσεις. Όλη η αλήθεια για το Ελληνικό. Το μεγάλο ρουσφέτι που ζητά η Lamda Development σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος.

-Ευλόγησον! Ο Άδωνης και το… άγιο ΕΣΠΑ της ανάπτυξης.

-Μαργαρίτης Σχοινάς. Ο… δεύτερος επίτροπος της Γερμανίας! Άνθρωπος των μηχανισμών που ονειρεύεται μια Ευρώπη της «χριστιανικής κουλτούρας».

-Αλέξης Χαρίτσης: «Κυβέρνηση copy paste από τα εγχειρίδια του ΔΝΤ». Συνέντευξη με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

-Κύρα Κάπη. Ο αντισαμαρικός «φύλακας-άγγελος» του Κυριάκου Μητσοτάκη.

-ΔΕΗ. Τα τέσσερα μεγάλα ψέματα της ΝΔ. Κομμάτι, κομμάτι η πώληση σε ιδιώτες.

-Ακρόπολη. Ο λόφος και η τεχνογνωσία των Αρχαίων Ελλήνων νίκησαν τους σεισμούς.

ΗοtDoc

Χωρίς Plan Bee-Ο άνθρωπος απειλεί τον… επικονιαστή της ζωής στο HotDoc που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

Το μικρό τους μέγεθος και η… άπιαστη παρουσία τους μπορεί να ξεγελούν, αλλά η αλήθεια είναι πως οι μέλισσες αποτελούν τις πιο πολύτιμες και ακούραστες εργάτριες του οικοσυστήματός μας. Η παρουσία τους, μάλιστα, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τη διασφάλιση της ισορροπίας στον πλανήτη καθώς επικονιάζουν πάνω από 200.000 είδη ανθοφόρων φυτών και μόνο στην Ευρώπη συμβάλλουν στην ανάπτυξη περίπου 4.000 ειδών λαχανικών.

Τι μπορεί να σημάνει λοιπόν για τη ζωή μας ενδεχόμενη εξαφάνισή τους;

Ειδικοί και μελισσοκόμοι εξηγούν στο παρόν τεύχος τις πηγές των απειλών για τις μέλισσες, τις συνέπειες που έχει ο αφανισμός τους, αλλά και τα μέτρα που έχουν ληφθεί μέχρι στιγμής για την προστασία τους.

Παράλληλα το Hot Doc επιχειρεί ένα ταξίδι στον μυστηριώδη κόσμο των μελισσών ξεσκεπάζοντας τα μυστικά τους, τις κινήσεις και τον τρόπο επικοινωνίας τους. Επίσης κάνει και μια «βουτιά» στο παρελθόν παρουσιάζοντας τους αρχαίους μύθους και τις δοξασίες που συνδέονταν με τη γέννηση του πολύτιμου αυτού εντόμου και του «χρυσού» που παράγουν. Τέλος, ακολουθεί το ταξίδι της μέλισσας στη μεγάλη οθόνη, ενώ παρουσιάζει τους πιο διάσημους μελισσοκόμους οι οποίοι άφησαν τη σφραγίδα τους στις τέχνες, στα γράμματα και στην πολιτική.

Docville

Ο Eric Burdon των Animals μιλάει αποκλειστικά στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento

-Ο θρυλικός Eric Burdon των Animals και του «The house of the rising sun» υποδέχτηκε την Έμυ Ντούρου ξυπόλυτος στο Hilton και της μίλησε για το ροκ σήμερα, τη Μάνη που επισκέφτηκε φέτος, την Αμερική του Ντόναλντ Τραμπ, το Νιούκασλ όπου μεγάλωσε και το Ηνωμένο Βασίλειο που προσπαθεί να εξαφανίσει από την «επίσημη» εικόνα του τους «σκουρόχρωμους».

-Ο Γιάννης Ζουγανέλης αποχαιρετά τον φίλο και μέντορά του Σταύρο Τσιώλη, τον σκηνοθέτη που επαναπροσδιόρισε τον όρο κωμικότητα στον ελληνικό κινηματογράφο.

-Ο σκηνοθέτης Σταύρος Τσακίρης και η ηθοποιός Πέγκυ Τρικαλιώτη, λίγες ημέρες προτού κατεβούν στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου, μιλούν στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τον Προμηθέα δεσμώτη ως σύμβολο της αντίστασης της επιστήμης και της γνώσης στον σκοταδισμό θρησκειών.

-Ο Γιάννης Αγρανιώτης, ένας εκ των δύο καλλιτεχνικών διευθυντών και ιδρυτών του Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού, μίλησε στην Αφροδίτη Ερμίδη για τη φετινή διοργάνωση (31/7 έως τις 4/8).

-Η διοργανώτρια του εναλλακτικού Port Festival στο Κατάκολο Ηλείας Ηρώ Ρήγα γράφει στο Documento όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για το σκεπτικό και τη φιλοσοφία του φεστιβάλ της CollectivaArtenativa και για τη φετινή διοργάνωση.

-Ο… άλλος Κουτσούμπας στη Μόσχα. Λέγεται Παναγιώτης Κουτσούμπας και έχει κατακτήσει τη ρωσική πρωτεύουσα με τη μουσική του βιρτουοζιτέ. Στη συνέντευξη ο Σπύρος Οικόπουλος.

-Ο σκηνοθέτης Νίκος Θεοδοσίου ανακάλυψε τα ίχνη του πρώτου Έλληνα επαγγελματία ηθοποιού στο Χόλιγουντ την εποχή του βωβού κινηματογράφου, του Δημητρίου Μήτσουρα, και καταγράφει την ιστορία της ζωής του.

-Ο ζωγράφος και συλλέκτης Αλέξης Βερούκας μιλά στην Αφροδίτη Ερμίδη για την αναδρομική έκθεση του Νίκου Στεφάνου που παρουσιάζεται στον χώρο του πρώην Hydra Workshop στο Πλατύσκαλο Ύδρας αλλά και στο λιμάνι του νησιού.

Το βιβλίου του πέους

Η φύση, η φυσιολογία, το μέγεθος. Η κουλτούρα, η λατρεία, η τέχνη. Απαγορευμένες σκέψεις, θαμμένες ερωτήσεις.

Ολα όσα θέλετε να ρωτήσετε και δεν τολμάτε.

Η Μάγκι Πάλεϋ καταδύθηκε στον σκανδαλιστικό κόσμο αυτού του τόσο ασυγκράτητου οργάνου, σκαλίζοντας κάθε τρύπα, από την αρχαία Ελλάδα ως το Ίντερνετ, εντρυφώντας σε ιατρικούς τόμους, ανθρωπολογικά κείμενα, γυαλιστερά πορνοπεριοδικά και μικρά διαμάντια απόκρυφης ερωτικής φιλολογίας.

Το αποτέλεσμα είναι μια σειρά απολαυστικές και άκρως κατατοπιστικές απαντήσεις σε ερωτήματα γύρω από τη φυσιολογία, την ιστορία και την κουλτούρα του πέους, τη θέση του στην τέχνη, τη λογοτεχνία, τον κινηματογράφο και τη μόδα.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter