Επιχείρηση βρόμικο 2019: «Τελειώστε τους συριζαίους»

Επιχείρηση βρόμικο 2019: «Τελειώστε τους συριζαίους»

Στον κάλαθο των αχρήστων πετάχτηκε ο δήθεν πολιτικός πολιτισμός της κυβέρνησης της ΝΔ. Σύμφωνα με συγκλίνουσες πληροφορίες οι εντολές του Μαξίμου προς «συγκεκριμένους υπουργούς» και δικαστικούς θύλακες είναι «να τελειώνουμε με διάφορα πρόσωπα του ΣΥΡΙΖΑ».

Τι σημαίνει αυτό; Να «κυνηγήσουν και να πλήξουν» τους πολιτικούς τους αντιπάλους με όλα τα μέσα. Ταυτόχρονα θα επιχειρήσουν με τα φιλικά τους μέσα ενημέρωσης να περάσουν στην κοινή γνώμη την εικόνα ότι η στοχοποίηση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, όπως έγινε με τον Παύλο Πολάκη, δεν εμπεριέχει στοιχεία ρεβανσισμού και ότι δήθεν «επιτέλους τώρα λειτουργούν οι θεσμοί και τον λόγο πλέον έχει η Δικαιοσύνη».

Σύμφωνα με πληροφορίες ο στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη και της στενής του ομάδας, η οποία κατοικοεδρεύει στο Μαξίμου, είναι διττός: ο πρώτος είναι να «τελειώνουν πολιτικά» με τα στελέχη εκείνα του ΣΥΡΙΖΑ που ανακάλυψαν και ανέδειξαν διάφορες σκανδαλώδεις υποθέσεις που αφορούσαν πρωτίστως στελέχη της ΝΔ. Ο δεύτερος έχει να κάνει με την προσπάθειά τους να κρύψουν, μέσω της στοχοποίησης και του επικοινωνιακού θορύβου που προσδοκούν και επιδιώκουν να ξεσπάσει, τα ψέματά τους και τη μη εφαρμογή κομβικών προεκλογικών εξαγγελιών που έκανε ο Κυρ. Μητσοτάκης και τώρα βλέπει ότι δεν μπορεί να εφαρμόσει. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα προσπαθήσουν να εργαλειοποιήσουν ακόμη και τη διαδικασία για την αναθεώρηση του συντάγματος.

Αρωμα παρακράτους

Στην «κυβερνητική επιχείρηση εξόντωσης» των πολιτικών τους αντιπάλων έχουν στρατευτεί με τον μηχανισμό της ΝΔ που ετοιμάζεται να «τρέξει το πρότζεκτ» διάφορα αμφιλεγόμενα και σκοτεινά για τον ρόλο τους πρόσωπα.

Ακούγεται ότι επικεφαλής τέθηκε άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του Κυρ. Μητσοτάκη. Αυτός μάλιστα φημολογείται ότι θα κάνει όλες τις επαφές με τους κρίσιμους κρίκους της επιχείρησης για να πετύχει η κυβερνητική μεθόδευση. Από παρακλάδια της ΕΥΠ μέχρι δικαστικούς και παραδικαστικούς θύλακες. Στο πλευρό του θα βρίσκεται βουλευτής και πρώην υπουργός της ΝΔ με «καλές και χρήσιμες άκρες», όπως λένε στον ευαίσθητο χώρο της Δικαιοσύνης. Στο Μαξίμου μάλιστα τον θεωρούν πρόσωπο-κλειδί και γι’ αυτό δεν φαίνεται να τους απασχολούν κάποιες δικαστικές εκκρεμότητες που έχει.

Στο κόλπο και ο «κυβερνητικός» εκδότης

Από ένα τέτοιο πρότζεκτ δεν θα μπορούσε να λείψει ούτε κάποιο δημοσιογραφικό μαγαζί ούτε κάποιος πρόθυμος εκδότης. Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, ο πρόθυμος εκδότης και έχων άριστη τεχνογνωσία στον πόλεμο λάσπης ήταν, μάλιστα, από τους πρώτους εθελοντές που δήλωσε μετ’ επιτάσεως ότι ήταν «έτοιμος να πιάσει δουλειά».

Η ομάδα του Μαξίμου ποντάρει, άλλωστε, πολλά στον «κυβερνητικό εκδότη», (λέγεται ότι όσοι δεν λιβανίζουν το μεγάλο αφεντικό που υπηρετεί αυτομάτως μπαίνουν στη μαύρη λίστα του εντύπου που εκδίδει) και ήδη του έχουν αναθέσει και την πρώτη αποστολή: «χτύπα αλύπητα τον Πολάκη».

Σε δεύτερη φάση λέγεται ότι θα του αναθέσουν να αποδομήσει τον τέως υπουργό Νίκο Παππά. Ο στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα είναι στόχος υψηλής προτεραιότητας για τη μικρή και σκληρή ομάδα του Μαξίμου, καθώς και μισητός εχθρός τόσο του ακατανόμαστου κυβερνητικού εκδότη όσο και του πραγματικού του εργοδότη. Οι πληροφορίες λένε, μάλιστα, ότι στον πόλεμο λάσπης θα επιστρατευτούν ως «πυρομαχικά» ανώνυμες αλλά και ψευδώνυμες επιστολές με δήθεν αποκαλυπτικά στοιχεία, οι οποίες θα κατευθυνθούν επιλεκτικά σε γραφεία δικαστικών λειτουργών.

Τέλος, στην παρέα ρόλο έχει αναλάβει γνωστός δικηγόρος, ο οποίος έχει πλείστες εκκρεμότητες με την ελληνική Δικαιοσύνη και όχι μόνο. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, στην ένταξη του δικηγόρου (θρυλείται ότι είναι στενός φίλος του Μητσοτάκη και απόφοιτος του Κολλεγίου κι αυτός…) σ’ αυτή την περίεργη και σκοτεινή ομάδα συνέβαλε τα μέγιστα κορυφαίος παράγοντας της δεξιάς παράταξης.

Δυστυχώς κάπως έτσι αντιλαμβάνονται τη διακυβέρνηση της χώρας ορισμένοι μουστερήδες του Κυρ. Μητσοτάκη. Εξάλλου τα πρώτα δείγματα γραφής δείχνουν ότι η κυβέρνηση της ΝΔ, η οποία ήρθε στην εξουσία με το «ευαγγέλιο της αλήθειας» και τη σημαία του «πολιτικού πολιτισμού», είναι σαν έτοιμη από καιρό να γυρίσει τη χώρα και τους θεσμούς στα πέτρινα χρόνια της σκληρής Δεξιάς, όταν ο ρεβανσισμός και το άγριο κυνήγι των πολιτικών τους αντιπάλων ήταν καθημερινό και ανηλεές. Ας ελπίσουμε ότι οι δημοκρατικοί υπουργοί και βουλευτές της ΝΔ δεν θα επιτρέψουν να λάβει χώρα αυτή η άθλια επιχείρηση. 

Και επίσης ότι δεν θα επιτρέψουν στους διψασμένους για εκδίκηση που περιστοιχίζουν το νέο σύστημα εξουσίας να ξαναζήσει η χώρα τα χρόνια των Γκοτζαμάνηδων και του Μανιαδάκη. Αξίζει να σημειωθεί τέλος ότι αρκετοί βουλευτές της ΝΔ πιθανολογούν ότι όλα αυτά τα σκοτεινά σχέδια θα μείνουν στα συρτάρια του Μαξίμου διότι δεν θα επιτρέψουν να συμβεί κάτι τέτοιο τόσο ο πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο οποίος είναι εκ του συντάγματος και ο εγγυητής του πολιτεύματος, όσο και ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής, καθώς και ο πρώην πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης. «Εχουν γνώση οι φύλακες» τονίζουν με νόημα οι ίδιες πηγές, προσθέτοντας ότι και οι τρεις θεσμικοί παράγοντες της κεντροδεξιάς έχουν «αρμοδίως ενημερωθεί για τα σχέδια που απεργάζεται η ομάδα του Μαξίμου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter