Επιχείρηση μετάλλαξης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Επιχείρηση μετάλλαξης του Κυριάκου Μητσοτάκη

Βάλτε όπου λύκος τον Κυριάκο Μητσοτάκη, στη συνέχεια αυτά που πιστεύει, αυτά που έχει κάνει ως υπουργός και εύκολα μπορείτε να βγάλετε τα συμπεράσματά σας για το τι μας περιμένει.

Στο κόμμα όπου ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα προσπαθούν με έωλα επιχειρήματα να πείσουν τον λαό ότι ο νεοφιλελεύθερος και οπαδός του ΔΝΤ Κυρ. Μητσοτάκης έγινε ξαφνικά «μετριοπαθής», «συναινετικός» και «φιλεργατικός». Για το τελευταίο μάλιστα πληροφορούμαστε ότι του έχουν γίνει και σχετικά ταχύρρυθμα σεμινάρια από ειδικούς στην πολιτική επικοινωνία, ώστε στις δημόσιες εμφανίσεις του να βγάζει το προφίλ του δήθεν φιλεργατικού και λαϊκού πολιτικού.

Για να δούμε όμως όχι τι θα «κάνει» όπως υπόσχεται ο «φιλολαϊκός» Μητσοτάκης, αλλά τρία πράγματα που σίγουρα δεν θα κάνει:

1 Ας ξεκινήσουμε με την «επαίσχυντη και προδοτική» συμφωνία των Πρεσπών, όπως έχουν χαρακτηρίσει την επίλυση του μακεδονικού. Από τον πρόεδρο της ΝΔ μέχρι τον συμπαθή καφετζή της Πειραιώς ουδείς μιλά για ακύρωση της συμφωνίας. Ουδείς μιλά για αλλαγές που θα επιχειρήσουν να κάνουν, εφόσον ο λαός τους δώσει την εντολή να κυβερνήσουν. Ουδείς μιλά σήμερα στη ΝΔ για το δήθεν βέτο που θα βάλει ως πρωθυπουργός ο Μητσοτάκης στην ενταξιακή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας προς την Ευρωπαϊκή Ενωση. Το μόνο που ψελλίζουν είναι κάτι περί προστασίας των εμπορικών σημάτων κι άλλα τέτοια δεξιά φληναφήματα. Ωστόσο, ούτε σ’ αυτό είναι ειλικρινείς διότι όλα αυτά προστατεύονται από τη συμφωνία των Πρεσπών που υπέγραψε η ελληνική κυβέρνηση. Να υπενθυμίσουμε ότι στις αρχές του 2018 και ο Κυρ. Μητσοτάκης και το κόμμα του ήταν έτοιμοι να ψηφίσουν τη συμφωνία για το μακεδονικό. Μάλιστα σε σύσκεψη που έγινε στο γραφείο του τον Γενάρη του 2018 έδειξε να συμφωνεί με την άποψη της Ντόρας Μπακογιάννη, του Κωστή Χατζηδάκη, του Νίκου Δένδια και του Γιώργου Κουμουτσάκου ότι το κόμμα τους έπρεπε να υπερψηφίσει τη συμφωνία που περιελάμβανε τον όρο Βόρεια Μακεδονία. Ωστόσο, λίγες ώρες αργότερα άλλαξε γνώμη, μετά την ασφυκτική πίεση που δέχτηκε από τον «μέγα μακεδονομάχο» Αντώνη Σαμαρά.

2 Τα κρυφά σχέδια της ηγεσίας της ΝΔ για την οικονομία παραμένουν κλειδωμένα στο συρτάρι του Μητσοτάκη. Τέσσερις εβδομάδες πριν από τις εθνικές εκλογές και το μόνο που ψελλίζει ο πρόεδρος της ΝΔ είναι ότι το πρόγραμμα της ΝΔ είναι αυτό που είχε παρουσιάσει στη ΔΕΘ το 2017(!), καθώς και ότι τις επόμενες ημέρες θα εξειδικεύσει κάποια κομμάτια του. Ακούγοντας πάντως κανείς τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Κ. Χατζηδάκη να λέει ότι το κόμμα του έχει έτοιμο το πρόγραμμα για την οικονομία και όποιος θέλει μπορεί να το δει στο σάιτ της ΝΔ, αντιλαμβάνεται ότι κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Διότι μπαίνοντας στο σάιτ της ΝΔ, στην κατηγορία Οικονομία υπάρχουν μόνο κάποιες γενικόλογες σημειώσεις. Για παράδειγμα δεν υπάρχει και δεν μας λέει κανείς από το κόμμα της «αλήθειας» και της «υπευθυνότητας» το παραμικρό για το τι σκοπεύουν να κάνουν με τις 120 δόσεις αν γίνουν κυβέρνηση.

Θα τις καταργήσουν, όπως υπονόησε καθαρά ο Γιάννης Βρούτσης; Θα μειώσουν τον αριθμό; Θα βάλουν αυστηρά κριτήρια; Θα αφήσουν εκτός αυτής της ρύθμισης όσους χρωστούν πάνω από 10.000 ευρώ στην εφορία; Για όλα αυτά που κουβεντιάζουν στο παρασκήνιο δεν λένε κουβέντα στον λαό οι κατά τα άλλα λαλίστατοι «γαλάζιοι» μουστερήδες. Και κάτι ακόμη: σύμφωνα με πληροφορίες ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει μιλήσει με κάποιους από τους θεσμούς και συμφώνησε με την ακραία θέση τους πως το μέτρο των 120 δόσεων είναι «αναποτελεσματικό». Οπερ μεθερμηνευόμενον, για να μαθαίνουμε και τη νεοδημοκρατική γλώσσα, μόλις και εφόσον γίνει πρωθυπουργός ο Κυρ. Μητσοτάκης αναμένεται να καταργήσει το μέτρο των 120 δόσεων, το οποίο σήμερα έχει δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες δανειολήπτες.

3 Ερχονται απολύσεις στο δημόσιο, όπως εκτιμά ο ΣΥΡΙΖΑ, ή δεν «θα γίνει καμία απόλυση στο δημόσιο» όπως είπε σε συνέντευξή του ο Μητσοτάκης; Φυσικά και θα γίνουν απολύσεις και δεν το λέμε εμείς αλλά ο επικεφαλής της δεξιάς και νεοφιλελεύθερης παράταξης. Διότι όταν λένε ότι από τούδε και στο εξής οι συμβασιούχοι θα «πηγαίνουν σπίτια τους» μόλις λήξει η σύμβασή τους, αυτό λέγεται απόλυση. Οταν λένε ότι θα εφαρμόσουν αμέσως το μέτρο της «αξιολόγησης», αυτό σημαίνει απολύσεις. Οταν λένε ότι θα ελέγξουν όλες τις προσλήψεις των συμβασιούχων, αυτό σημαίνει ότι «θέλουν αίμα». Πόσο πιο καθαρά να το πουν; Δεν το κρύβουν. Απλώς ντύνουν το πογκρόμ που ετοιμάζουν με φράσεις όπως «αξιολόγηση», «κινητικότητα», «αξιοκρατία» και άλλα τέτοια ωραία νεοδημοκρατικά κόλπα. Θα μαυρίσει ο ουρανός του δημοσίου από τις απολύσεις που σχεδιάζουν να κάνουν. Ο,τι δεν πρόλαβε να κάνει ως υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης ο Μητσοτάκης θα το κάνει, αν του δοθεί η ευκαιρία, ως πρωθυπουργός. Δηλαδή, όταν ο πρόεδρος της ΝΔ λέει «δεν θα κλείσουμε την ΕΡΤ, αλλά θα την εξυγιάνουμε» τι ακριβώς εννοεί; Θα διώξει εργαζόμενους, αυτό εννοεί. Και ειδικά στην ΕΡΤ πολλοί δεξιοί βουλευτές και στελέχη είναι σαν έτοιμοι από καιρό να πάρουν ρεβάνς γι’ αυτό που δεν ολοκλήρωσαν επί διακυβέρνησης Αντ. Σαμαρά.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter