Επιχείρηση-σκούπα: Ξηλώνουν κύκλωμα ελληνοποιήσεων – Είκοσι συλλήψεις – Εμπλέκονται δημοσιοι υπάλληλοι και αστυνομικός

Επιχείρηση-σκούπα: Ξηλώνουν κύκλωμα ελληνοποιήσεων – Είκοσι συλλήψεις – Εμπλέκονται δημοσιοι υπάλληλοι και αστυνομικός

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, για την εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας, που εξασφάλιζε τις προϋποθέσεις για τη νομιμοποίηση αλλοδαπών γυναικών, προερχομένων από ανατολικές χώρες, με άδειες διαμονής και εργασίας πολιτών κράτους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι άδειες αυτές, σύμφωνα με την αστυνομία, εκδίδονταν από τις αρμόδιες υπηρεσίες, έπειτα από δηλώσεις τέλεσης εικονικών πολιτικών γάμων ή σύναψης συμφώνου συμβίωσης με Έλληνες.

Στο πλαίσιο των αστυνομικών ερευνών έχουν διαπιστωθεί περισσότερες από 200 περιπτώσεις ψευδούς αναγνώρισης, πατρότητας, παράνομης υιοθεσίας, καθώς και μαστροπείας. 

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί πάνω από 20 άτομα, μεταξύ των οποίων 3 δημόσιοι υπάλληλοι, 2 συμβολαιογράφοι, 1 δικηγόρος και 1 αστυνομικός.

Οι έρευνες συνεχίζονται, ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους αναμένεται αναλυτική ενημέρωση από τη διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Με αφορμή αναρτήσεις σε ιστοσελίδες σχετικά με εμπλοκή υπαλλήλων της σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων, η Περιφέρεια Αττικής δηλώνει ότι ουδεμία ανάμειξη έχουν οι υπάλληλοι της στο ζήτημα αυτό.

«Είναι προφανές» σημειώνει σε ανακοίνωσή της, «ότι υπάρχει σύγχυση μεταξύ Περιφέρειας Αττικής (β’ βαθμός Τοπικής Αυτοδιοίκησης) και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής (πρώην Κρατικής Περιφέρειας), δύο εντελώς διακριτών και ξεχωριστών θεσμών». Μάλιστα, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής ασκεί έλεγχο νομιμότητας στην Περιφέρεια Αττικής.

Σύμφωνα με τον ν.3852/2010, με τίτλο «Νέα Αρχιτεκτονική της Αυτοδιοίκησης και της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ? Πρόγραμμα Καλλικράτης» (ΦΕΚ 87/τ.Α΄/7-6-2010), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, «η Περιφέρεια Αττικής ως ΟΤΑ Β’ βαθμού δεν έχει την αρμοδιότητα εξέτασης αιτημάτων κτήσης της ελληνικής ιθαγένειας» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter