Επιχείρηση διάσωσης των ομογενών μας στη Μαριούπολη

Επιχείρηση διάσωσης των ομογενών μας στη Μαριούπολη

Την αποστολή φρεγάτας του Ελληνικού πολεμικού ναυτικού στη Μαριούπολη προκειμένου να παραλάβει όσους ομογενείς επιθυμούν να εγκαταλείψουν την εμπόλεμη ζώνη σχεδιάζει το πολεμικό ναυτικό μετά από εντολή της πολιτικής ηγεσίας της χώρας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Documentonews.gr την επιχείρηση ζήτησαν τόσο το γενικό προξενείο στην Μαριούπολη όσο και στην Οδησσό μετά το θάνατο των ομογενών μας στα χωριά Σαρτανά και Μπουγάς αλλά και τις καταγγελίες πολλών άλλων ότι δεν μπορούν να διαφύγουν οδικώς αφού άνδρες των Ουκρανικών παραστρατιωτικών ακροδεξιών ομάδων που δρουν στην περιοχή απειλούν ακόμη και με θάνατο όποιον επιχειρήσει να διαφύγει προς την Οδησσό και τη Ρουμανία.

Ωστόσο, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η επιχείρηση σκοντάφτει λόγω της διακοπής κάθε επαφής και διαύλου επικοινωνίας με τη Ρωσική πλευρά ειδικά μετά τις ανακοινώσεις για τη δολοφονία των ομογενών μας και την πολύ επιθετική ανακοίνωση της Ρωσικής Πρεσβείας στην Αθήνα.

Επιπροσθέτως, επιχειρησιακά εγείρονται πολλές αμφιβολίες για την ασφάλεια της αποστολής αφού ουδείς μπορεί να αποκλείσει μια προβοκάτσια από όλες τις πλευρές και ουδείς μπορεί να ασφαλίσει την περιοχή του λιμανιού που θα γίνει η παραλαβή και επιβίβαση όσων ομογενών επιθυμούν να εγκαταλείψουν την Μαριούπολη. Σε κάθε περίπτωση τα πάντα αυτήν τη στιγμή είναι ανοιχτά λέει στο Documentonews.gr επιχειρησιακός παράγοντας που έχει γνώση των διεργασιών.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter