Επιχείρηση «Μονόκερως»: Τι προβλέπεται μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία

Επιχείρηση «Μονόκερως»: Τι προβλέπεται μετά τον θάνατο της βασίλισσας Ελισάβετ στη Σκωτία

Σε κίνηση τίθεται η Επιχείρηση «Μονόκερως», στον απόηχο του θανάτου της βασίλισσας Ελισάβετ Β’, η οποία έφυγε από τη ζωή την Πέμπτη σε ηλικία 96 ετών.

Σχετικά με τον τον θάνατο της Ελισάβετ είχε προβλεφθεί ένα συγκεκριμένο πρωτόκολλο, το οποίο φέρει την κωδική ονομασία [Operation London Bridge».

Παρόλα αυτά, ο θάνατος της μονάρχη στη Σκωτία και όχι στην Αγγλία, αλλάζει τα δεδομένα και θα πρέπει να ακολουθηθούν άλλες διαδικασίες, οι οποίες φέρουν την κωδική ονομασία «Επιχείρηση Μονόκερως».

Τι προβλέπεται

Το σχέδιο αυτό, σύμφωνα με τα σκωτσέζικα Μέσα, αναφέρει ότι στο άκουσμα των ειδήσεων, οι κοινοβουλευτικές εργασίες της Σκωτίας θα ανασταλούν αμέσως για να επιτραπεί στις αρχές να προετοιμαστούν για την κηδεία της βασίλισσας.

Αναμένεται ότι εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι θα κατευθυνθούν προς τη Σκωτία για να αποτίσουν τα σέβη τους. Ο κόσμος θα ενθαρρυνόταν να συγκεντρωθεί γύρω από το Κοινοβούλιο της Σκωτίας, το Παλάτι του Χόλιρουντ και τον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς του Εδιμβούργου.

Η μονάρχης αναμένεται να μεταφερθεί από το Αμπερντίν στο Εδιμβούργο με ένα ειδικό τρένο, με μέλη των Ενόπλων Δυνάμεων και τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης να καλύπτουν κάθε πλατφόρμα στο δρόμο.

Καθώς το τρένο θα ταξιδεύει πολύ κάτω από την κανονική ταχύτητα, η ασφάλεια θα είναι εξαιρετικά αυστηρή με τον αέρα, τη γη και τη θάλασσα να καλύπτονται από τον στρατό. Προσωρινά πυροσβεστικά και αστυνομικά τμήματα θα δημιουργηθούν στο Παλάτι του Χόλιρουντ με ισχυρή ένοπλη αστυνομική παρουσία, με την υποστήριξη του στρατού.

Μετά την άφιξη στο Εδιμβούργο, το σώμα της βασίλισσας θα αναπαυόταν αρχικά στο Παλάτι του Χόλιρουντ, πριν το φέρετρό της μεταφερθεί στον Καθεδρικό Ναό του Σεντ Τζάιλς.

Στον καθεδρικό ναό, ανώτεροι ηγέτες της Σκωτίας, αξιωματούχοι και το κοινό θα έχουν την ευκαιρία να υποβάλουν τα σέβη τους και να υπογράψουν ένα βιβλίο συλλυπητηρίων.

Το φέρετρο της βασίλισσας θα τοποθετούνταν στη συνέχεια σε ένα βασιλικό τρένο στο σταθμό Γουέιβερλι πριν ταξιδέψει στην κύρια γραμμή της Ανατολικής Ακτής προς το Λονδίνο. Η επιχείρηση Μονόκερως τελειώνει όταν η Μεγαλειότητά της εγκαταλείψει τη Σκωτία για τελευταία φορά, και πάλι με μια τιμητική φρουρά που θα σχηματίζεται σε κάθε πλατφόρμα από το Εδιμβούργο προς τα νότια.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πραγματοποιούνται δύο συναντήσεις κάθε χρόνο για να συζητηθούν και να επικαιροποιηθούν τα σχέδια, με αλλαγές που γίνονται σύμφωνα με τις τελευταίες ενημερώσεις υγείας από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Πώς γνωρίζουμε για την επιχείρηση Μονόκερως;

Τα πρακτικά από μια συνεδρίαση της Ομάδας Ηγεσίας της Κυβέρνησης της Σκωτίας (LG) διέρρευσαν κατά λάθος τον Ιούνιο του 2019 σε ένα φόρουμ για το προσωπικό του Χόλιρουντ.

Τα πρακτικά ανέφεραν: «Η LG έλαβε μια ενημέρωση σχετικά με τον σχεδιασμό της Επιχείρησης Μονόκερως – τον ​​θάνατο της Αυτού Μεγαλειότητας της Βασίλισσας ενώ βρισκόταν στη Σκωτία». Το έγγραφο συνέχιζε: «Η κύρια εστίαση ήταν στις επιπτώσεις στο προσωπικό και στις συγκεκριμένες επιπτώσεις ανάλογα με το χρονοδιάγραμμα».

Η επιχείρηση Μονόκερως αναφέρθηκε επίσης στις διαδικτυακές εφημερίδες του Κοινοβουλίου το 2017, όταν η Ομάδα Ηγεσίας συμφώνησε να δημιουργήσει ένα «συμβούλιο ανθεκτικότητας για ανατρεπτικά περιστατικά».

Διαβάστε επίσης:

Πέθανε η βασίλισσα Ελισάβετ

Επιχείρηση «London Bridge»: Οι 25 ραγδαίες εξελίξεις που θα φέρει ο θάνατος της Ελισάβετ Β’

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter