Επιχείρηση παραποίησης πραγματικότητας από τη ΝΔ και το Μαξίμου

Επιχείρηση παραποίησης πραγματικότητας από τη ΝΔ και το Μαξίμου

Σε μία άνευ προηγουμένου επιχείρηση συμψηφισμού, παραποίησης της πραγματικότητας και εκμετάλλευσης ενός ζητήματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης για να καλύψει τον πρωθυπουργό και το πλήθος σκανδάλων που ταλανίζουν την κυβέρνηση προχωρά η Νέα Δημοκρατία, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να αφιερώνει όλη σχεδόν την ενημέρωση πολιτικών συντακτών σε μύδρους κατά του Παύλου Πολάκη και τον Κυριάκο Μητσοτάκη να περιοδεύει με τη σημαία ευκαιρίας κατά του «πολακισμού».

Όπως και να το δει κανείς, στη σημερινή ενημέρωση πολιτικών συντακτών ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατέγραψε κάτι σαν… ρεκόρ. Σε ένα από τα τελευταία briefing πολιτικών συντακτών, έπειτα από την αργία της Καθαράς Δευτέρας, με σειρά σκανδαλωδών γεγονότων κατά της κυβέρνησης, μεταξύ των οποίων τις νέες αποκαλύψεις κατά της Σοφίας Νικολάου, το σκανδαλώδες «κούρεμα» των δανείων του πρωθυπουργικού φίλου Κώστα Πηλαδάκη κατά 146 εκατ. ευρώ, τις σοκαριστικές καταγγελίες Μενουδάκου-Ράμμου-Ανδρουλάκη στην PEGA για τις παρακολουθήσεις του «συστήματος Μητσοτάκη» και πλήθος άλλων, ο Γιάννης Οικονόμου επέλεξε να αφιερώσει σχεδόν 1.800 λέξεις στον Παύλο Πολάκη, τον… «πολακισμό», και σειρά άλλων ευφυολογημάτων.

«Ο πολακισμός και η ομόφωνη καταδίκη του κ. Παππά είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος. Άλλωστε, ο πολακισμός δεν εμφανίστηκε τώρα, υπάρχει και γιγαντώνεται χρόνια μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, με την ανοχή, αν όχι με την καθοδήγηση του ίδιου του κ. Τσίπρα» ανέφερε εισαγωγικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε μία εισήγηση που τα είχε… όλα. Από την καταδίκη του Νίκου Παππά από το Ειδικό Δικαστήριο -κατ’ επιταγήν καναλαρχών- έως τη νεκρανάσταση της θεωρίας των δύο άκρων επάνω από τις πλατείες των Αγανακτισμένων του 2011.

Την ίδια ώρα, από το Μενίδι όπου βρίσκεται σε κομματική περιοδεία, ο Κυρ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «όπως στρώνεις, κοιμάσαι. Ας λύσουν τα εσωτερικά τους, ας αναλογιστούν ποιοι είναι αυτοί που ανήγαγαν τον πολακισμό σε κεντρική γραμμή του κόμματος», συνοψίζοντας όσα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος παρέθεσε σε μία 20λεπτη τοποθέτηση από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας.

«Ο αρραβώνας της πλατείας Συντάγματος έγινε γάμος το 2015, για να έρθει στη Κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ. Κυβέρνηση, η οποία έφερε τη χώρα στο χείλος της απόλυτης καταστροφής και με το δημοψήφισμα του 2015, δίχασε τον ελληνικό λαό. Τότε, ο κ. Τσίπρας επέλεξε να συναριθμήσει το κόμμα του με τις δυνάμεις της ακρότητας και του παραλογισμού, τόσο της ακραίας αριστεράς, όσο και της ακραίας δεξιάς. Δημιούργησε ένα πολιτικό πολτό φανατισμού, μίσους, ακρότητας και παράλογων πολιτικών αιτημάτων. Ένα ιδιότυπο εθνολαϊκισμό, με χαρακτηριστικά λατινοαμερικανικής μπανανίας» ανέφερε ο Γ. Οικονόμου, βάζοντας στο πολιτικό του «μπλέντερ» έως και την υπόθεση Novartis, τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες και τη Χρυσή Αυγή.

Στη συνέχεια, απευθύνοντας σειρά ρητορικών ερωτημάτων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέχισε να εξυφαίνει το αφήγημα της «δικαίωσης» των κυβερνήσεων Νέας Δημοκρατίας-ΠΑΣΟΚ προ του 2015. «Η συκοφάντηση, οι ύβρεις, η προγραφή πολιτικών αντιπάλων ήταν προνόμιο μόνον του κ. Πολάκη ή μήπως το “είτε τους τελειώνουμε, είτε μας τελειώνουν”, οι “γερμανοτσολιάδες”, το “#ΝΔ παιδεραστές”, οι ατάκες για το καλό και το άγριο, η εξίσωση της αριστείας με το ναζισμό και μια σειρά από άλλα, είναι η ταυτότητα του πολιτικού λόγου του ΣΥΡΙΖΑ;» ανέφερε μεταξύ άλλων, χρεώνοντας στην αξιωματική αντιπολίτευση «δηλητηρίαση της πολιτικής και της κοινωνίας με ψέματα», fake news και κατασυκοφάντηση των πολιτικών τους αντιπάλων.

Σε ένα παραληρηματικού τύπου ρεσιτάλ συρραφής δηλώσεων, παραπλανητικών αναφορών και fake news των γαλάζιων, ευφυολογημάτων και κομματικού λόγου, ο Γ. Οικονόμου περιέγραψε πως «ο πολακισμός, όμως, έφτασε να γίνει η φυσιολογική μετεξέλιξη του συριζαϊσμού, στο ανώτατό επίπεδο του», επιδιδόμενος στη συνέχεια στην παραχάραξη και της απόφασης του Ειδικού Δικαστηρίου, επικαλούμενος την καταδίκη του Νίκου Παππά.

«Κρίθηκε ένοχος μέσα από θεσμικές και νόμιμες διαδικασίες, όχι μέσω ισχυρισμών κουκουλοφόρων μαρτύρων, όχι με βάση όσα διακινούν ρυπαρά δίκτυα, όχι με βάση συνωμοσιολογίες» ανέφερε, βάζοντας και πάλι τεχνηέντως έμμεσες αναφορές σε σκάνδαλα που αφορούν τη Νέα Δημοκρατία στο κάδρο, και αναπαράγοντας ισχυρισμούς ακόμα και για «μαύρο χρήμα» στον ΣΥΡΙΖΑ, που απορρίφθηκαν από το δικαστήριο.

Κατέληξε δε στο τέλος σε ερωτήματα κατά του Αλέξη Τσίπρα, κουνώντας το δάχτυλο εξ ονόματος του Κυριάκου Μητσοτάκη, για το εάν ο Ν. Παππάς θα είναι υποψήφιος παρά τη καταδίκη του, ειδάλλως «ο κ. Παππάς κρατά με κάτι πολύ δυνατό τον κ. Τσίπρα».

Αξίζει να σημειωθεί πως στη λεγόμενη «θετική ατζέντα» της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αφιέρωσε μόλις το ένα τρίτο της σημερινής του ενημέρωσης, και πάλι επιτιθέμενος στην αξιωματική αντιπολίτευση, ενώ αποκαλυπτική της επιχείρησης του Μεγάρου Μαξίμου να κρύψει κάθε ζήτημα πίσω από την στοχοποίηση του βουλευτή Χανίων επιβεβαίωσε και με τις απαντήσεις στα ελάχιστα ερωτήματα που του τέθηκαν κατά τη διάρκεια υποβολής ερωτήσεων από τους δημοσιογράφους.

Αποκορύφωμα, όταν ερωτήθηκε από το documentonews.gr για το τι θα κάνει -επιτέλους- ο Κυρ. Μητσοτάκης με το ζήτημα της Σ. Νικολάου, ειδικά μετά τις νέες αποκαλύψεις για την απόκτηση πανάκριβης, υπερπολυτελούς κατοικίας, αφού κατέφυγε σε νέα μισόλογα, ο Γ. Οικονόμου κατέληξε πως «εάν πάντως είχε καταδικαστεί στο Ειδικό Δικαστήριο, θα είχε διαγραφεί». Μάλλον γι’ αυτό στα ψηφοδέλτια της Νέας Δημοκρατίας παραμένει η ίδια και πλήθος άλλων στελεχών που βαρύνονται με αποκαλύψεις για διασπάθιση δημόσιου χρήματος, σκιερές δοσοληψίες, offshore και απευθείας αναθέσεις σε ημετέρους.

Αποκαλυπτική άλλωστε της στρατηγικής αυτής ήταν και η εμφάνιση του εκλεκτού του Μεγάρου Μαξίμου, Κωνσταντίνου Κυρανάκη σε τηλεοπτικό πάνελ, που δίνει το στίγμα της παρουσίας των γαλάζιων για το προσεχές διάστημα. Ακόμα και σε κριτική που δέχθηκε για τις παρακολουθήσεις και όσα έχουν αποκαλυφθεί σε βάρος του ίδιου του Κυρ. Μητσοτάκη, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε «αυτά τα λέει ο Πολάκης», «ο πολακισμός δεν έχει βγει από τον ΣΥΡΙΖΑ» και «σαν να ακούω τον Πολάκη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter