«Επιχείρηση Ζελένσκι»: Πώς το ΝΑΤΟ μετέφερε με άκρα μυστικότητα τον Ουκρανό πρόεδρο στις ΗΠΑ

«Επιχείρηση Ζελένσκι»: Πώς το ΝΑΤΟ μετέφερε με άκρα μυστικότητα τον Ουκρανό πρόεδρο στις ΗΠΑ

Αρμάδα κατασκοπευτικών αεροσκαφών του ΝΑΤΟ και αμερικανικών μαχητικών αεροσκαφών χρησιμοποιήθηκε σε άκρως μυστική επιχείρηση ώστε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να μεταφερθεί με ασφάλεια στις ΗΠΑ, ώστε να «κλείσει» το deal για την ενίσχυση της ουκρανικής άμυνας με Patriot, λαμβάνοντας επίσης και στρατιωτική βοήθεια που ξεπερνά το 1 δισεκατομμύριο δολάρια.

Διαβάστε επίσης: Ο Ζελένσκι εξασφάλισε νέο «πακέτο» στήριξης με Patriot: «Επένδυση και όχι ελεημοσύνη η βοήθεια των ΗΠΑ»

Η Daily Mail παρουσίασε το άκρως απόρρητο σχέδιο που εκπονήθηκε ώστε να περάσει ο Ζελένσκι από την εποπτεία της Μόσχας χωρίς να γίνει αντιληπτός από τη Ρωσία.  Αρχικά, ένα αμερικανικό στρατιωτικό μεταγωγικό Boeing C-40 έφθασε στο Ρζέσοφ της Πολωνίας για να μεταφέρει τον πρόεδρο Ζελένσκι από την Ευρώπη στις ΗΠΑ στις 8.15 π.μ. τοπική ώρα την Τετάρτη.

Στις 7:00 π.μ ένα κατασκοπευτικό αεροσκάφος AWACS (Airborne Warning and Control) της Boeing στάλθηκε από τη Γερμανία στη Βόρεια Θάλασσα για να μεταφέρει τον Ουκρανό πρόεδρο πάνω από μια επικίνδυνη υδάτινη έκταση που περιπολούν ρωσικά υποβρύχια.

Όταν ο Πρόεδρος Ζελένσκι πέρασε πάνω από τη Βρετανία, τον συνόδευσε ένα μαχητικό αεροσκάφος F-15 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ, το οποίο απογειώθηκε από αεροπορική βάση στο Ηνωμένο Βασίλειο, ως αποστολή συνοδείας.

Το αεροσκάφος F-15 επέστρεψε στη βάση του στο Μίλντενχολ του Σάφολκ λίγο μετά τη διέλευση του αεροσκάφους του Βολοντίμιρ Ζελένσκι πάνω από τη Σκωτία. Τα στρατιωτικά AWACS και τα F-15 συνεργάζονται στενά πάνω από τη Βόρεια Θάλασσα, μια περιοχή στην οποία έχει παρατηρηθεί ρωσική ναυτική δραστηριότητα στο παρελθόν.

Μέσα στην ημέρα, το αεροσκάφος συνοδείας προσγειώθηκε με ασφάλεια με τον Ουκρανό πρόεδρο στην κοινή βάση Άντριους, που απέχει μισή ώρα οδικώς από τον Λευκό Οίκο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter