Επιχορηγήσεις για χορό και θεατρικά σχήματα

Επιχορηγήσεις για χορό και θεατρικά σχήματα

Τις προκηρύξεις επιχορηγήσεων για τον χορό και τα επαγγελματικά θεατρικά σχήματα του ελεύθερου θεάτρου, της περιόδου 2017-’18, δημοσίευσε το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού.

Όσον αφορά τον χορό, πρόταση επιχορήγησης μπορούν να υποβάλουν ομάδες κλασικού και σύγχρονου χορού που λειτουργούν με τη μορφή σωματείου, συλλόγου ή αστικής εταιρείας μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και έχουν συσταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Οι ομάδες θα πρέπει να έχουν παρουσιάσει μία τουλάχιστον επαγγελματική παραγωγή τα τελευταία χρόνια.

Σε περίπτωση συνεργασίας με άλλο φορέα, το αίτημα υποβάλλεται από το βασικό φορέα υλοποίησης της δράσης, βάσει συμφωνητικού που υπογράφεται από τα συνεργαζόμενα μέρη, ενώ σε περίπτωση συνεργασίας με φορέα του εξωτερικού, το αίτημα υποβάλλεται από τον ελληνικό φορέα.

Κάθε ομάδα μπορεί να υποβάλει αίτημα μόνο για μία παραγωγή.

Η αξιολόγηση όλων των προτάσεων θα γίνει από τη Γνωμοδοτική Επιτροπή Χορού του ΥΠΠΟΑ, ενώ οι επιχορηγήσεις των ομάδων χορού γίνονται μέσα στο πλαίσιο των δυνατοτήτων του προϋπολογισμού του ΥΠΠΟΑ.

Οι ομάδες θα πρέπει να δηλώσουν το ποσόν επιχορήγησης που αιτούνται ανάμεσα σε τρεις κατηγορίες: 15.000, 25.000 ή 35.000. Οι παραγωγές που θα επιχορηγηθούν θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός της καλλιτεχνικής περιόδου 2017-’18, δηλαδή μέχρι το τέλος Αυγούστου του 2018.

Όσον αφορά τα θεατρικά σχήματα, πρόταση επιχορήγησης μπορούν να υποβάλουν όσα από τα σχήματα λειτουργούν με τη μορφή της αστικής μη κερδοσκοπικής εταιρείας ή του σωματείου και έχουν συσταθεί σύμφωνα με τις διατάξεις της κείμενης νομοθεσίας. Τα θεατρικά σχήματα θα πρέπει να έχουν παρουσιάσει τουλάχιστον δύο επαγγελματικές παραγωγές στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ σε περίπτωση συνεργασίας περισσότερων σχημάτων για την υλοποίηση της θεατρικής παραγωγής, το αίτημα υποβάλλεται από τον βασικό φορέα υλοποίησης της δράσης και προσκομίζεται συμφωνητικό συνεργασίας υπογεγραμμένο από τα συνεργαζόμενα μέρη.

Κάθε θεατρικό σχήμα μπορεί να υποβάλει μόνο ένα αίτημα επιχορήγησης και για μία θεατρική παραγωγή, ενώ σε περίπτωση συνεργασίας με φορέα του εξωτερικού το αίτημα υποβάλλεται από τον ελληνικό φορέα.

Οι παραγωγές που θα επιχορηγηθούν θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί εντός της καλλιτεχνικής περιόδου 2017-2018 (μέχρι το τέλος Ιουνίου του 2018). Οι επιχορηγήσεις δεν αφορούν παραστάσεις που απευθύνονται αποκλειστικά σε παιδιά.

Η ανάρτηση του προτύπου υποβολής των προτάσεων θα γίνει τις επόμενες μέρες στην ιστοσελίδα του υπουργείου Πολιτισμού. Περισσότερες πληροφορίες στο www.yppo.gr/2/g20.jsp .

(Πηγή: ΑΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter