Έπνιξε τα μνημόνια με τη γραβάτα! Συμφωνία χωρίς μείωση συντάξεων-αφορολόγητου, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το ΗΟΤ DΟC HISTORY, το Docville και το Doclife

Έπνιξε τα μνημόνια με τη γραβάτα! Συμφωνία χωρίς μείωση συντάξεων-αφορολόγητου, στο Documento που κυκλοφορεί – Μαζί το ΗΟΤ DΟC HISTORY, το Docville και το Doclife

Έπνιξε τα μνημόνια με τη γραβάτα! Συμφωνία χωρίς μείωση συντάξεων- αφορολόγητου. Τα ψιλά γράμματα της συμφωνίας, τα άμεσα και έμμεσα οφέλη. Αποκαλυπτικό ρεπορτάζ.

-Νέα Δημοκρατία: Εμπάργκο Μητσοτάκη στον πρόεδρο της Δημοκρατίας με εντολή Σαμαρά. Ο «σκοτεινός» ηγέτης και ο… yes man.

-Παναγιώτης Λάμψιας: Ο απλός δημοσιογράφος με την πολυτελή θαλαμηγό και την αργομισθία στον ΟΑΕΔ.

-Οι ελληνικές αδυναμίες των Ζάεφ. Η Χαλκιδική και η βίλα στα Μουδανιά, οι επισκέψεις και οι δημοσιεύσεις της κόρης του στα social media.

-Συνέντευξη Σπύρος Λυκούδης: Το ΚΙΝΑΛ εξέλεξε αρχηγό σε ανύπαρκτο πολιτικό οργανισμό.

– Κατώτατος μισθός: Αυξήσεις σε τέσσερις δόσεις μέχρι να επανέλθει στα 751 ευρώ.

-Εξωδικαστικός: Χρέη έως και 250.000 ευρώ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία μπαίνουν στη ρύθμιση.

-Τουρκία εκλογές: Το μετέωρο βήμα του Ερντογάν. Ο μεγάλος αντίπαλος και οι τριγμοί στο καθεστώς του σουλτάνου.

Το ΗΟΤ DOC HISTORY

Η Belle Epoque ή «Ωραία Εποχή» αποτελεί ένα σχήμα κατ΄ ευφημισμόν. Αυτόν το διαδεδομένο αστικό μύθο επιχειρεί να ανατρέψει το κυριακάτικο τεύχος του Hot DocHistory.

Όχι πως η ανθρωπότητα – της ευρωπαϊκής και αμερικανικής μητρόπολης, για να ακριβολογούμε – δεν έζησε μια εποχή θαυμαστών εφευρέσεων, εκπληκτικών εφαρμογών που βελτίωναν την καθημερινή ζωή. Την κατασκευή δρόμων και μέσων συγκοινωνίας καθώς και δικτύων επικοινωνίας που «μίκραιναν» τις αποστάσεις.

Από το 1871 ως το 1914 που κράτησε η Belle Epoque, οι λαοί της Ευρώπης και των ΗΠΑ γνώρισαν τον ηλεκτρισμό και τον λαμπτήρα, τον τηλέγραφο, τον ασύρματο, το τηλέφωνο, το «Φορντάκι», τον κινηματογράφο. Και είδε τα πρώτα αεροπλάνα να απογειώνονται, τον Υπερσιβηρικό να συνδέει Ευρώπη και Απω Ανατολή και τον «Τιτανικό» να βυθίζεται. Επίσης τη διώρυγα του Σουέζ (1869) να παρακάμπτει τη «Μαύρη Ηπειρο».

Ταυτόχρονα όμως η αφρικανική ήπειρος είχε γίνει – πιο εντατικά από τα μέσα του 19ου αιώνα – πεδίο της πιο άγριας επιδρομής της εκ μέρους της καπιταλιστικής Δύσης. Το ίδιο η Ασία και η Λατινική Αμερική. Ιεραπόστολοι, τυχοδιώκτες και εξερευνητές άνοιγαν τους δρόμους. Οι αποικιακές αυτοκρατορίες τεμάχιζαν ολόκληρες περιοχές και έθεταν τους ιθαγενείς πληθυσμούς υπό την εξουσία τους.

Ωσπου ο φρενήρης ανταγωνισμός έφτασε, νομοτελειακά, στο αδιέξοδο του όταν δεν υπήρχε λεία προς διανομή και οι αντιθέσεις των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων έγιναν αγεφύρωτες. Και οδήγησαν στην έκρηξη του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

To Docville

Η ρωσική πρωτοπορία κάνει restart στη Θεσσαλονίκη, στο Docville που κυκλοφορεί την Κυριακή με το Documento.

Η Μαρία Τσαντσάνογλου, διευθύντρια του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης μιλάει στην Μαρίνα Αγγελάκη για την έκθεση «Θεσσαλονίκη. Η Συλλογή Γιώργου Κωστάκη. Restart» με έργα της Ρωσικής Πρωτοπορίας που φιλοξενείται στη Μονή Λαζαριστών στη Θεσσαλονίκη.

Με αφορμή το νέο βιβλίο του Βαγγέλη Ραπτόπουλου με τίτλο «Ο άνθρωπος που έκαψε την Ελλάδα» μια κουβέντα του συγγραφέα και της Έμυς Ντούρου πάνω στην σύγχρονη ελληνική κοινωνία την οποία ο Ραπτόπουλος θεωρεί «επιρρεπή στη γελοιότητα».

Η προβολή της «Ηλέκτρας» του Μιχάλη Κακογιάννη είναι η πρώτη που πραγματοποιείται στο μικρό θέατρο της Επιδαύρου και ο Γιάννης Φέρτης θυμάται στιγμιότυπα από τα γυρίσματα της ταινίας. Στο ρεπορτάζ ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης.

Συνέντευξη του διάσημου Κολομβιανού συγγραφέα Σαντιάγο Γκαμπόα που βρέθηκε πριν από λίγες μέρες στην Ελλάδα στην Έμυ Ντούρου

Οι διοργανωτές του 21ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Αθήνας γράφουν στο Documento για τη φετινή διοργάνωση.

Αφιέρωμα στις συμμορίες που αγαπήσαμε. Ο Κωνσταντίνος Καϊμάκης ξεχωρίζει τις πιο ριψοκίνδυνες, ελκυστικές και ευρηματικές συμμορίες της έβδομης τέχνης με αφορμή την έξοδο στις αίθουσες του φεμινιστικού μπλοκμπάστερ «Συμμορία των 8».

Από το 2007 η εθελοντική ομάδα ξεblogάρισμα με πόρους που συγκεντρώνει από μπαζάρ και εισφορές βοηθάει έμπρακτα τις φυλακισμένες μητέρες και τα παιδιά τους στο κατάστημα κράτησης του Ελαιώνα Θήβας. Το ρεπορτάζ είναι της Αφροδίτης Ερμίδη.

Η Χαρά του παγωτού στα Πατήσια κρατά από το 1969 κι έχει ως αφετηρία τις μυστικές Πολίτικες συνταγές που έκρυψε μέσα στο παπούτσι του ένα μικρό κορίτσι στη διάρκεια των ανταλλαγών πληθυσμού το 1922. Στο ρεπορτάζ η Ηλέκτρα Ζαργάνη.

Η μουσικοθεραπεύτρια Χριστίνα Καλλιώδη μιλάει στην Ηλέκτρα Ζαργάνη για τα χαρακτηριστικά μιας θεραπευτικής μεθόδου που μπορεί να αποδειχθεί εξαιρετικά ευεργετική για μεγάλα τμήματα του πληθυσμού.

Ένας νέος χώρος για παιδιά με προβλήματα όρασης δημιουργήθηκε στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως και Αποκαταστάσεως Τυφλών στην Καλλιθέα με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάση. Στο ρεπορτάζ η Αφροδίτη Ερμίδη.

Ο Γιάννης Θέμελης μεταφραστής στο ελληνικό μεταφραστικό τμήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γράφει στη στήλη «Ζώντας σε ξένη πόλη» για το σεβασμό που εισπράττει ο πολίτης από το κράτος στο μικρό Λουξεμβούργο.

Ο stand up comedian Δημήτρης Χριστοφορίδης θυμάται την πρώτη φορά που έφαγε μάνγκο και από τότε σχεδόν άλλαξε η ζωή του δηλώνοντας ορθάνοιχτος σε κάθε νέα εμπειρία!

To Doclife

Μυστικά για υγιές καλοκαίρι, στο docLife την Κυριακή με το Documento

Το docLife είναι μια ειδική έκδοση 32 σελίδων, με πλήθος θεμάτων που αφορούν τις καλοκαιρινές διακοπές και πώς θα τις απολαύσετε χωρίς προβλήματα.

Στις σελίδες του θα διαβάσετε συμβουλές ειδικών για ασφαλή κολύμβηση, καθώς και όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ ώστε να απολαμβάνουν τις αγαπημένες τους δραστηριότητες με ασφάλεια για τους ίδιους και τους λουoμένους.

Χρήσιμα tips για τι πρώτες διακοπές με το μωρό και συμβουλές για το πως θα αντιμετωπίσετε τα ενοχλητικά τσιμπήματα από έντομα και τσούχτρες οι οποίες και φέτος έχουν κάνει… κατάληψη σε πολλές θαλάσσιες περιοχές.

Ακόμα συμβουλές για το ποιες τροφές και ποιά ποτά επιτρέπεται καταναλώνετε και να αποφεύγετε κατά τους θερινούς μήνες, αλλά και τι μέτρα προφύλαξης πρέπει να λαμβάνουν οι ευπαθείς ομάδες, όπως οι διαβητικοί και οι υπερτασικοί.

Και ακόμα χρήσιμα tips για το ταξίδι και τις διακοπές με το κατοικίδιό σας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter