ΕΠΟ: Εντάσεις, γκρίνια, παραινέσεις αλλά και εμπιστοσύνη στη διοίκηση Β. Γραμμένου

ΕΠΟ: Εντάσεις, γκρίνια, παραινέσεις αλλά και εμπιστοσύνη στη διοίκηση Β. Γραμμένου

Με 53 «ναι» ,6 «όχι» και 4 «παρών», υπερψηφίστηκε στη σημερινή (30/6) γενική συνέλευση της ΕΠΟ, ο διοικητικός απολογισμός της διοίκησης του Βαγγέλη Γραμμένου. Μια συνέλευση από την οποία δεν έλειψαν οι εντάσεις, οι κατηγορίες και οι βαρείς χαρακτηρισμοί μεταξύ των παραγόντων…

«Η διοίκηση της ΕΠΟ λειτουργούσε σε ένα εξαιρετικά εχθρικό περιβάλλον και δεχόταν επιθέσεις με στόχο την αποσταθεροποίησης της, αλλά δεν το επέτρεψε. Ηταν εναρμονισμένη πάντα με τα διεθνώς ισχύοντα στο διεθνές ποδόσφαιρο’ είπε μεταξύ άλλων στην ομιλία του ο Β. Γραμμένος και πρόσθεσε ακόμη:

«Επί των ημερών αυτής της διοίκησης, έχουν αναδειχθεί τρεις διαφορετικοί πρωταθλητές. Στο ίδιο πλαίσιο αρχών η ΕΠΟ, σε συνεργασία με τις διεθνείς ομοσπονδίες, μας προσφέρουν την τεχνογνωσία τους. Καθιέρωσε επίσης τη χρήση του VAR με την επιπλέον προσθήκη της γραμμής του οφσάιντ, γιατί πιστεύουμε πως το VAR είναι η μεγαλύτερη παρέμβαση στο ελληνικό ποδόσφαιρο και η κληρονομιά της αξιοπιστίας, όσο κι αν κάποιοι προσπαθούν να αμφισβητήσουν».

«Πυρ» από τον Ν. Τζώρτζογλου

Τα «αίματα» άναψε ο πρόεδρος της Ενωσης Ηρακλείου Νίκος Τζώρτζογλου ο οποίος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά ΚΕΔ (σε Κουκουλάκη, Περέιρα) και Αλέξη Κούγια. Ο Τζώρτζογλου τόνισε πως ο Βαγγέλης Γραμμένος είναι “αξιοπρεπής και τίμιος” παράγοντας, ωστόσο τον κατηγόρησε για έλλειψη πυγμής. Τέλος επισήμανε ότι τόσο ο Ολυμπιακός φέτος, όσο και ο ΠΑΟΚ πέρυσι, κατέκτησαν πανάξια το πρωτάθλημα.

«Ο Β.Γραμμένος είναι φίλος μου 20 χρόνια, ηθικός, αξιοπρεπής, έντιμος και με εμπειρία στον χώρο του ποδοσφαίρου. Όπως και οι περισσότεροι εκ των συνεργατών στο Δ.Σ. Εδώ όμως είναι ΕΠΟ, είναι ποδόσφαιρο. Δεν είναι μοναστήρι. Δεν είναι μονή του Εσταυρωμένου ή του Βατοπεδίου. Σε αυτό το πράγμα χρειάζεται διαφορετικά στοιχεία. Δεν είναι Βατοπέδι, αλλά ναρκοπέδιο. Χρειάζεται πυγμή και στοιχεία που δεν έχεις. Δεν χρειάζεται στοιχεία καλόγερου, αυτή η αναποφασιστικότητά που έχεις, αυτή η απουσία. Ήταν επίσης ελλιπέστατη η επαφή σου με τους προέδρους των Ενώσεων Το μεγαλύτερο λάθος σου όμως είναι αυτός ο σφιχτός εναγκαλισμός του με τους υφυπουργούς και ιδιαίτερα με τον Βασιλειάδη. Φτάσαμε στο σημείο να μας έχεις μπερδέψει, να μην ξέρουμε αν πρόεδρος στην Ομοσπονδία είναι ο Βασιλειάδης ή ο Γραμμένος» δήωσε μεταξξ΄άλλων ο Ν. Τζώρτζογλου και στη συνέχεια έβαλε κατά της ΚΕΔ:

«Ακούστε τι γίνεται στο Ηράκλειο. Κάποια μέλη της ΚΕΔ είναι προβληματικά και επικίνδυνα, λειτουργούν ρεβανσιστικά. Ο αρχιδιαιτητής του Ηρακλείου είναι σε δικαστική διαμάχη με τον κ.Κουκουλάκη. Ένας διαιτητής β’ κατηγορίας τοπικής του Ηρακλείου, σταμάτησε τον Οκτώβριο του 2018. Τον Αύγουστο του 2019 τον προτείνει η ΕΠΣ Λασιθίου ως διαιτητή Γ’ Εθνικής! Και υπογράφετε κ.Περέιρα εσείς ότι τον κάνετε διαιτητή Γ’ Εθνικής. Κυριακίδης Ρωμανός το όνομά του. Τι θα πουν οι υπόλοιποι διαιτητές. Ο κ.Γιανναδάκης υπογράφει κι εσείς τον δέχεστε σε άλλη Ένωση, χωρίς να πάρει υπογραφή. Κι όταν φτάνω εγώ να το καταγγείλω, όχι μόνο δεν τιμωρείται ο διαιτητής, αλλά βγαίνει στις 25 Σεπτεμβρίου ο εν λόγω διαιτητής αποκαλεί εμένα δημόσια «γελοίο». Και υπογράφετε εσείς από κάτω κ.Περέιρα. Θα ήθελα την απάντησή σας…

Το σκάνδαλο έχει και συνέχεια. Δύο αξιολογημένοι διαιτητές της ΕΠΣ Ηρακλείου, όταν τους καλούμε να παίξουν τοπικά παιχνίδια έχουν γαστρεντερίτιδα, παντρεύεται η αδερφή τους. Όταν τους καλείτε εσείς, είναι πάντα εντάξει. Λέω «μα τι γίνεται εδώ». Αυτοί λοιπόν οι τρεις διαιτητές κατά διαβολική σύμπτωση είναι μάρτυρες υπεράσπισης στη δικαστική διαμάχη που έχει ο κ.Κουκουλάκης με τον διαιτητή μου. Λέτε να είναι τυχαίο;

Αυτό για μένα λέγεται κατάχρηση εξουσίας κι απορώ πως τους έχετε αυτή την ασυλία. Πως επιτρέπετε στον κ.Κουκουλάκη να μην έχει δώσει ένα ευρώ στην ΕΠΣ Ηρακλείου ενώ όλοι οι διαιτητές πληρώνουν κι όταν σας στέλνουμε επιστολή να τη στέλνετε στην ΕΠΟ. Γενικά όλες οι μεγάλες ομάδες έχουν την τύχη να διοικούνται μεγάλους ηγέτες. Εμείς είμαστε ευλογημένοι ως ελληνικό ποδόσφαιρο να έχουμε μεγάλους ηγέτες;»

Από το στόχαστρο του προέδρου της ΕΠΣ Ηρακλείου δεν ξέφυγε ο μεγαλομέτοχος της ΑΕΛ. Αλέξης Κούγιας: «Την άλλη βδομάδα παίζει Λαμία-Λάρισα, αν γίνει σκοτωμός ποιος θα φταίει; Αν τα παιδιά της Λαμίας πιάσουν τον Αλέκο και τον κάνουν τόπι στο ξύλο, θα φταίνε αυτά τα παιδιά; Τη φωτιά ποιος την ανάβει; Αυτός ο τύπος που τον έχετε αφήσει να μιλάει ανεξέλεγκτα; Γιατί δεν τον μπουζουριάζετε, γιατί δεν τον μαζεύετε; Γιατί δεν εφαρμόζετε το άρθρο 20 του Π.Κ.;

Γράψτε τέσσερις λέξεις: Δωροδοκία, υποβιβασμός, Παναχαϊκή, Κούγιας. 11.000 σελίδες θα σας βγάλει με αυτά που έγιναν το 2011 και βγαίνει αυτός ο τύπος και τους κατηγορεί όλους. Χθες έβριζε τον Μαρινάκη, προχθές τον ΠΑΟΚ και μεθαύριο τη… Φενέρμπαχτσε. Γιατί δεν τον καλείτε; Αυτός μολύνει το ποδόσφαιρο.

Χούμπελ: Ενωθείτε…

Ο εντεταλμένος των FIFA/UEFA στο ελληνικό ποδόσφαιρο, Χέρμπερτ Χούμπελ πήρε τον λόγο και με αφορμή τα όσα είπε ο Ν. Τζώρτζογλου τόνισε πως άλλα ήθελε να πει στην ομΙλία του με αφορμή τα όσα άκουσε στάθηκε ιδιαίτερα στην ανάγκη να σταματήσει ο πόλεμος μεταξύ των παραγόντων, η γκρίνια για όλους και όλα και να συνεργαστούν όλοι μαζί για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που ταλανίζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Τη βία, τα στημένα παιχνίδια και επΕσήμανε την ανάγκη στήριξης των Ελλήνων διαιτητών.

«Σήμερα στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζουμε μία πανδημία, όλοι έχουν ενωθεί και βλέπουμε πως επηρεάζεται η κοινωνία από το ποδόσφαιρο. Θα ήθελα να δω ξανά όλο το ελληνικό ποδόσφαιρο, τις ΕΠΣ, τους Big4 μαζί, να γίνει μία επανεκκίνηση, να ενωθούν όλες οι δυνάμεις του ελληνικού ποδοσφαίρου. Εκείνο που έχετε να αντιμετωπίσετε σήμερα δεν είναι ο πόλεμος μεταξύ σας. Αλλά η βία, οι εμπρηστικές δηλώσεις, τα στημένα παιχνίδια. Στο ποδόσφαιρο είτε χάνεις, είτε κερδίζεις. Πρέπει κι εσείς να αντιμετωπίζετε όλες τις καταστάσεις με αθλητικό πνεύμα. Αλλά δεν πρέπει να αντιμετωπίζετε τη Γ.Σ. για παράπονα.

Όσο αφορά τα παράπονα για τους διαιτητές, αυτό συμβαίνει μόνο στην Ελλάδα και δεν πρέπει να γίνεται. Πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές, γιατί και οι ξένοι κάνουν λάθη. Πρέπει να δώσετε την ευκαιρία στους Έλληνες διαιτητές να αγωνιστούν.

Πρέπει και οι ΕΠΣ και οι ομάδες να λειτουργήσετε μέσα στο πλαίσιο των κανόνων της Ομοσπονδίας. Δεν μπορείτε απλά να έρχεστε εδώ και να λέτε πως πρέπει να είναι οι κανόνες. Πρέπει να είστε ενωμένοι. Πρέπει κι εσείς να ενωθείτε, να σταματήσετε τη βία και τις δυσφημιστικές δηλώσεις».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter