ΕΠΟ – Επιτροπή Δεοντολογίας: Η ερευνήτρια εμμένει, ενώ από τον Ολυμπιακό αναρωτιούνται γιατί είναι εκεί

ΕΠΟ – Επιτροπή Δεοντολογίας: Η ερευνήτρια εμμένει, ενώ από τον Ολυμπιακό αναρωτιούνται γιατί είναι εκεί

Την Τετάρτη ολοκληρώνεται στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ η εκδίκαση της υπόθεσης που αφορά χειραγωγημένους αγώνες, όπου κατηγορούμενοι είναι 15 πρόσωπα μεταξύ των οποίων οι Β. Μαρινάκης και Γ. Σπανός, καθώς και οι ΠΑΕ Ολυμπιακός και Ατρόμητος.

Πριν αρχίσουν οι αγορεύσεις των συνηγόρων των κατηγορουμένων τοποθετήθηκε η ερευνήτρια της υπόθεσης στην Επιτροπή Δεοντολογίας, Παναγιώτα Σπανού, η οποία έχει εισηγηθεί υποβιβασμό για τις δύο ομάδες και ισόβιο αποκλεισμό από το ποδόσφαιρο για Μαρινάκη – Σπανό. «Όλη η διαδικασία κινήθηκε βάσει του αμετάκλητου βουλεύματος. Θα εμμείνω στην έκθεση μου. Ο βαθμός απόδειξης είναι η σφοδρή πιθανολόγηση. Τα αποδεικτικά στοιχεία θεωρήθηκαν επαρκή για να οδηγηθεί η υπόθεση σε ακροαματική διαδικασία», τόνισε η κ. Σπανού, η οποία πρόσθεσε: «Πράγματι, ορισμένοι μάρτυρες ανασκεύασαν τις αρχικές τους καταθέσεις. Άλλοι επέμειναν σε αυτές. Η αξιολόγηση του υλικού εναπόκειται στην κρίση σας».

Η συνήγορος του Βαγγέλη Μαρινάκη, Ευαγγελία Παναγιώτου, ανέφερε τα εξής κατά την αγόρευσή της: «Το συμπέρασμα που βγαίνει αδιαμφισβήτητα είναι ότι αν θεωρούσαμε ότι υπήρχαν ψήγματα κατηγορίας στην προδικασία, στην ακροαματική διαδικασία καταρρίφθηκαν και αυτά. Για το Ολυμπιακός-Ατρόμητος δεν γίνεται καμία αναφορά σε Ολυμπιακό ή Μαρινάκη, από οποιονδήποτε. Ο Φύσσας ήρθε και είπε: Δεν μίλησα ποτέ για τον Ολυμπιακό. Δεν μίλησα ποτέ για χειραγώγηση. Είναι απορίας άξιο, λοιπόν, για ποιο λόγο είμαστε εδώ.

Το υπόλοιπο υλικό είναι διηγηματικού χαρακτήρα. Είναι δημοσιεύματα, ανακοινώσεις, δηλώσεις κλπ, που τα παίρνουν οι μάρτυρες παραμάσχαλα και πάνε και καταθέτουν. Πέρα από κρίσεις, αισθήσεις και εντυπώσεις, τίποτε άλλο δεν εισέφεραν οι μάρτυρες. Ο κ. Μελισσανίδης, τίποτα δεν είπε. Δεν αναφέρθηκε σε πραγματικά περιστατικά, όπως και στο ποινικό δικαστήριο. Ο κ. Αλαφούζος, γενικόλογες δηλώσεις ότι κάτι συμβαίνει στο βασίλειο της Δανιμαρκίας. Κατηγορία δεν έχουμε.

Και για το Χίλτον, όλοι οι μάρτυρες, και ο Χρήστος Σάββας, είπαν ότι τίποτα επιλήψιμο δεν υπήρξε. Αν είναι να φέρουμε εδώ όλες τις συναντήσεις που έχουν γίνει την τελευταία πενταετία.

Δεν υπάρχει κάτι που να δικαιολογεί αυτή τη διαδικασία. Συρθήκαμε εδώ από αντιζηλίες, αντεκδικήσεις, από δημοσιεύματα και εντυπώσεις».

Τη σκυτάλη στην συνέχεια πήρε ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Χατζησαββάογλου, που στάθηκε στο νομικό θέμα του βαθμού απόδειξης που απαιτείται στην αθλητική δικαιοσύνη: «Δεν υπάρχει πραγματικό περιστατικό που να αναφέρθηκε από τους μάρτυρες. Όλοι δήλωσαν ότι δεν γνωρίζουν κανένα συγκεκριμένο στοιχείο που να αποτελεί έστω ένδειξη χειραγώγησης. Αιτούμαστε την απαλλαγή μας».

Για λογαριασμό του Βαγγέλη Μαρινάκη, αγόρευσε και ο δικηγόρος Βασίλης Δημακόπουλος: «Το διαιτητικό λάθος είναι μέρος του παιχνιδιού. Το είπε και το CAS το 2015 στον Παναθηναϊκό. Τα διαιτητικά σφάλματα με δόλο είναι παράγωγα της συμφωνίας που προϋπήρξε για χειραγώγηση του αγώνα. Εδώ αντιστρέψαμε τα πράγματα. Οι Μπριάκος, Δούρος, Κουρίδης, Σαρρής είχαν ήδη αποχωρήσει από αξιωματούχοι του ποδοσφαίρου στο επίδικο διάστημα, που εξετάζουμε σήμερα εδώ. Δηλαδή η μισή υποτιθέμενη συμμορία, είχε φύγει από το ποδόσφαιρο. Ο Χιου Ντάλας επέλεξε τον Σπάθα για να εξυπηρετήσει κάποιο σκοπό; Σε ματς που ήρθε 0-0;

Κάποιος που έχει εθιστεί στον καταγγελτικό λόγο, δεν είναι φιλαλήθης. Δεν αποτυπώνει την πραγματικότητα. Ο κ. Αλαφούζος δεν εισέφερε το ελάχιστο στοιχείο. Ο κ. Βελλής έχει αμετακλήτως κηρυχθεί ένοχος για συκοφαντική δυσφήμιση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, επειδή είχε πει για τους δανεικούς του Ολυμπιακού. Δεν θυμάμαι ούτε έναν μάρτυρα να εισφέρει κάτι στη διαδικασία. Πρέπει να καταλήξετε σε απαλλακτική κρίση, τόσο για τον κ. Μαρινάκη, όσο και για την ΠΑΕ Ολυμπιακός».

Βουβάλια και βατράχια

Την απαλλαγή της ΠΑΕ Ατρόμητος και των Γ. Σπανού, Γ. Αγγελόπουλου και Σα Πίντο, ζήτησε ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης που τους εκπροσώπησε στην Επιτροπή Δεοντολογίας της ΕΠΟ. «Ο αγώνας Ολυμπιακός – Ατρόμητος χειραγωγήθηκε με σκοπό το κέρδος λέει το κατηγορητήριο, αλλά έρχεται η ίδια η UEFA και λέει ότι για αυτό το παιχνίδι δεν υπάρχει κανένα στοιχείο από στο Σύστημα Ανίχνευσης Στοιχηματικής Απάτης», ανέφερε αρχικά ο Μπαταγιάννης. Και συνέχισε λέγοντας ότι «ο Φύσσας δεν ανασκεύασε την κατάθεσή του. Είπε τα πραγματικά γεγονότα εδώ. Οι δύο από τους τέσσερις παίκτες που εκείνος υπέθεσε ότι εννοούσε ο Σα Πίντο, έπαιξαν κανονικά. Και ο τρίτος είπε ότι ζήτησε ο ίδιος να μην παίξει. Γι’ αυτό ήρθε και είπε ότι δεν μίλησε ποτέ για χειραγώγηση και ότι ο Ατρόμητος χτύπησε το παιχνίδι.

Πήγε στον ανακριτή τον Μάρτιο του 2015. Λίγες μέρες πριν ο Παναθηναϊκός είχε χάσει 2-0 από τον Ατρόμητο και έχανε το πρωτάθλημα. Για να μην χάσει τη δουλειά του ο Φύσσας, αναγκάστηκε και πήγε στον ανακριτή και να κατασκευάσει αυτή την ιστορία. Γιατί τον φώναξε το αφεντικό του και του είπε τι έγινε και χάσαμε; Και ο Φύσσας του είπε ότι με εμάς τα έδωσε όλα ο Ατρόμητος, ενώ με τον Ολυμπιακό δεν παίξανε τίποτα. Και έτσι του είπε ο κ. Αλαφούζος να πάει στον ανακριτή.

Βρεθήκαμε στη μέση ενός πολέμου που πάντα υπάρχει μεταξύ των μεγάλων ομάδων. Όταν τσακώνονται τα βουβάλια, την πληρώνουν τα βατράχια. Δεν υπάρχει ίχνος αμφιβολίας για την αθωότητα των εντολέων μου».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter