ΕΠΟ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων

ΕΠΟ: Παραιτήθηκε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων

Τα… απόνερα της απόφασης του CAS για την υπόθεση της πολυϊδιοκτησίας ΠΑΟΚ – Ξάνθη, έφτασαν μέχρι την ΕΠΟ. Ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Παναγιώτης Φιλόπουλος παραιτήθηκε επικαλούμενος «προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους». 

Σύμφωνα με πληροφορίες η παραίτηση του εφέτη συνδέεται με την απόφαση του Ανώτατου Διαιτητικού Δικαστηρίου το οποίο έκρινε πως το Δευτεροβάθμιο όργανο της ΕΠΟ πρέπει να μπει στην ουσία της υπόθεσης. Κάτι που δεν έκανε η Επιτροπή στην οποία πρόεδρος ήταν ο Π. Φιλόπουλος, καθώς έλαβε ως δεσμευτική την εισήγηση της ΕΕΑ που ήταν καταδικαστική για ΠΑΟΚ και Ξάνθη. Ακολούθησε δηλαδή το δρόμο που είχε χαράξει το πρωτοβάθμιο δικαιοδοτικό όργανο.

Στην ανακοίνωση που εξέδωσε το CAS επικρίνει τα δικαιοδοτικά όργανα του ποδοσφαίρου αναφέροντας χαρακτηριστικά: «Οι δικαστικές επιτροπές της ΕΠΟ λανθασμένα υπέθεσαν ότι η απόφαση της ΕΕΑ στην Ελλάδα με ημερομηνία 27/1/2020 ήταν δεσμευτική και ως εκ τούτου δεν μπήκαν στην ουσία της υπόθεσης. Απούσης της ουσίας και χωρίς την πρέπουσα έγκριση των συμπερασμάτων της έκθεσης της ΕΕΑ, η έκθεση δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τα δικαιοδοτικά όργανα της ΕΠΟ ως εναρκτήρια βάση για την ποινή που επιβλήθηκε στον ΠΑΟΚ». 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter