ΕΠΟ: Ζήτησε δάνειο 3 εκατ. ευρώ από την UEFA

ΕΠΟ: Ζήτησε δάνειο 3 εκατ. ευρώ από την UEFA

Tα οικονομικά της ΕΠΟ μόνο ανθηρά δεν είναι και γι’ αυτό η διοίκηση Γραμμένου αποφάσισε να ζητήσει δάνειο 3 εκατ. ευρώ από την UEFA.

Το θέμα συζητήθηκε στο ΔΣ της ομοσπονδίας και από την πλευρά των ξένων αξιωματούχων, των Χέρμπερτ Χούμπελ και Πετρ Φούσεκ, ειπώθηκε ότι «υπάρχει θετικό κλίμα, φτάνει να δεχθεί η ΕΠΟ μια σειρά οικονομικών μέτρων κάποια από τα οποία θα τα υποδείξουμε εμείς».

Ο Βαγγέλης Γραμμένος στην τοποθέτηση του στο συμβούλιο ανέλυσε το χρέος της ομοσπονδίας επισημαίνοντας πως αυτό μειώθηκε από τα 13 εκατ. ευρώ στα 9 κατά τη διάρκεια της θητείας του, ωστόσο το ισοζύγιο παραμένει ελλειμματικό για τους εξής λόγους: 1)Δαπανήθηκε ποσό 400.000 ευρώ για εκπαίδευση των διαιτητών και για το κτίριο του VAR. 2) Η συμφωνία με την Cosmote για το κύπελλο θα αποφέρει στην ΕΠΟ έσοδα 1.2 εκατ. ευρώ, ενώ την περσινή περίοδο καταβλήθηκαν 2,5 εκατ. ευρώ. 3) Ο τελικός του Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο μεταξύ του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ διεξήχθη κεκλεισμένων των θυρών, οπότε η ομοσπονδία όχι μόνο δεν είχε έσοδα, αλλά πλήρωσε και τα έξοδα του αγώνα. 4) Η FIFA λόγω της μη ορθής κατανομής χρημάτων από προηγούμενες διοικήσεις της ΕΠΟ μπλόκαρε το πρόγραμμα «FIFA Forward», το οποίο αντιστοιχούσε σε δύο εκατ. ευρώ.

Η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε ομόφωνα να εξουσιοδοτήσει το Προεδρείο της ΕΠΟ (Πρόεδρος, Αναπληρωτής Πρόεδρος, Α’ Αντιπρόεδρος, Β’ Αντιπρόεδρος, Ταμίας και Εκτελεστικός Γραμματέας), να διαβουλευθεί άμεσα το πλαίσιο του προτεινόμενου αναθεωρημένου οικονομικού σχεδίου της ομοσπονδίας, προκειμένου να δρομολογήσει τις διαδικασίες τελικής κατάρτισής του και να υλοποιήσει τις απαραίτητες σχετικές ενέργειες. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter