Εποχικά καταστήματα: Ανοιχτά από τις 07:00, μετάβαση με SMS ή βεβαίωση

Εποχικά καταστήματα: Ανοιχτά από τις 07:00, μετάβαση με SMS ή βεβαίωση

Ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου, Παναγιώτης Σταμπουλίδης ανακοίνωσε στην ενημέρωση της Παρασκευής, τον τρόπο με τον οποίον θα λειτουργήσουν από το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου τα εποχικά καταστήματα.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο Γ.Γ Εμπορίου, οι πολίτες θα μπορούν να μεταβαίνουν στα μαγαζιά είτε με την αποστολή της επιλογής «2» στο 13033, είτε μέσω του συμπληρωμένου εντύπου βεβαίωσης κίνησης ή και από χειρόγραφη βεβαίωση για μετάβαση σε εν λειτουργία κατάστημα προμηθειών αγαθών πρώτης ανάγκης.

Τα εποχικά καταστήματα θα λειτουργούν από τις 07:00 έως τις 20:30. Η διάρκεια ισχύος της λειτουργίας των καταστημάτων ορίζεται από 7 Δεκεμβρίου έως 8 Ιανουαρίου του 2021.

  • Θα επιτρέπεται η παρουσία 4 ατόμων ανά 100 τετραγωνικά μέτρα, ενώ για μεγαλύτερους χώρους θα μπορεί να προστεθεί ένα άτομο ανά 15 τ.μ.
  • Η χρήση της μάσκας τόσο από το προσωπικό εργασίας, όσο και από τους πελάτες είναι υποχρεωτική, όπως και η τήρηση απόστασης τουλάχιστον 2 μέτρων μεταξύ των πολιτών.
  • Παράλληλα, έγιναν συστάσεις για την αποφυγή χρήσης ανελκυστήρων, αλλά σε περίπτωση που δεν μπορεί να αποφευχθεί αυτή η επιλογή τότε εφαρμόζεται όριο πληρότητας 40%.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης κυλιόμενων κλιμάκων, δεν επιτρέπεται η χρήση ανελκυστήρα παρά μόνο σε ΑμΕΑ, σε ηλικιωμένους ή για τη χρήση τροφοδοσίας.

«Δεν πάει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης του ιού»

Η καθηγήτρια παιδιατρικής λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου ανέφερε ότι το τελευταίο 24ωρο εντοπίστηκαν 367 κρούσματα στην Π.Ε Θεσσαλονίκης και 316 στην Αττική, ενώ σημείωσε ότι οι ΜΕΘ εξακολουθούν να είναι γεμάτες. «Η πληρότητα των ΜΕΘ άγγιξε το 84% και 79% στην Αθήνα και 94% στη Θεσσαλονίκη», υπογραμμίζοντας επίσης ότι: «Δεν πάει να σπάσει η αλυσίδα μετάδοσης λόγω της μεγάλης διασποράς από την εργασία στο ενδοοικογενειακό περιβάλλον»

Ο Νίκος Χαρδαλιάς μίλησε για τα ενεργά κρούσματα στην επικράτεια, με το 86,1% των κρουσμάτων να κατανέμεται σε 5 από τις 13 Περιφέρειες της χώρας. Μάλιστα, υπογράμμισε ότι Π.Ε όπως η Ξάνθη, η Πέλλα, η Φλώρινα, η Δράμα, η Πιερία και η Ημαθία βρίσκονται στο «κόκκινο» με το ιικό φορτίο να μην έχει δείξει τάσεις υποχώρησης.

Δύο νέα μέτρα από τη Δευτέρα

Παράλληλα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε δύο νέα μέτρα τα οποία θα ισχύουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας 7 Δεκεμβρίου:

  • Όσοι ανιχνεύονται θετικοί στον κορονοϊό στα χερσαία σύνορα δε θα τους επιτρέπεται η είσοδος στη χώρα.
  • Απαγορεύονται οι επισκέψεις στις μονές του Αγίου Όρους σε όσους δεν εγκαταβιούν σε αυτές.
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter