Έπρεπε να πεθάνει ο Ζισκάρ ντ’Εστέν για να μιλήσει ο Κώστας Καραμανλής!

Χωρίς καμία «κομματική» πρόθεση ή ιδεολογική εμμονή, αλλά η σκέψη είναι αυθόρμητη.

Χρόνια τώρα ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής κρατάει το στόμα του κλειστό, ό,τι και να γίνεται!

Μπορεί ίσως να διαρρέει ή να λέει δυο κουβέντες, αλλά τόσα πέρασε η χώρα, από μνημόνια ως καταστροφές αλλά ο πρώην πρωθυπουργός πηγαίνει και έρχεται στη Βουλή με το στόμα κλειστό…

  • Συμφωνεί με όλα;
  • Διαφωνεί με όλα;
  • Έχει ενστάσεις;
  • Ο ίδιος τι λέει; 

Θεωρητικά, ως πολιτικό πρόσωπο, ακόμα και αν μια δήλωση θα μπορούσε να εκληφθεί ως στήριξη ή άδειασμα, θα μπορούσε να είχε κάνει.

Εξάλλου, επισήμως ως βουλευτής είναι ενεργός!

Αλλά μίλησε όταν -με κάθε σεβασμό- έφυγε ο πρώην πρόεδρος της Γαλλία Βαλερί Ζισκάρ ντ’ Εστέν.

Μα τίποτε άλλο δεν τον είχε συγκινήσει έως σήμερα, παρά μόνον ο θάνατος ενός προέδρου το όνομα του οποίου συνδέεται με την οικογένειά του; 

Η δήλωσή του:

«Με συγκίνηση αποχαιρετούμε τον πρώην Πρόεδρο της Γαλλικής Δημοκρατίας Valery Giskard D' Estaing. Αποχαιρετούμε έναν κορυφαίο Ευρωπαίο ηγέτη, έναν υπέρμαχο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, έναν ειλικρινή φίλο της Ελλάδας.

Η συμβολή του στην μεταπολιτευτική πορεία της χώρας μας υπήρξε καθοριστική, καθώς συνέδεσε το όνομά του με ιστορικά επιτεύγματα του Κωνσταντίνου Καραμανλή: την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, την ένταξη της Ελλάδας στην ευρωπαϊκή οικογένεια, την οικοδόμηση της στρατηγικής εταιρικής σχέσης Γαλλίας-Ελλάδας.

Η διαδρομή του είναι φωτεινό παράδειγμα, ειδικά στη σημερινή εποχή της αβεβαιότητας και των μεγάλων προκλήσεων».

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.