Επτά γυναίκες μηνύουν τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο – «ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ»

Επτά γυναίκες μηνύουν τον Μητροπολίτη Χρυσόστομο – «ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ»

Επικαλούμενες τον αντιρατσιστικό Νόμο επτά γυναίκες αποφάσισαν να κινηθούν νομικά εναντίον του Μητροπολίτη Χρυσοστόμου, βάζοντας τέλος στο παραλήρημα μίσους του «Ανθρώπου του Θεού».

Ο Μητροπολίτης Δωδώνης σε δηλώσεις του στον ΣΚΑΙ υποστήριξε πως δεν υπάρχει σύλληψη από βιασμό ούτε βιασμός χωρίς να το θέλει και η γυναίκα.

Αναλυτικά η επιστολή των γυναικών όπως αναρτήθηκε στο ekklisiaonline.gr

«ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ

Βάρβαρο να σε κακοποιούν δυο φορές. Είμαστε γυναίκες, μανάδες, κόρες, κάποιες από μας έχουν υποστεί σωματική και λεκτική βία, έχουμε βιώσει τον τρόμο, τον ρατσισμό.

Σήμερα αντικρίσαμε τον ίδιο τρόμο στην τηλεόραση. Στο πρόσωπο ενός μαυροντυμένου άνδρα που παριστάνει τον Ιερέα. Που η Εκκλησία στην οποία τόσο πολύ πιστεύουμε τον ανέχεται να παριστάνει τον Ιερέα.

ΕΣΥ μας κακοποιείς ΔΙΠΛΑ, τα λόγια σου χειρότερα και από τον ίδιο τον βιασμό.

Ο κήρυκας αγάπης γίνεται κήρυκας μίσους προσπαθώντας να κερδίσει λίγη δημοσιότητα.

Γι αυτό σε μηνύουμε, γιατί ΞΕΡΟΥΜΕ ότι οι δικοί σου δεν θα σε τιμωρήσουν

Άρθρο 1

Το άρθρο 1 του ν. 927/1979 αντικαθίσταται ως εξής:

«Άρθρο 1 Δημόσια υποκίνηση βίας ή μίσους

1.Όποιος με πρόθεση, δημόσια, προφορικά ή δια του τύπου, μέσω του διαδικτύου ή με οποιοδήποτε άλλο μέσο ή τρόπο, υποκινεί, προκαλεί, διεγείρει ή προτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες που μπορούν να προκαλέσουν διακρίσεις, μίσος ή βία κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων, που προσδιορίζονται με βάση τη φυλή, το χρώμα, τη θρησκεία, τις γενεαλογικές καταβολές, την εθνική ή εθνοτική καταγωγή, το σεξουαλικό προσανατολισμό, την ταυτότητα φύλου ή την αναπηρία, κατά τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή ενέχει απειλή για τη ζωή, την ελευθερία ή τη σωματική ακεραιότητα των ως άνω προσώπων, τιμωρείται με φυλάκιση τριών (3) μηνών έως τριών (3) ετών και με χρηματική ποινή πέντε έως είκοσι χιλιάδων (5.000 -20.000) ευρώ».

Οργή στο Twitter για τις δηλώσεις του Μητροπολίτη Χρυσόστομου


Ιερά Σύνοδος για δηλώσεις Χρυσόστομου: Απαράδεκτες, αμαυρώνουν το έργο της Εκκλησίας

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter