Επτά νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στη Σανγκάη

Επτά νεκροί από κατάρρευση κτιρίου στη Σανγκάη

Τραγικό θάνατο βρήκαν τουλάχιστον επτά άνθρωποι την Πέμπτη από κατάρρευση ενός κτιρίου που τελούσε υπό ανακαίνιση στο κέντρο της Σανγκάης.

Είκοσι άνθρωποι που απεγκλωβίστηκαν από τα ερείπια έπειτα από επιχείρηση των διασωστών, νοσηλεύονται, μετέδωσε το κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Xinhua.

Δείτε επίσης: Κίνα: 10 παγιδευμένοι σε κτίριο που κατέρρευσε ενώ ήταν σε ανακαίνιση (Video & Photos)

Το δυστύχημα σημειώθηκε αργά το πρωί στο κέντρο της οικονομικής πρωτεύουσας της Κίνας, όταν η στέγη ενός μονώροφου κτιρίου που τελούν υπό ανακαίνιση, κατέρρευσε για λόγους που ακόμη δεν έχουν προσδιοριστεί.

Το υπουργείο Εκτάκτων καταστάσεων ανάρτησε σε ένα μέσο κοινωνικής δικτύωσης φωτογραφίες των διασωστών την ώρα που επιχειρούσαν για να απεγκλωβίσουν από τα ερείπια θύματα αιμόφυρτα και σκεπασμένα από τη σκόνη, ανάμεσα σε σοβάδες και τσιμεντένιες κολόνες.

“Αρχικά πίστεψα ότι ήταν μια έκρηξη”, είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια γυναίκα που κατοικεί σε παρακείμενο σπίτι, η οποία αρνήθηκε να δώσει το όνομά της.

Εξήγησε ότι αισθάνθηκε το κρεβάτι της να τραντάζεται σαν να ήταν σεισμός και μετά άκουσε ένα μεγάλο “μπουμ”.

Καταστροφές τέτοιου είδους σημειώνονται επανειλημμένα στην Κίνα τα τελευταία χρόνια, τα οποία γενικά αποδίδονται στις κακής ποιότητας κατασκευές και στην μη τήρηση των κανονισμών ασφαλείας.

Το 2016, τουλάχιστον 20 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην ανατολική επαρχία Γουενζού μετά την κατάρρευση κτιρίων πρόχειρης κατασκευής στα οποία διέμεναν μετανάστες εργάτες.

_x000D_
_x000D_

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter