Επτά ώρες κατέθετε στο Εσωτερικών Υποθέσεων ο Σ. Πρέλας για τον βασανισμό του – Αναγνώρισε πέντε αστυνομικούς από το Α.Τ. Καβάλας

Επτά ώρες κατέθετε στο Εσωτερικών Υποθέσεων ο Σ. Πρέλας για τον βασανισμό του – Αναγνώρισε πέντε αστυνομικούς από το Α.Τ. Καβάλας

Επί επτά ολόκληρες ώρες κατέθετε σε αστυνομικούς του τμήματος Εσωτερικών Υποθέσεων ο Σίμος Πρέλας (Zefi Sajmir), ο κρατούμενος που βασανίστηκε άγρια από αστυνομικούς της Ασφάλειας Καβάλας αλλά και από αστυνομικούς της Ομάδας Μεταγωγών, οι οποίοι δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και έναν σωφρονιστικό υπάλληλο του καταστήματος Κορυδαλλού που μπήκε στη μέση προκειμένου να τον προστατεύσει, όπως είχε καταγγείλει ο ίδιος μιλώντας στο Documento.

Ο βασανισμός του Σ. Πρέλα: Οκτώ ώρες δεμένος πισθάγκωνα, με κράνος στο κεφάλι- «Με χτυπούσαν με γκλοπ, χέρια και πόδια»

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την πολύωρη κατάθεσή του, οι άνδρες των Εσωτερικών Υποθέσεων, του επέδειξαν φωτογραφίες από τις οποίες αναγνώρισε πέντε αστυνομικούς του Α.Τ. Καβάλας που φέρεται να συμμετείχαν στον βασανισμό του. Στη συνέχεια κατέθεσε μήνυση εναντίον τους και όπως όλα δείχνουν αναμένονται νέες συλλήψεις.
Υπενθυμίζεται ότι για την υπόθεση έχουν ήδη συλληφθεί τέσσερις αστυνομικοί, ένας υπαστυνόμος Β, δύο αστυφύλακες και ένας ειδικός φρουρός που κατηγορούνται ότι βασάνισαν και ξυλοκόπησαν τον 33χρονο κατά τη μεταφορά του από τη Θεσσαλονίκη στην Αθήνα,  οι οποίοι μετά την απολογία τους στον ανακριτή αφέθηκαν ελεύθεροι.
Αρχικά είχε κινητοποιηθεί και η Αλβανική Πρεσβεία καθώς η υπόθεση φαίνεται να παίρνει διαστάσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στη γείτονα χώρα από την οποία ο κρατούμενος έχει καταγωγή.
Ο 33χρονος κρατούμενος, στην κατάθεσή του εξιστόρησε  τα όσα έχει ήδη καταγγείλει δημόσια, ότι πέρασε στα χέρια των ανδρών της ΕΛΑΣ από τον περασμένο Νοέμβριο μέχρι και τώρα, ενώ παράλληλα κατέθεσε ότι η σύζυγός του δέχτηκε απειλές από συγγενικό πρόσωπο αξιωματικού του Α.Τ. Καβάλας που εμπλέκεται στην υπόθεση. Συγκεκριμένα κατέθεσε ότι το πρόσωπο αυτό μετέβη στον χώρο εργασίας της συζύγου του και της είπε χαρακτηριστικά «μαζευτείτε γιατί δεν ξέρετε με ποιον πάτε να τα βάλετε» .
«Το μόνο που ζητώ είναι προστασία για την οικογένεια μου. Έχω μικρό παιδί, δεν θέλω να πάθει τίποτα ούτε το παιδί μου, ούτε η γυναίκα μου ούτε γενικά η οικογένειά μου. Αν κανείς τους πάθει κάτι, υπεύθυνοι θα είναι οι αστυνομικοί του Α.Τ. Καβάλας», λέει στο Documento ο Σ. Πρέλας.
Ο 33χρονος, αυτή τη στιγμή, αντί για το Α.Τ. Καβάλας, βρίσκεται στο Α.Τ. Δράμας προκειμένου να μεταβεί σε δικαστήριο που τον αφορά τη Δευτέρα στην Καβάλα. Ο ίδιος μάλιστα αναφερόμενος στο Α.Τ. Δράμας κάνει λόγο για εξαιρετικές συνθήκες κράτησης.
Σημειώνεται πως στην Καβάλα έχουν πραγματοποιηθεί συγκεντρώσεις συμπαράστασης στον Σ. Πρέλα έξω από το Α.Τ. της περιοχής ενώ συγκέντρωση έχει προγραμματιστεί και τη Δευτέρα έξω από τα δικαστήρια.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter