Επτά υποψήφιοι για την «ερυθρόλευκη» φανέλα με το «Νο 9»

Επτά υποψήφιοι για την «ερυθρόλευκη» φανέλα με το «Νο 9»

Η επιθετική δυστοκία του Ολυμπιακού στο φετινό πρωτάθλημα, έχει αναδειχθεί σε μείζον πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους», οπότε λογικό κι επόμενο είναι να αναζητάει από τώρα λύση στο ζήτημα με την απόκτηση τον Γενάρη ενός σέντερ φορ που θα βάζει τη μπάλα με ευκολία στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός σύμφωνα με τη στατιστική της Σούπερ Λίγκας για να σημειώσει ένα γκολ χρειάζεται 11, 3 τελικές προσπάθειες! Όταν οι αντίπαλοι του, μπορούν ακόμη και με μια ή δύο τελικές να του βάλουν γκολ, όπως συνέβη σε αρκετά παιχνίδια φέτος με αποκορύφωμα τους αγώνες με ΠΑΟΚ (όπου έχασε 1-0 στο Φάληρο) και Παναιτωλικό (νίκησε 2-1). Οι «ερυθρόλευκοι» σε 12 αγώνες έχουν πετύχει μόλις 17 γκολ και αυτό τους έχει κοστίσει σε βαθμούς αλλά και σε ψυχολογία, αφού δεν «τελειώνουν» τα ματς και αγχώνονται στο φινάλε για να πάρουν τα τρίποντα.

Όλοι στο Πειραιά, έχουν πέσει πάνω στην εξεύρεση ενός γκολτζή, που θα λύσει μια και καλή το πρόβλημα. Ειδικά μάλιστα, από τη στιγμή που θα βοηθήσει ταυτόχρονα με το σκοράρισμα και στην ψυχολογία των υπολοίπων (πλάγιων επιθετικών και μέσων) που θα αρχίσουν κι εκείνοι να βλέπουν συχνότερα τα δίχτυα.

Από υποψήφιους μεταγραφικούς στόχους, άλλο τίποτα. Αρκετοί ατζέντηδες, μικροί και μεγάλοι, προτείνουν πελάτες τους στην πειραϊκή ΠΑΕ, η οποία όμως φαίνεται να έχει κατασταλάξει στα χαρακτηριστικά του φορ που θέλει. Έναν στράικερ που θα μπορεί να κάνει φάσεις και μόνος του, που θα μπορεί και χωρίς υποψία ευκαιρίας να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα. Ενας… Μπεργκ για παράδειγμα, θα ήταν ό,τι έπρεπε τώρα για τους Πειραιώτες. Και το όνομα του Σουηδού δεν το γράφουμε τυχαία, αφού αποτελεί τον κρυφό πόθο των «ερυθρολεύκων». Όμως, όσο και αν δεν το φωνάζουν, ή το ψιθυρίζουν για ευνόητους λόγους, στο λιμάνι, εντούτοις λέγεται ότι ψάχνουν να βρουν λύση μήπως και μπορέσουν να αποκτήσουν τον Σουηδό πρώην επιθετικό του Παναθηναϊκού, που αγωνίζεται πλέον στην Αλ Αϊν στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Ο Μπεργκ παίρνει αυτή τη στιγμή κοντά στα 3 εκατ. τον χρόνο από τους Αραβες (η ομάδα του κατέκτησε ήδη το νταμπλ με τον Σουηδό να σημειώνει 25 γκολ σε 21 παιχνίδια) αλλά με ένα ποσό γύρω στα 2 εκατ. συν τα όποια μπόνους θα μπορούσε να πιασει… Πειραιά. Αλλωστε οι «ερυθρόλευκοι» με την επικείμενη αποχώρηση του Γιάγια Τουρέ θα έχουν την ευχέρεια να του δώσουν το ποσό αυτό χωρίς κανένα πρόβλημα. Όμως τα εμπόδια είναι αρκετά. Κυρίως έχουν να κάνουν με τη ρήτρα του παίκτη που έχει με το Παναθηναϊκό και αναφέρει ότι σε περίπτωση επιστροφής του στην Ελλάδα για άλλη ομάδα πλην των «πράσινων» η ομάδα που θα τον αποκτήσει πρέπει να δώσει στο «τριφύλλι» 4 εκατ ευρώ…

Όμως, πέρα από τις όποιες προσπάθειες, φανερές ή μυστικές του Ολυμπιακού για τον Μάρκους Μπέργκ, υπάρχουν κι άλλοι μεταγραφικοί στόχοι με τα ίδια χαρακτηριστικά του Σουηδού και είναι το ίδιο αποτελεσματικοί στο σκοράρισμα.

Υποψήφιοι στόχοι, με βάση την ηλικία και την ευχέρεια τους στο γκολ, είναι μεταξύ άλλων ο 33χρονος Ισπανός Ρομπέρτο Σολδάδο που διέπρεψε σε Ρεάλ Μαδρίτης και Βαλένθια στη Πριμέρα Ντιβιζιόν και ο οποίος αγωνίστηκε φέτος στην Φενέρμπαχτσε, από την οποία θα αποχωρήσει το καλοκαίρι. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να φύγει τον Γενάρη αν βρεθεί ομάδα να δώσει κάποιο χρηματικό ποσό στους Τούρκους. Ο Σολδάδο έχει 448 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια, 171 γκολ και 57 ασίστ.

Άλλος στόχος είναι, ένας ακόμη 33χρονος Ισπανός γκολτζής, ο Ζόναταν Σοριάνο για τον οποίο τα δημοσιεύματα επανήλθαν ενόψει μεταγραφικής περιόδου και μιλούν για ενδιαφέρον του Ολυμπιακού να τον αποκτήσει. Ο Σοριάνο αγωνιζόταν στην αυστριακή Ζάλτσμπουργκ πριν πάει για λίγο διάστημα στην Κίνα για λογαριασμό της Γκουάν. Πλέον είναι ελεύθερος και κουβάλαει στις πλάτες του, 351 ματς, 245 γκολ και 82 ασίστ.

Πέρα από τους τρεις προαναφερθέντες έχουν ακουστεί για τη φανέλα με την «ερυθρόλευκη» φανέλα με το νο 9 και τα ονόματα των Νέλσον Ολιβέιρα της Νόριτς, Φακούντο Φερέιρα της Μπενφίκα, Αλβάρο Νεγρέδο της Αλ Νασρ (Εμιράτα). Σενάρια προέκυψαν εσχάτως ακόμη και για τον πρώην διεθνή Ισπανό φορ της Ατλέτικ Μπιλμπάο, της Σεβίλης, της Γιουβέντους και νυν της Τότεναμ, Φερνάντο Γιορέντε, κυρίως λόγω της στενότερης σχέσης του Β. Μαρινακη με τις ομάδες της Αγγλίας, λόγω της Νότιγχαμ Φόρεστ…

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter