Ερασιτεχνικός αθλητισμός; Last year!

Ερασιτεχνικός αθλητισμός; Last year!

Έχει μείνει στη «μαύρη» ποδοσφαιρική ιστορία η ατάκα του παλιού προέδρου του Συνδέσμου Διαιτητών Πειραιά Γιάννη Σπάθα σε τηλεφωνική του συνομιλία το 2002, την εποχή της μεγάλης «παράγκας» στο ελληνικό ποδόσφαιρο, με τον τότε μεγαλομέτοχο του Αιγάλεω Θωμά Μητρόπουλο, στον οποίο είχε πει «ο Ολυμπιακός και το Αιγάλεω να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να πάνε να γαμ…». Παραφράζοντας λίγο αυτή την ατάκα, έχουμε σε λίγες γραμμές την πρόσφατη απόφαση της κυβέρνησης για τον αθλητισμό την περίοδο του lockdown: «Η Σούπερ Λίγκα και η Α1 μπάσκετ να κερδάνε και όλοι οι άλλοι να διαλυθούν».

Ποιοι είναι οι άλλοι; Οι μικρές επαγγελματικές κατηγορίες, όλα τα υπόλοιπα σπορ και κυρίως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός. Ναι, τα εκατοντάδες ερασιτεχνικά σωματεία σε όλα τα αθλήματα που ούτε στρατούς οπαδών έχουν ούτε ισχυρούς επιχειρηματίες να βάζουν λεφτά. Είναι αυτά που επιβιώνουν από το μεράκι ανθρώπων και το πάθος για άθληση των χιλιάδων ερασιτεχνών αθλητών. Και φυσικά είναι αυτά που πληρώνουν το μάρμαρο στο lockdown, γιατί εδώ δεν παίζονται χρήματα. Και αποτελούν έτσι το εύκολο θύμα. 

Το ομολόγησε όσο πιο κυνικά γινόταν ο Νίκος Χαρδαλιάς: «Σιγά, δεν θα πεθάνει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αν σταματήσει για έναν μήνα». Τόσο μπορεί, τόσα καταλαβαίνει. Και αυτός ο άνθρωπος υπήρξε για ένα διάστημα στα τέλη της προηγούμενης δεκαετίας πρόεδρος στον Αθηναϊκό. Αυτά τα σωματεία η πολιτεία έχει υποχρέωση να τα στηρίξει. Περισσότερο οφείλει να συζητήσει και να μάθει το σοβαρό πρόβλημα που δημιουργείται από το lockdown, καθώς ο ερασιτεχνικός αθλητισμός χτυπήθηκε πιο πολύ από τον επαγγελματικό από τα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού. Και σε έναν βαθμό αυτό είναι άδικο.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter