Λόγω της συμμετοχής Μαρινάκη

Έρευνα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού στο πρακτορείο ΑΡΓΟΣ

Η Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε ομόφωνα τη διενέργεια αυτεπάγγελτης έρευνας στην επιμέρους αγορά της διανομής τύπου στην ελληνική επικράτεια.

Η απόφαση ελήφθη μια και η Επιτροπή κατά πλειοψηφία διαπίστωσε ότι η εταιρία «ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ» του Βαγγέλη Μαρινάκη κατέχει έμμεσο de facto κοινό έλεγχο σε εταιρία διανομής τύπου.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι στην ανακοίνωση της Επιτροπής Ανταγωνισμού δεν αναφέρεται η επωνυμία της εταιρείας διανομής τύπου, που δεν είναι άλλη από την ΑΡΓΟΣ μια και μετά το κλείσιμο του πρακτορείου ΕΥΡΩΠΗ έχει το μονοπώλιο στη διανομή του Τύπου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Επιτροπή Ανταγωνισμού καλείται να ξεδιαλύνει το κουβάρι με το πρακτορείο ΑΡΓΟΣ, αφού εκτός από την φανερή συμμετοχή του Βαγγέλη Μαρινάκη στο πρακτορείο, υπάρχουν ενδείξεις ότι πρόσωπα που σχετίζονται μαζί του έχουν, επίσης, μετοχές.

Με την ίδια απόφαση η Επιτροπή ενέκρινε την εξαγορά του ΔΟΛ από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.