Έρευνα: Δεν θέλουν διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους αλλά φορολόγησή της!

Έρευνα: Δεν θέλουν διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους αλλά φορολόγησή της!

Διχασμένη εμφανίζεται η κοινωνία, σύμφωνα τουλάχιστον με τη δημοσκόπηση, όσον αφορά το διαχωρισμό Κράτους – Εκκλησίας, θέμα που βρίσκεται μέσα στη συζήτηση για την συνταγματική αναθεώρηση.

Αν και η πλειοψηφία δεν επιθυμεί -όπως φαίνεται- το διαχωρισμό, πάνω από οκτώ στους δέκα πολίτες επιθυμεί την φορολόγησή της.

Η δημοσκόπηση της Palmos Analysis για το Tvxs.gr ερευνά την άποψη των πολιτών σχετικά με τις σχέσεις Κράτους – Εκκλησίας, τα θρησκευτικά, τα αποτεφρωτήρια και τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Αντίθετα δεν συμβαίνει το ίδιο όταν τίθεται το ερώτημα για τη φορολόγηση της εκκλησιαστικής περιουσίας. Η συντριπτική πλειονότητα, το 84% των ερωτηθέντων, απαντά πως η “ιερή” περιουσία θα πρέπει να φορολογηθεί.

Επίσης συντριπτική είναι η απάντηση για το ερώτημα σχετικά με την κατάργηση του μαθήματος των θρησκευτικών. Το 85% πιστεύει πως αυτό είναι λάθος, ενώ μόλις το 12% τάσσεται υπέρ.

Από αυτήν τη θέση φαίνεται να προκύπτει και η άποψη των πολιτών σχετικά με τη διαμάχη που ξέσπασε, αρχικά επί του θέματος, μεταξύ του πρώην υπουργού Παιδείας Νίκου Φίλη και του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Το 48% των πολιτών δηλώνει πως δίκιο είχε ο Αρχιεπίσκοπος, ενώ μόλις το 14% δίνει δίκιο στον πρώην υπουργό Παιδείας.

Ξεκάθαρη είναι η θέση των πολιτών και για τα αποτεφρωτήρια. Το 71% τάσσεται υπέρ της δημιουργίας αποτεφρωτηρίων, ενώ μόλις το 24% απαντάει αρνητικά.

Πηγή: tvxs.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter