Zack Whittaker για έρευνα Documento: «Europol και κυβερνήσεις ΕΕ φαίνονται απίστευτα αναποτελεσματικές»

Zack Whittaker για έρευνα Documento: «Europol και κυβερνήσεις ΕΕ φαίνονται απίστευτα αναποτελεσματικές»

O διεθνώς αναγνωρισμένος συντάκτης ασφάλειας του αμερικανικού μέσου τεχνολογίας Tech Crunch Zack Whittaker και η εισηγήτρια της επιτροπής της ευρωβουλής για τις υποκλοπές (PEGA), Σόφι Ιντ ‘Βελντ παραθέτουν σε αναρτήσεις τους στο Twitter την έρευνα του Documento για τη λίστα με τους παρόχους του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator.

Ο Zack Whittaker, στο Tweet του γράφει πως (σ.σ. το δημοσίευμα) «κάνει τη Europol και τις κυβερνήσεις τις Ε.Ε. να φαίνονται απίστευτα αναποτελεσματικές ως προς την ικανότητα τους να ερευνήσουν τη χρήση του κατασκοπευτικού λογισμικού Predator στην ήπειρο τους, όταν από την άλλη έχεις δημοσιογράφους που κάνουν πραγματική δουλειά και κάνουν tweet τα ονόματα τομέων (σ.σ.: domains – ονόματα ηλεκτρονικών διευθύνσεων) που είναι γνωστό ότι χρησιμοποιούνται από το Predator.

 

Συνεχίζοντας, ο ίδιος σημειώνει με καυστικό τρόπο: «Δημοσιογράφοι: Κοιτάξτε! Βρήκαμε ένα C2 (σ.σ.: Υποδομή διοίκησης και Ελέγχου – Command and Control Infrastructure) που χρησιμοποιήθηκε για μολύνει τα κινητά διακεκριμένων ανθρώπων! Κυβερνήσεις της Ε.Ε.: – Όλοι ψάχνουμε να βρούμε τον τύπο που το έκανε αυτό».

 

Αντιδράσεις και από την PEGA

Από τη μεριά της, η Ολλανδή ευρωβουλευτής Σόφι Ιντ ‘Βελντ, η οποία είναι μέλος του Renew Europe (Φιλελεύθεροι), επισυνάπτοντας το δημοσίευμα του δημοσιογράφου του Documento αναφέρει τα εξής: «Περιγραφή των ψηφιακών ιχνών του Predator (σ.σ. εδώ πέρα). Για πόσο ακόμα η Europol θα κάθεται στα χέρια της; Η αδράνεια είναι παραμέληση καθήκοντος».

 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter