Έρευνα: Δυσαρεστημένοι οι υγειονομικοί από τους μισθούς και την εξέλιξή τους

Έρευνα: Δυσαρεστημένοι οι υγειονομικοί από τους μισθούς και την εξέλιξή τους

Τη δυσαρέσκεια τους δήλωσαν μέσα από ερωτηματολόγιο οι υγειονομικοί αναφορικά με τις αποδοχές και την εξέλιξή τους. Ωστόσο εμφανίζονται ελαφρώς ικανοποιημένοι από τη φύση της δουλειάς τους και τις σχέσεις με τους συναδέλφους τους. Αυτό προκύπτει από έρευνα δημοσιεύθηκε πρόσφατα στο επιστημονικό περιοδικό Acta Biomedica, η οποία εξετάζει την ικανοποίηση των υγειονομικών σε σχέση με διάφορα ζητήματα της εργασίας τους.

Οι εργαζόμενοι υγειονομικοί κλήθηκαν να απαντήσουν βάζοντας βαθμολογία από το 1 έως το 6, που το 1 αντιστοιχούσε στην λιγότερη ικανοποίηση και το 6 στην πιο υψηλή ικανοποίηση.

Την έρευνα υπογράφουν οι καθηγητές στο Τμήμα Οικονομικών της Υγείας του ΕΚΠΑ Δημήτρης Καραφέρης και Δημήτρης Νιάκας και ο καθηγητής στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας Βασίλης Αλετράς.

Οι υγειονομικοί δήλωσαν δυσαρεστημένοι από τις αποδοχές (2,38) και την εξέλιξή τους (2,84). Οριακά πάνω από τη βάση είναι οι πρόσθετες αμοιβές (3,04) και οι διαδικασίες λειτουργίας (3,23). Αντιθέτως, σχετική ικανοποίηση δηλώνουν οι υγειονομικοί για τη φύση της εργασίας (4,53), την επίβλεψη (4,52), τους συναδέλφους τους (4,37) και την επικοινωνία (4,22).

Η συντακτική ομάδα της μελέτης σημειώνει πως η βελτίωση των συνθηκών εργασίας, των αμοιβών και της εξέλιξης των επαγγελματιών Υγείας ενδεχομένως να αποτελέσουν την οδό για αποτελεσματική βελτίωση της ευημερίας και της εργασιακής τους ικανοποίησης, κάτι που ακολούθως θα βελτιώσει και την απόδοσή τους.

Ετικέτες

Μυστικά & Documento

10/12/2023, 17:00
Βαξεβάνης
Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter