Έρευνα έδειξε τι φοβίζει περισσότερο τους Ευρωπαίους

Έρευνα έδειξε τι φοβίζει περισσότερο τους Ευρωπαίους

Έρευνα της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων φανέρωσε πως υπάρχει κάτι που προκαλεί περισσότερο φόβο στους Ευρωπαίους από την ανεργία ή την τρομοκρατία.

Σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα, σχεδόν οι μισοί πολίτες των ευρωπαϊκών χωρών έδειξαν την κλιματική αλλαγή ως την πρώτη αιτία φόβου. Συγκεκριμένα, το 47% των ερωτηθέντων, σε δείγμα άνω των 30.000 ανθρώπων, φανέρωσαν ότι φοβούνται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής, ωστόσο φάνηκαν αισιόδοξοι πως το αρνητικό κλίμα μπορεί να αναστραφεί, εάν ληφθούν οι αντίστοιχες δράσεις. 

«Οι Ευρωπαίοι πολίτες ανησυχούν σε μεγάλο βαθμό για την κλιματική αλλαγή και τις επιπτώσεις της στην καθημερινή τους ζωή και στο μέλλον», ανέφερε η ‘Εμα Ναβάρο, αντιπρόεδρος της ΕΤΕΠ, αρμόδια για τη δράση υπέρ του κλίματος και το περιβάλλον, συμπληρώνοντας πως:

«Είναι ενδιαφέρον ότι πολλοί από αυτούς είναι αισιόδοξοι απέναντι στη δυνατότητα αυτό να αντιστραφεί. Δυστυχώς, η επιστήμη υποστηρίζει το αντίθετο. Έχουμε μία ευκαιρία να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη και να μετριάσουμε τις συνέπειες της».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter