Έρευνα για τη γούνα: 8 στους 10 πολίτες διαφωνούν με την παραγωγή γούνας και την επιδότηση της γουνοποιίας

Έρευνα για τη γούνα: 8 στους 10 πολίτες διαφωνούν με την παραγωγή γούνας και την επιδότηση της γουνοποιίας

Έρευνα της METRON ANALYSIS για λογαριασμό της ΜΚΟ VeGaia, η οποία χρηματοδοτήθηκε από την Fur Free Alliance, έδειξε ότι 8 στους 10 πολίτες διαφωνούν τόσο με την εκτροφή και θανάτωση ζώων για την παραγωγή γούνας, όσο και με την κρατική επιδότηση εκτροφείων και γουνοποιητικών επιχειρήσεων.

Τα στοιχεία συλλέχθηκαν στα πλαίσια τηλεφωνικής έρευνας που διεξήχθη πανελλαδικά τον Δεκέμβριο του 2018, σε δείγμα 1.200 ατόμων.

Τα αποτελέσματα της έρευνας, συμφωνούν με τα αποτελέσματα δημοσκοπήσεων άλλων ευρωπαϊκών κρατών, αποδεικνύοντας ότι η πλειονότητα των Ευρωπαίων πολιτών επιθυμούν την κατάργηση αυτής της δραστηριότητας.

Όπως επισημαίνει η ΜΚΟ VeGaia, τόσο η προηγούμενη όσο και η παρούσα κυβέρνηση, επιδότησαν και επιδοτούν με εκατομμύρια ευρώ τον κλάδο της γούνας από εθνικά και ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποτέλεσμα ο αριθμός των εκτροφείων να αυξηθεί σημαντικά (από 43 το 2011 σε 131 το 2018) ενώ εκτροφείο λειτουργεί ακόμη και στα Δερβενοχώρια, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το κέντρο της Αθήνας.

Η σπατάλη δημόσιου χρήματος για την ενίσχυση της βιομηχανίας της γούνας, υποστηρίζει, προσβάλλει όχι μόνο τους Έλληνες φορολογούμενους, αλλά και τους πολίτες των ευρωπαϊκών κρατών που θεσμοθέτησαν την κατάργηση της εκτροφής και θανάτωσης ζώων για τη γούνα τους.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter