Έρευνα για τον θάνατο νεαρής υπό κράτηση διέταξε ο Ιρανός πρόεδρος

Έρευνα για τον θάνατο νεαρής υπό κράτηση διέταξε ο Ιρανός πρόεδρος

Εντολή να ερευνηθεί η υπόθεση μιας 22χρονης Ιρανής η οποία πέθανε ενώ ήταν υπό κράτηση απ’ την αστυνομία έδωσε την Παρασκευή ο πρόεδρος του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσι.

Σημειώνεται ότι η Μαχσά Αμινί, 22 ετών, βρισκόταν για επίσκεψη στην Τεχεράνη μαζί με την οικογένειά της, όταν συνελήφθη από την ειδική μονάδα της αστυνομίας η οποία είναι αρμόδια για την εφαρμογή του αυστηρού «ενδυματολογικού κώδικα» για τις γυναίκες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η Αμινί και άλλες γυναίκες συνελήφθησαν για να τους δοθούν «οδηγίες» για τους ενδυματολογικούς κανόνες. Δύο ώρες αφότου την πήγαν στο αστυνομικό τμήμα «υπέστη καρδιακό επεισόδιο» και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, σύμφωνα με την αστυνομία.

«Δυστυχώς, πέθανε και το πτώμα της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο», μετέδωσε η ιρανική κρατική τηλεόραση.

Δεν είναι σαφές προς το παρόν τι συνέβη από τη στιγμή που έφτασε η 22χρονη στο αστυνομικό τμήμα μέχρι που την παρέλαβε το ασθενοφόρο για να τη μεταφέρει στο νοσοκομείο.

Νωρίτερα, προτού να ανακοινωθεί ο θάνατός της, η ιρανική προεδρία ανέφερε ότι ο πρόεδρος Εμπραχίμ Ραΐσί ανέθεσε στο υπουργείο Εσωτερικών να ερευνήσει την υπόθεση.

Η μαντίλα είναι υποχρεωτική για τις γυναίκες στο Ιράν μετά την Ισλαμική Επανάσταση του 1979.

Η αστυνομία ηθικής του Ιράν έχει επικριθεί τα τελευταία χρόνια για τη συμπεριφορά της προς τους ανθρώπους, ιδιαίτερα τις νεαρές γυναίκες, και βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν αστυνομικούς να αναγκάζουν γυναίκες να μπουν σε αστυνομικά οχήματα.

Πηγή: ΑFP, Reuters

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter