Έρευνα με εντολή του Αρείου Πάγου για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των υπόπτων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Έρευνα με εντολή του Αρείου Πάγου για τη δημοσιοποίηση των ονομάτων των υπόπτων για τις πλημμύρες στη Μάνδρα

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τις διαρροές στον Τύπο ότι καλούνται ως ύποπτοι από τον αρμόδιο εισαγγελέα, περισσότεροι από 10 αιρετοί και κρατικοί υπάλληλοι προκειμένου να δώσουν ανωμοτί εξηγήσεις για τις πλημμύρες στη Μάνδρα, διέταξε η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου.

Είχε προηγηθεί, αναφορά που της κοινοποιήθηκε, από ύποπτο σε αυτή την υπόθεση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το πρόσωπο που διαμαρτυρήθηκε για τη δημοσιοποίηση της κλήτευσης του ως υπόπτου είναι η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες η αναφορά φέρεται να απεστάλη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, στις 2 Οκτωβρίου, ενώ παράλληλα κοινοποιήθηκε και στην εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, με την επισύναψη δημοσιευμάτων και την επισήμανση της ότι σε εκείνη «μέχρι και την προηγούμενη ημέρα δεν είχε επιδοθεί καμία κλήση για ανωμοτί εξηγήσεις».

Μετά την παραγγελία της κα Δημητρίου, εισαγγελέας Πρωτοδικών έχει αναλάβει την έρευνα, αναζητώντας ενδεχόμενη διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκόμενων αδικημάτων, μεταξύ αυτών η παράβαση καθήκοντος και η διαρροή εγγράφων δικογραφίας, η οποία φέρεται να έγινε περίπου 10 ημέρες μετά τη διαβίβαση της από την Εισαγγελία Πρωτοδικών στην εκτελούσα την παραγγελία αρχή.

Νομικοί και δικαστικοί πάντως κύκλοι σχολίαζαν ότι δεν είναι δυνατόν να γίνεται αντικείμενο προκαταρκτικής εξέτασης η δημοσιοποίηση μιας σοβαρής είδησης που αφορά σε ένα θέμα δημοσίου ενδιαφέροντος. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter