Έρευνα – «ράπισμα» για κυβέρνηση Μητσοτάκη: Τι λένε οι Έλληνες για πανδημία και πολιτικό σύστημα

Έρευνα – «ράπισμα» για κυβέρνηση Μητσοτάκη: Τι λένε οι Έλληνες για πανδημία και πολιτικό σύστημα

Πιο διχασμένη και με πιο αδύναμο σύστημα υγείας στο φόντο της πανδημίας του κορονοϊού, εκτιμούν ότι βρίσκει τη Ελλάδα η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ερευνητικού κέντρου Pew Research Center, που περιγράφει μια ζοφερή εικόνα ως προς την εικόνα που έχει η συντριπτική πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας.

Ειδικότερα, σχεδόν 7 στους 10 Έλληνες πιστεύουν ότι η πανδημία του κορονοϊού έχει αυξήσει τις κοινωνικές ανισότητες και έχει αποκαλύψει δυσεπίλυτες πολιτικές αδυναμίες στο πολιτικό σύστημα, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του ερευνητικού κέντρου Pew Research Center.

Συνολικά, κατά μέσο όρο το 61% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η χώρα του είναι πιο διχασμένη τώρα από ό,τι ήταν πριν από το ξέσπασμα της πανδημίας του κορονοϊού, σε σύγκριση με ένα 32% που πιστεύει ότι η κοινωνία του είναι πλέον πιο ενωμένη. Όπως συνέβη και το 2021, οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν το υψηλότερο ποσοστό (81%) που υποστηρίζει ότι η χώρα είναι πιο διχασμένη από ό,τι πριν από την πανδημία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σχεδόν σε όλες τις χώρες, οι υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος είναι πολύ πιο πιθανό να πουν ότι η κυβέρνησή τους χειρίζεται καλά την επιδημία του κορονοϊού, να πουν ότι η χώρα τους χειρίζεται αποτελεσματικά την πανδημία με τρόπους που δείχνουν τα δυνατά σημεία του πολιτικού συστήματος και να πουν ότι η χώρα τους είναι πιο ενωμένη σε σύγκριση με πριν από την πανδημία από άτομα που δεν υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα.

Η Ελλάδα βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής κατάταξης, με το 95% των ερωτηθέντων που υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα να θεωρούν πως η χώρα έχει χειριστεί αποτελεσματικά την πανδημία, έναντι του 48% των ερωτηθέντων που δεν υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα αλλά ασπάζονται την ίδια άποψη. Σχεδόν 8 στους 10 Έλληνες που υποστηρίζουν την κυβέρνηση θεωρούν πως η διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού έχει αποκαλύψει τα δυνατά σημεία του πολιτικού συστήματος, έναντι του μόλις 20% που δεν υποστηρίζουν την κυβέρνηση αλλά συμφωνούν με αυτή την άποψη.

Τέλος, το 46% των υποστηρικτών της Νέας Δημοκρατίας θεωρούν πως η Ελλάδα είναι πλέον περισσότερο ενωμένη σε σύγκριση με πριν την πανδημία, με το 21% των ερωτηθέντων που δεν υποστηρίζουν το κυβερνών κόμμα να ασπάζονται την ίδια άποψη.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter