Ερευνα στο «Βήμα» του Μαρινάκη: Τα καμπανάκια χτυπάνε για την κυβέρνηση!

Ενίοτε έως και πολύ συχνά οι δημοσκοπήσεις και οι έρευνες πέφτουν έξω. Έχουν κατηγορηθεί μάλιστα και δικαίως πως εξυπηρετούν πολιτικές, κομματικές και οικονομικές επιλογές…

Βγάζουν κόμματα, διαμορφώνουν την κοινή γνώμη και συχνά αντιφάσκουν… Αν επιτύχουν το στόχο διαμόρφωσης της Κοινής Γνώμης, πέφτουν μέσα. Αν όχι, πέφτουν έξω! 

Ένα σχετικό παράδειγμα αντίφασης ήταν και έρευνα που δημοσίευσε την Κυριακή «Το Βήμα», συμφερόντων Βαγγέλη Μαρινάκη, όπου βέβαια ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ο καταλληλότερος, η ΝΔ θα να ξαναέβγαινε με τα μπούνια και διάφορα τέτοια που αν είσαι ευκολόπιστος τα πιστεύεις… Λίγο πιο λογικός να είσαι, τα αφμισβητείς. 

Και όλα αυτά μετά τα συνεχή φάουλ και το έλλειμμα της εξωτερικής πολιτικής στην κρίση της Λιβύης…

Αν πάμε όμως στα επιμέρους χαρακτηριστικά της έρευνας υπάρχουν τρεις δείκτες που χτυπάνε τα καμπανάκια…

Σε τρεις σημαντικές περιπτώσεις οι κυβερνητικές επιδόσεις θεωρούνται χαμηλές και μάλιστα σε εμβληματικές προεκλογικές δεσμεύσεις της κυβέρνησης.

Πρόκειται για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας (οι θετικές γνώμες μειώθηκαν από το 52% στο 45%), την Παιδεία (οι θετικές γνώμες από 49% έπεσαν στο 38%) το Μεταναστευτικό (οι θετικές γνώμες από 25% έφτασαν στο 16%).

Ακόμα χειρότερο, πως στα 12 θέματα που ερωτήθησαν η κυβέρνηση παίρνει κάτω από τη βάση στα οκτώ... 

Βέβαια πολλές φορές έχουμε δει έρευνες με καταλληλότητες που τελικά καταβαραθρώθηκαν και κυβερνήσεις που έβγαιναν και έμειναν στον άσσο…

Αλλά αποτυχία της κυβέρνησης στους τρεις βασικούς τομείς, Εγκληματικότητα, Παιδεία και Μεταναστευτικό και ταυτόχρονα να χειροκροτούν τον πρωθυπουργό, μόνον ο εδώ την είδαμε…

Πάντως ερώτημα για το εάν απογοητευτήκατε από τη στάση της ΝΔ στη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είδαμε!

ΣΧΟΛΙΑ

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Σχόλια που παραπέμπουν με ενεργό link σε άλλα sites δεν θα δημοσιεύονται. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.