Έρευνα της UEFA για το Αρσεναλ-Κολονία – Χαμός με τους υπεράριθμους Γερμανούς οπαδούς

Έρευνα της UEFA για το Αρσεναλ-Κολονία – Χαμός με τους υπεράριθμους Γερμανούς οπαδούς

Πειθαρχική έρευνα ξεκίνησε η UEFA για όσα συνέβησαν στο χθεσινό παιχνίδι του Europa League μεταξύ της Αρσεναλ και της Κολονίας, που είχαν ως συνέπεια να καθυστερήσει κατά μία ώρα η έναρξη της αναμέτρησης.

Η γερμανική ομάδα είναι αυτή που αντιμετωπίζει τις σοβαρότερες κατηγορίες, καθώς στο “Emirates” βρέθηκαν πολύ περισσότεροι από 3.000 φίλαθλοι, αριθμός που αντιστοιχούσε στα εισιτήρια που είχε παραλάβει η Κολονία. Το αποτέλεσμα ήταν να δημιουργηθεί συνωστισμός και ένταση έξω από το στάδιο και, για λόγους ασφαλείας, αποφασίστηκε η καθυστέρηση της έναρξης του αγώνα.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας, η Κολονία κατηγορείται για επεισοδιακή συμπεριφορά των φιλάθλων της, χρήση βεγγαλικών, ρίψη αντικειμένων και πρόκληση φθορών στο γήπεδο. Από την άλλη πλευρά, η Αρσεναλ αντιμετωπίζει μόνο μία κατηγορία για παράβαση των κανονισμών ασφαλείας, εξαιτίας του ότι είχε μπλοκαριστεί μία σκάλα.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε, ο αγγλικός σύλλογος επισημαίνει ότι αρκετά εισιτήρια κατέληξαν σε χέρια Γερμανών φιλάθλων μέσω διαγωνισμών, γεγονός που χαρακτηρίζει απογοητευτικό. Διαψεύδει, δε, δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία οπαδοί της Κολονίας εγγράφησαν ως μέλη των «κανονιέρηδων», προκειμένου να εξασφαλίσουν επιπλέον εισιτήρια.

Με βάση τις εκτιμήσεις της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Λονδίνου, περίπου 20.000 (!) Γερμανοί φίλαθλοι βρέθηκαν στη βρετανική πρωτεύουσα, οι περισσότεροι εκ των οποίων δεν διέθεταν εισιτήρια, και αναζητούσαν τρόπο να παρακολουθήσουν δια ζώσης την αναμέτρηση στο “Emirates”.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter