Εργαστήριο σωματικού θεάτρου με τη Νέλλη Πουλοπούλου στο Quilombo

Εργαστήριο σωματικού θεάτρου με τη Νέλλη Πουλοπούλου στο Quilombo

Το ανοιχτό μάθημα του εργαστηρίου σωματικού θεάτρου «Το ευαίσθητο σώμα» γίνεται στο Quilombo Centro Cultural την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου στις 18.00.

Το ευαίσθητο σώμα δεν διαχωρίζεται από το νου, ευαίσθητο σώμα σημαίνει ευαίσθητος νους. Η ιδέα του εργαστηρίου «Ευαίσθητο σώμα» προέκυψε από την ανάγκη δημιουργίας ενός διαγράμματος που απεικονίζει τον τρόπο διαδικασίας και τη ροή κάθε ασκούμενου, καθώς περιηγείται ανάμεσα σε διαφορετικές πρακτικές, ώστε να προσδιορίσει τις συνθήκες και τις πηγές εκείνες που τον βοηθούν να αναπτύξει ένα σώμα έτοιμο να δημιουργήσει και να συνεργαστεί, ένα τρυφερό, έξυπνο, ευαίσθητο σώμα.

Το εργαστήριο παρόλο που εμβαθύνει σε διαφορετικές πρακτικές δεν αποτελείται από αδιάσειστα στοιχεία. Πρόκειται ουσιαστικά για μια συνεχή έρευνα που στοχεύει να ανακαλύπτει την αλήθεια του σώματος κάθε φορά εκ νέου, αναγνωρίζοντας τη συνέχεια της οντότητάς του στον τόπο και το χρόνο. Εστιάζει στην κίνηση εκλαμβάνοντας τη μουσική, την ομιλία, τον αέρα που ακούγεται από μια κίνηση, το ρυθμό με τον οποίο εμφανίζονται και εξαφανίζονται οι σκέψεις, οι λέξεις, τα νοήματα oi εικόνες και τα όνειρα, ως χορό.

Το εργαστήριο κινείται σε ομαδικό πνεύμα. Η αίσθηση του «ανήκειν» σε μια ομάδα είναι η κατάλληλη συνθήκη άσκησης και δημιουργίας, μέσα σε αυτήν καλλιεργείται το αίσθημα της επικοινωνίας, της ασφάλειας και του μοιράσματος.

Συντονίστρια σεμιναρίου: Νέλλη Πουλοπούλου

Ανοιχτό μάθημα: Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 18.00-21.00
Απαραίτητες κρατήσεις θέσεων
quilombolaworkshops@gmail.com

Πρακτική 1ος κύκλος/Οκτώβριος-Δεκέμβριος
Σύνθεση 2ος κύκλος/Φεβρουάριος-Απρίλιος

Κόστος συμμετοχής:
150€ ανά κύκλο σε τρεις μηνιαίες δόσεις

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί με τις απαραίτητες προϋποθέσεις σχετικά με τον covid19

Το σεμινάριο αφορά κυρίως χορευτές, ηθοποιούς και μουσικούς , όχι αναγκαστικά επαγγελματίες. Αναφέρεται όμως και σε ανθρώπους που θέλουν να γνωρίσουν τον εαυτό τους ως δημιουργό, ακόμα και αν δεν έχουν καμιά σχετική εμπειρία.

Οι συμμετέχοντες ενδέχεται να κληθούν να συμμετάσχουν σε μια performane-παρουσίαση της πρακτικής στο τέλος του εργαστηρίου.

Η Νέλλη Πουλοπούλου είναι σκηνοθέτης, χορογράφος και performer. Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Μεσσηνία. Αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Καρόλου Κουν με αριστείο και συνέχισε την εκπαίδευσή της πάνω σε πρακτικές Physical theater με την Άννα Μαχαιροπούλου (ALLO OMMA) και τους Roberta Carreri, Torgeir Wethal (ODIN Teatret), σύγχρονο χορό με την Ανδρονίκη Μαραθάκη και Butoh δίπλα στον Ιάπωνα χορευτή και χορογράφο Atsushi Takenouchi (Jinen Butoh), με τον οποίο συνεργάστηκε ως σκηνοθέτης και χορεύτρια.

Εκπαιδεύτηκε στα βραζιλιάνικα κρουστά και τον αφροβραζιλιάνικο χορό από τους Ravi Magnifique, Zomo Masai, Rosangela Silvestre και πολλούς ακόμα καταξιωμένους και μη δασκάλους, καθώς και στο Diaspora Caltural Center, στο Σαλβαντόρ της Βραζιλίας.

Υπήρξε μέλος της εταιρείας Συν+εργασία, και με την Αιμιλία Μπουρίτη δημιούργησαν τις παραστάσεις “Προς εαυτόν-Ύμνος στη Δήμητρα” και “Δυτικά Βήματα”, κάνοντας έρευνα πάνω στον συσχετισμό Αρχαίας ελληνικής μυθολογίας και Butoh.

Είναι συνιδρύτρια του πολιτιστικού οργανισμού QUILOMBO και καλλιτεχνική διευθύντρια του Quilombo Lab
Η Νέλλη έχει εργαστεί ως σκηνοθέτης, ηθοποιός, χορεύτρια και performer σε θεατρικούς οργανισμούς και φεστιβάλ όπως το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, Βαλκανικό φεστιβάλ Βουλγαρίας, Εθνικό θέατρο Πολωνίας GRECJI Festival, Αισχύλεια Ελευσίνας, Φεστιβάλ Ελλήνων χορογράφων, Θέατρο Ροές, Badminton, Φούρνος, Αργώ, Booze Cooperativa.

Διδάσκει σεμινάρια θεάτρου και χορού σε ιδιωτικούς, δημόσιους και φυσικούς χώρους και έχει συνεργαστεί με φορείς όπως το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Στο έργο της συμπεριλαμβάνει στοιχεία διαφορετικών παραδόσεων και πολιτισμών, αναζητώντας το κοινό στοιχείο μεταξύ των ανθρώπων, τη γέφυρα που ενώνει την παράδοση με το σύγχρονο πολιτισμό και το ενωτικό σημείο, πάνω στο οποίο η ανθρωπότητα μπορεί να ξεκουραστεί από τις μάχες.
Τελευταίες παραστάσεις της είναι η τριλογία “Ανθρώπινοι ζωολογικοί κήποι/Το κλουβί/Η συνέντευξη/Το ον” (Αντιφασιστικό Φεστιβάλ παραστατικών Τεχνών, Art factory, Pocket theater Festival, Δημόσιοι χώροι 2016, 2017, Κέντρο ελέγχου τηλεοράσεων 2018), “Au Talk”, μια παράσταση που βασίστηκε στον αυτόματο λόγο και την προσευχή (Quilombo Centro Cultural 2019) και Mother/Wife/ Freedom Butoh performance (Δημόσιος χώρος, Λευκάδα 2020). Τo 2021 συμμετείχε ως performer στην παράσταση “Ρέα Φρατζή [Έξοδος]” της ‘Άννας Τζάκου και ως χορεύτρια στην παράσταση “ATAVISM” του Αντώνη Λιβερόπουλου.

ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΣΩΜΑ
Dance me to end of world

Οκτώβριος – Ιούνιος
Ανοιχτό μάθημα/Τετάρτη 18.00-21.00
Quilombo Lab
Σερβίων 8 10441
Αθήνα
Τηλ.
2105227961
www.quilombo.gr
Πληροφορίες και κρατήσεις θέσεων
quilombolaworkshops@gmail.com
Τηλ. 6907530418

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter