Εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: Ανασφάλιστος μάγειρας σε ξενοδοχείο υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού (Photos-Video)

Εργατικό ατύχημα στην Κρήτη: Ανασφάλιστος μάγειρας σε ξενοδοχείο υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού (Photos-Video)

Ακόμη ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στη μακρά λίστα, καθώς ένας 22χρονος εργαζόμενος στην κουζίνα ξενοδοχείου στην Κρήτη υπέστη εγκαύματα δευτέρου βαθμού.

Όπως μεταδίδει το neakriti.gr 22χρονος από τη από τη Σητεία ο οποίος δούλευε στην κουζίνα του ξενοδοχείου στα Μάλια της Κρήτης, ως βοηθός μάγειρα σε καθεστώς «μαύρης» εργασίας, τραυματίστηκε σοβαρά στα χέρια και στο κεφάλι την προηγούμενη εβδομάδα.

Ο ανασφάλιστος εργαζόμενος, φωτογραφίες του οποίου φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα το ίδιο δημοσίευμα, κάηκε όταν μετέφερε κατσαρόλα με καυτό λάδι από το ένα πάσο στο άλλο.

Ωστόσο, αυτό που προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, όπως καταγγέλλει η οικογένεια του 22χρονου, είναι το γεγονός ότι οι υπεύθυνοι του ξενοδοχείου δεν μετέφεραν τον τραυματία στο νοσοκομείο, αλλά αντίθετα τον πήγαν σε ένα δωμάτιο όπου του έβαλαν αλοιφές για έγκαυμα.

Ο 22χρονος ο οποίος είχε ολοκληρώσει τις σπουδές του στη Σχολή Τουριστικών Επαγγελμάτων και εργαζόταν για πρώτη φορά στον τουρισμό μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο από την οικογένειά του. Έλαβε φαρμακευτική αγωγή, αλλά δε νοσηλεύτηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ίδιου μέσου ο 22χρονος κατήγγειλε το εργατικό ατύχημα τόσο στον ΕΦΚΑ όσο και στην Επιθεώρηση Εργασίας.

«Δεν τον πήγαν στο νοσοκομείο γιατί ήταν ανασφάλιστος»

Ο πρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων ν. Ηρακλείου, αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Τουρισμού και Επισιτισμού και αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου, Νίκος Κοκολάκης, μιλώντας στο neakriti.gr, ξέσπασε: «Δυστυχώς, γι’ άλλη μια φορά είμαστε αυτόπτες μάρτυρες των εργατικών ατυχημάτων που μπορεί να προκαλέσει η “μαύρη” και ανασφάλιστη εργασία. Τα στοιχεία που κάνουν λόγο για έξαρση της “μαύρης” εργασίας στον επισιτισμό έχουν επιβεβαιωθεί, ενώ στην περιοχή των Μαλίων είδαμε να λαμβάνει χώρα την προηγούμενη Τρίτη ένα εργατικό ατύχημα νέου ανθρώπου ηλικίας 22 ετών. Δεν ήταν ασφαλισμένος. Ήταν ανασφάλιστος και δεν τον πήγαν σε κανένα νοσοκομείο του Ηρακλείου όταν χύθηκε το καυτό λάδι επάνω του. Τον πήγαν σ’ ένα δωμάτιο, όπου του έβαλαν αλοιφές. Εμείς είμαστε μαζί με το παιδί. Το παιδί λαμβάνει τη φαρμακευτική αγωγή. Πραγματικά, όμως, η κατάσταση θα μπορούσε να ήταν πιο σοβαρή εάν δεν είχε πάει στο Νοσοκομείο Σητείας».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter